web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Valla jaget mellomleder midt i Oslo

Mellomleder reddet av glassdør

(Blabladet.no): Sonja Breiskallbaken oppdaget noe svært uvanlig da hun kikket ut av vinduet i dag tidlig. På terrassen stod Gerd Liv Valla. Og der ble hun værende en god stund.

Breiskallbaken bor sammen med to mellomledere i et kollektiv i Gamle Bygdeveien på Mortensrud i Oslo, og det var der hun oppdaget LO-lederen like utenfor vinduet.

– Klokken var like over åtte i morges, da den ene mellomlederen lagde en forferdelig lyd. Rene urinstinkt-lyder. Jeg løp ut i stua og der stod Valla på terrassen, sier Breiskallbaken.

Hun var ikke helt sikker på hva det var som stod fremfor henne med en gang, det var fremdels skumring og litt mørkt. Men hun skjønte fort at det store dyret var noe annet enn en vanlig mellomleder.

Valla ble værende på terrassen en stund og Breiskallbaken fikk tatt både bilder og filmet med mobilen før hun lusket av sted.

Kom tilbake
– Men en time senere var hun der igjen. Da oppdaget hun den ene mellomlederen inne på stua og gjorde et utfall mot den og heiv seg i vinduet. Mellomlederen ble så redd at han løp på loftet og der har han vært siden.

Den andre mellomlederen var tøffere og ble stående og knurret mot Valla, tydelig ikke helt fornøyd, mens hun skrev et sint brev til VG.
Breiskallbaken tok ikke bare kontakt med Blabladet.no, men også med Arbeidstilsynet, som tok turen for å kikke. De kunne fortelle at det er snakk om en gammelkommunist. Valla skal være i god form, selv om hun oppførte seg forholdsvis uvanlig selv til Valla å være.

– LO-lederen var tydeligvis trøtt, siden hun ble værende så lenge. Hun sov blant annet en stund på terrassen, før hun etter to-tre timer fikk nok og stakk.

Breiskallbaken har sett Valla tidligere, men aldri i det fri eller levende. Hun forteller at en gang brakk Valla ryggen mens hun gikk på ski like i nærheten av der Breiskallbaken oppholdt seg på ferie for en tid siden.

– Først ble jeg veldig overrasket, det er jo veldig spesielt. Da hun ble værende, så lot vi henne være i fred og tenkte hun sikkert trengte å slappe av.

30-40 av samme arten i området
I følge Harry Hentai ved Arbeidstilsynet i Oslo så finnes det bare en LO-leder i Norge, og hun holder gjerne til i Oslo-Akershusområdet. I tillegg finnes det en del AP-politikere som i praksis tilhører samme art som Valla.
– Det er en fast bestand på Østlandet, både i vest-, øst- og nordmarka. Mellom tredve og førti stykker anslår Hentai.

Valla er et rovdyr som i hovedsak lever av mellomledere, og er særlig glad i statssekretærer og internasjonale sekretærer. Om vinteren trekker mellomledere ofte ned mot vannhull i sentrum, på jakt etter godbiter.

– Juleøl er en favoritt. Det har ofte litt høyere alkoholprosent, og det liker mellomlederne. For en 14 dagers tid siden fikk vi flere meldinger om at det var sett mellomledere på Mortensrud. Det er derfor ikke uvanlig at Valla oppholder seg på bebygde steder, men det er uvanlig at vi ser henne og får tatt bilde. Hun holder seg gjerne i skjul på dagen, og jakter på kvelden.

Valla lever i grupper, sentralstyret i AP. Valgkomiteen ditto. Målet er å ha kontrollen over 60-70 prosent av befolkningen, men kanskje blir det litt for mye for andre AP-rovdyr i området?

Rødhettesyndrom
Valla er en av de få rovdyrene vi har i Norge, men hun nevnes langt fra i samme grad som journalisten i negative ordelag.

– Valla bryr seg ikke om å ta vanlige folk, og det er ikke fortellinger om at hun har tatt mennesker i samme grad som journalisten. Hun kan være ganske tøff mot yssensau og reissgeiter i enkelte tilfeller, men selv om medarbeidere muligens ikke liker henne så godt, så er folk stort sett ikke redd for henne. Journalisten herjer i flokk og skaper mer konflikt. Det er litt rødgrønnhettesyndrom over det.

6 Comments

 • 20 January, 2007 - 7:48 am | Permalink

  Er de fredet disse predatorene som jakter på mellomledere – eller er det jakt på dem sånn omtrent i midten av januar hvert år 🙂

 • Kai
  20 January, 2007 - 9:11 am | Permalink

  Hjorth, du er Konge! Fantastisk godt sett og skrevet! :o)

 • 20 January, 2007 - 11:34 am | Permalink

  Hahaha! Hvordan kommer du på dette, jeg ler meg i hjel

 • 20 January, 2007 - 3:07 pm | Permalink

  Flott Hjorthen! At gaupehistorien når norges største avis er jommen litt godt i disse olje- og Vallafylte tider..

 • 20 January, 2007 - 9:02 pm | Permalink

  rødgrønnhettesyndrom ….fantastisk!!

 • 21 January, 2007 - 2:03 pm | Permalink

  Knut Stian: Jakten synes vel å ha vært i full gang i et par uker allerede?

  Kai: Hail to the king ja!

  TMwtP: Jeg vet ikke, jeg er vel bare en syk syk mann?

  Andreas: Gaupehistorien er jo fin da, og at de tror at den kanskje er sliten og lar den sove på verandaen tyder jo på at de er glade i dyr. Jeg lurer meg på om de hadde latt Valla sove på terassen sin også?

  Rambukk, og alle dere andre: Takk takk!

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: