web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

…og nå: Reklame!

Å skrive en bok er ingen liten ting. Å skrive en bok og få den utgitt er enda verre, så når en gammel bekjent av meg nå debuterer mellom to permer så er det klart at han fortjener litt omtale også her på Hjortheblogg. Audun Flaaten er navnet, og det er gledelig å observere at mannen endelig har kastet av seg depresjonen etter et forsmedelig 2-6 nederlag i en forrykende bordfotballkamp rundt 1990 en gang. Det har tatt tid, men denne uken er han altså aktuell med sin første roman, en krim ved navn “Skyggen av Isabelle”. I følge artikkelen i Varden er boka gitt ut i 6000 eksemplarer i Schibstedforlagenes nye serie “Superkrim”. Shibstedforlagene er naturligvis bare en penere måte å si Bladkompaniet på, og det betyr at prisen på boka til og med er overkommelig for de fleste budsjetter. Undertegnede er ikke blant dem som bærer på store fordommer mot alt som minner om kiosklitteratur, selv om enkelte jo gjør sitt beste for å bygge dem opp, så denne skal selvfølgelig både kjøpes og leses. Jeg har tro på Flaaten jeg, og særlig verre enn forsvarsspillet han ofte leverte i karrieren som bordfotballspiller kan det uansett ikke bli.

Sånn. Nå kan dere løpe og kjøpe!

7 Comments

 • Anonymous
  23 November, 2004 - 12:31 pm | Permalink

  Som den tekniske analfabeten jeg er, så fikk jeg ikke tavla di til å virke. Vil bare si at det hadde vært interessant og sett både dine og tb’s betraktninger rundt T5PC.

 • Anonymous
  24 November, 2004 - 9:03 am | Permalink

  Om T5PC har jeg i grunnen ikke annet å si enn at det trengs to for å bli lurt, og hvis folk på død og liv vil gi fra seg formuen sin til folk som så helt åpenbart er ute etter å svindle dem (samtidg som de selv gjerne vil svindle penger fra familen og venner?!), vel, så er det vel i grunnen lite man kan gjøre for å stoppe dem? Griskheten er åpenbart mye sterke enn seksualdriften, og setter alle fornuftige tanker til side?! “There’s a sucker born every minute”, var ikke det mottoet til P.T. Barnum? Ellers er det interessant å observere at i familien (Apeltun) Sæle er ting som alkohol og sex utenfor ekteskapet og homofili og kvinnelige prester åpenbart SYND, mens å svindle andre mennesker er greit?!

  ok, dette var en feilpssert kommentar, sikkert…

  tb

 • Anonymous
  24 November, 2004 - 10:44 am | Permalink

  “Det blir født en idiot hvert minutt” – joda, var riktig kilde det TB.

  Jeg har forsøkt å forstå hva som får folk til å gå på dette her.
  Fenomenet med pyramidesåpe har iallefall vært i Norge siden midt på 80-tallet (da et vennepar av meg hoppet inn i tilstanden).

  Utfra det vil jeg trekke konklusjonen at utallige mennesker har blitt lurt for mange penger i disse 20 årene. Hvorfor i pokker lærer man ikke? Kanskje fordi vrien denne gangen var aksjene, men likevel. Det har da i media (nesten til det kjedsommelige) vært påpekt at det er en stor risiko å handle i ukjente enkeltaksjer – anbefalingen har vært aksjefond).

  Er ikke nordmenn et av verdens mest avislesende folk da (tror de kun er “slått” av islendingene)? Skulle da tro folk visste bedre, men de leser kanskje bare bilannonser og tegneseriestripene.

  Før pyramidene hadde vi kjedebrevene som også bare var tull, men lærte folk? – Neida.

  De siste to dagene har jeg nærmest moret meg over kommentarene i veggavisen hos Nettavisen, og som en innskriver skrev der : “Det er ikke rart vi har dårlige politikere i Norge så lenge det finnes 70 000 velgere som er så tjukke i hue”.

  Også har vi Seven da – Pyramiden til Kvakk (har lært på Hegnaronline at Ørjan Sæle heretter skal omtales som Kvakk eller Kvakk kvakk). Kvakk him self sa at de har 3000 eller 5000 selgere (jeg husker ikke hvilket tall), videre sa han at disse selgerne igjen har fått med seg 200 000 til. Han håpet og trodde at 3000 eller 5000 (som jeg fremdeles ikke husker) fra T5PC skulle kunne skaffe ytterligere 200 000 mennesker til Seven. Dvs. 400 000 + da taperne fra T5PC har tatt til fornuft (for denne gang) og ikke gått med i noen ny pyramide + PlayClub da som vel falt som en stein etter Standpunkt i går. Da vil jeg tro at hver eneste husstand i Norge har vært berørt flere ganger – og det er ikke realistisk – så da må det vel bety at det er de samme menneskene som går på gang på gang. Aller helst håper jeg det betyr at drømmen til Kvakk om 200 000 nye mennesker inn i Sevensystemet for all tid bare blir en drøm.

  Jeg tror nok det er riktig at det er den raske og 100% garanterte profitten som har lokket folk, men jeg tror også det blir et samhold i sånne svindelforetak. Et blikk på presentasjonsvideoen til både T5PC og Seven viser jo massesuggesjon. Videoer som forøvrig godt kunne vært lånt fra Oslo Evangeliske Senter – akkurat samme regi. Men de står vel kanskje for det samme – lover folk gevinst ved at de betaler for det.
  Har samfunnet utviklet seg slik at folk søker sammen i denne galskapen for å få sosial aksept – de blir jo hyllet for det de er med på av sine medidioter.

 • Anonymous
  24 November, 2004 - 10:56 am | Permalink

  Tror det siste der er veldig viktig for å forstå dette her ja, de sosiale mekanismene ved siden av håpet om raske, store og litt snuskete penger, er vel med på å dra folk inn, og holde dem der. Det tilbys et fellesskap i dette her, de er Med, de loves både rikdom og tilhørighet, det skjer en bevisst “hjernevask”, minner veldig om religiøse og for så vidt politiske sekter, som scientologene og ymse ideologisk smågrupper som også har tiltrukket seg “intelligente” og oppegående og avislesende folk. Men likevel…det er nesten ufattelig at folk kan gå på dette her, GANG ETTER GANG!? At Kvakk feaktisk greie rå verve folk som sitter der uten penger og med svidde fingertupper, inn i et nytt spill av akkurat samme type, mens det ennå ryker av ruinenen etter den de nettopp har brent seg i? Skyr ikke brent barn ilden lenger??? 200 000 SELGERE, forgudsskyld, som skal selge SÅPE (eller hva det nå er?), hvem skal de selge TIL? Spør de aldri seg selv om dette??

  tb

 • Anonymous
  24 November, 2004 - 3:17 pm | Permalink

  Hehe – Sv fornekter seg ikke “Valgerd har skylda for at folk har tapt penger på T5PC”. Er forresten ikke dette en diskriminering av Dagfinn Høybråten?

  Skremmende tanke at politikerne skal gjøres til ansvar for all dumskap. På den ene siden så vil folk ha full bestemmelsesrett over egne valg, men går resultatene av valgene til helvete – da skal sannelig Staten bære ansvaret og politikerne stå skolerett.
  Røykernes argument er ofte at de selv vil bestemme over egen helse – greit nok det, men det blir da for dumt når de etterpå klager på at de etter å ha fått langt fremskreden lungekreft ikke får god nok smertebehandling – eller enda verre: at de ikke kan gjøres friske igjen.

  Følte plutselig at jeg har kommet helt ut på viddene – har vel kanskje med snøværet å gjøre.

  Men synes jeg ser politikerhetsen hvis T5PC og dess like hadde blitt forbudt i fjor. Nå er det visst helt greit med forbud, når tapene er reelle.

 • Anonymous
  24 November, 2004 - 3:35 pm | Permalink

  Men samtidig synes jeg jo at det fortsatt skal være forbudt å svindle folk, selv om folk gjerne vil bli svindlet også? Er jo forbudt å svindle idioter også? Men det betyr vel et jeg mener at pyramidespill, eller nettverk-selskaper som jeg ser er det pene navnet på slike kvakk kvakk-selskaper nå, er en Politi-sak mer enn en Politiker-sak? Det er politiet som må ta seg av alle kvakkerne, uansett om de heter Wolden eller Chim eller Sæle eller hva det måtte være! og det er jo fint hvis de kan stoppe dem før 100 000 nye nordmenn hr overført sprekontoene sine til deres åpne, griske lommer også?

 • Anonymous
  24 November, 2004 - 3:52 pm | Permalink

  Det er forbudt å svindle folk. Men hvordan tror du det ville blitt mottatt av ”folket” hvis det hadde blitt forbud mot kvakkinga i fjor? Det hadde blitt hyl og skrik og fysj for formynderstat og Dagfinn Høybråten er en ond mann som vil detaljstyre hvert enkelt individ. Vel – det er i grunnen min påstand, men sannelig skal vi få høye skatter i dette landet hvis staten skal gjøres ansvarlig for slik dumskap.
  Nå må jeg forresten snart på avvenning – nesten så jeg har blitt hektet på kommentarer om dette systemet nå (så i kveld blir det Tjukkholmen som avvenning).

  Og grøss og gru hvilke sosiale konsekvenser denne kollapsen må ha fått, men jeg tror faktisk ikke folk har lært – om 15 min. er det på’n igjen.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: