web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Spørsmål til kodekyndige

Som observante lesere sikkert har fått med seg så har jeg byttet design her på Hjorthebloggen en av de siste dagene. Jeg fant et bilde av noen gamle kraner på Hansa Bryggeri som jeg tenkte kunne være fint å putte i headeren, så jeg fant et design jeg kunne bruke som utgangspunkt, og har puslet en del med det siden for å få det slik jeg ville ha det. Det er fortsatt litt småtteri jeg skal se på, men det ser ikke så verst ut nå tror jeg. Ihvertfall ikke ved første blikk.

Nå er ikke jeg noen kodeguru i det hele tatt. Egentlig har jeg veldig lite peiling, men jeg synes av en eller annen grunn at det er morsomt å sitte og prøve å finne ut av hva som gjør hva, og hvordan jeg kan endre på forskjellige elementer. Så lærer man noe nytt hver gang.

Men det hender av og til at det er ting jeg ikke finner ut av på egenhånd eller ved hjelp av google, og det er fryktelig frustrerende. Særlig siden jeg ikke har noen jeg kan spørre om hjelp. Men så kom jeg til å tenke på at det jo må befinne seg en og annen som er langt kyndigere enn meg med slike ting blant denne bloggens lesere. Så hvorfor ikke spørre dere?

So here goes: Alt ser ut slik det skal i Firefox, men siden flertallet vel fortsatt bruker Internet Explorer så må alt se normalt ut også i den browseren. Det gjør det så vidt jeg kan se i den siste utgaven, men i den utgaven vi har på jobben ser det ikke ut slik som det skal. Spørsmålet er hvorfor?

Problemet her er at kolonnen lengst til høyre blir skjøvet nedover på siden til den havner under midtkolonnen. På permalinken til de fleste postene legger den seg der den skal gjøre, men på noen av postene gjør den det ikke. På forsiden gjør den det aldri. Hva kan problemet være?

Hvis jeg gjør kolonnen mindre…forminsker dem til 200 i stedet for 225 pixler så fungerer det fint, men da blir det et litt for stort mellomrom mellom midtkolonnen og høyrekolonnen, så det er en løsning jeg ikke vil ty til.

Noen som har noen tanker om hva som kan være problemet?

22 Comments

 • 10 February, 2007 - 2:22 am | Permalink

  Problemet er IE. IE er Satan. Tving alle til å konvertere, så er du på vei!

 • 10 February, 2007 - 2:31 am | Permalink

  Jeg er langt på vei enig, men vi blir vel aldri kvitt møkka så vi må vel bare forholde oss til skjiten?

 • Roberth
  10 February, 2007 - 2:42 am | Permalink

  IE har veldig begrenset støtte for nyere standarder som CSS og XHTML. Skal du ha ting til å se bra ut både for IE og resten av verden, må du nesten lage en side for IE og en annen for resten. Ellers kan du bruke relativt enkel HTML på bekostning av utseendet.

 • i1277
  10 February, 2007 - 3:04 am | Permalink

  Det er riktig at IE er en pest og en plage når det gjelder sidesnekring, men selv om det ofte er lettvint å skylde på browseren så er det ikke alltid feilen stammer derfra.

  Legg følgende snutt inn i hoved-stilarket ditt:

  #r_sidebar {
  overflow:hidden;
  }

 • 10 February, 2007 - 3:06 am | Permalink

  Men den oppdaterte IE utgaven, (er det 7.0 den heter?)er noe bedre eller? Ihvertfall hadde jeg ikke samme problemet på IE hjemme, og den er oppdatert.

  Det ser vel ikke så halvgærent ut nå? Jeg reduserte kolonnene til 200px og justerte litt på padding slik at det vel er forholdsvis symmetrisk nå?

 • 10 February, 2007 - 3:06 am | Permalink

  Aha! Takker og bukker!

 • 10 February, 2007 - 3:09 am | Permalink

  …og typisk nok så er løsningen en sånn ting som jeg burde ha tenkt på selv. Jeg var borte i den overflow:hidden funksjonen sist jeg lekte meg med å bygge et design fra bunnen av. Burde ha tenkt på den selv!

 • 10 February, 2007 - 3:13 am | Permalink

  Er det bare eg som ikkje får til menyknappane øverst i menyen (då meina eg arkiv, hjorthen og hans blogg osv

 • 10 February, 2007 - 3:17 am | Permalink

  Ja Goggel, det er bare deg 🙂

  Ihvertfall håper jeg det etter at jeg akkurat fikset dem. Jeg så det hadde skjedd noe rart der.

 • 10 February, 2007 - 3:25 am | Permalink

  Av ein eller anna grunn fungerte det plutselig 🙂

  Kanskje Hjorthen ville ha hatt godt av ei bok om design og programmering for heimesider 😉

 • i1277
  10 February, 2007 - 3:37 am | Permalink

  Feil og uhumskheter kan være ganske kryptisk å finne ut av. Bøker hjelper nok dessverre svært lite i forhold til prøving og feiling om og om igjen.

  Stilarket gjør i utgangspunktet rett, men tar ikke høyde for en ganske vanlig feilsituasjon: At innholdet i kolonnen av en eller annen grunn tar større plass enn man hadde sett for seg, slik at kolonnen strekkes i bredden. I dette tilfelle er det bildet (av boka di?) som for øyeblikket er borte fra weben, med det resultat at bildets litt for lange alt-tekst presser kolonnen utover.

 • 10 February, 2007 - 3:37 am | Permalink

  Men i alle dager…der datt den ned igjen!

  Bøker om design og programmering er jo så tungt å lese. Mye greiere å prøve seg fram og spørre om hjelp når alt går i dass?

  Men husk back-up!

 • 10 February, 2007 - 3:42 am | Permalink

  Ikkje alle bøker, gjelder og finne dei riktige bøkene veit du 😉
  Det beste er alltid prøving og feiling, men for og komme i gang med programmering og koding er bøker veldig greit og starte med.

 • 10 February, 2007 - 3:46 am | Permalink

  Men nå tok jeg jo bort det bildet, og den detter allikevel ned?

  Jeg har en bok i hylla, hvis ikke jeg ga den bort for en stund siden, nå ble jeg litt usikker. Anyway, den het vel css for dummies, og jeg ble ikke særlig smartere av den for å si det slik.

  Ellers så finnes det jo mye brukbar hjelp å få på nett da. Heldigvis!

 • 10 February, 2007 - 3:50 am | Permalink

  Eg har ikkje peiling på programmering sånn sett. prøver stadig vekk og lære meg det med blanda hell, så kan ikkje hjelpe deg. Det eg kan hjelpe til med er og finne små ubetydelige feil, som det at kolonet som kommer i 5 siste kommentarer. Burde ikkje det vært rett bak nicket og ikkje i kommentarteksten?

 • 10 February, 2007 - 3:51 am | Permalink

  Jo, det har du rett i. Det er en av de småtingene som jeg har på lista over ting jeg skal se på…

 • 10 February, 2007 - 3:54 am | Permalink

  Steike. Fikser du tidsinnstillingene dine også, for min skyld? Jeg ble skikkelig frika ut nå av at klokka plutselig så ut til å være en time lengre uti natta enn planlagt.

 • 10 February, 2007 - 3:56 am | Permalink

  Faen! Er det derfor jeg alltid kommer for seint på jobb?!?!

 • 10 February, 2007 - 3:56 am | Permalink

  Vel, du får ha lykke til med sidefiksinga. Eg skal legge meg og tenke ut ein veldig kritisk mail til hosting firmaet til domenet mitt etter at dei fant ut at dei kunne plutselig ta det ned.
  Det verste av alt er at sida no begynt og sprette opp og ned. Sintsintsint………

 • 10 February, 2007 - 4:07 am | Permalink

  For seint? Du burde jo være tidlig ute.

 • 10 February, 2007 - 4:07 am | Permalink

  Nå er det nydelig. Suss på panna.

 • 10 February, 2007 - 8:03 am | Permalink

  kvikkfiksen på dette er å hive opp en link til http://browsehappy.com/ 😉

  I blant hjelper det å sette list-style: none outside på sidebar ul’en for å fikse den ekstra margen IE6 legger til.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: