web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Valla blokkert av Stoltenberg

Jens Stoltenberg og Gerd Liv Valla har i egenskap av rollene som henholdsvis LO-leder/Sentralstyremedlem og Statsminister samarbiedet tett, og har blant annet vært kjent for sine mange spaserturer rundt Sognsvann sammen. Etter at Valla fredag trakk seg som leder for LO gjorde Stoltenberg det klart at dette var slutten for disse spaserturene. Hjortheblogg kan imidlertid avsløre at riften mellom Stoltenberg og Valla går dypere enn som så.

Stoltenberg og Valla har nemlig også stått på hverandres kontaktliste på MSN, og ofte kommunisert via den kanalen. Blant annet har de hatt for vane å utveksle godnattmeldinger ved leggetid, men når Valla i går logget seg på og skulle veksle noen ord med sin tidligere spaserpartner så var det umulig å oppnå kontakt. En kjapp sjekk på Biip.no bekreftet mistanken: Stoltenberg hadde rett og slett blokkert Valla fra sin MSN.

“Sjokkerende,” sier Valla til Hjortheblogg. “De siste ukene har vært en personlig påkjenning… Jeg kan tåle ni tusen omtaler i media på en måned. Jeg kan tåle drapstrusler, med sikkerhetsvakter døgnet rundt. De er profesjonelle og meget vennlige mennesker. Men å bli blokkert på MSN av Jens på denne måten…”

Her svelger Valla unna en tydelig klump i halsen.

“Å bli blokkert på denne måten oppleves som veldig vondt. Jeg trodde vi var venner, ikke bare samarbeidspartnere. Dette svir.”

En av Norges fremste mobbeforskere, universitetslektor Grethe S. Vaaland ved Senter for atferdsforskning ved Universitetet i Stavanger sier til Hjortheblogg at det å få greie på at man er blokkert fra MSN på denne måten kan gi varige skader.

“Det å bli utestengt er en av de mest skadelige formene for mobbing. Det er skadelig på kort sikt, og spesielt skadelig for jenter også på lengre sikt. De er ekstremt sårbare for å bli satt utenfor det sosiale fellesskapet.”

Stoltenberg skal også ha fjernet alle spor av Gerd Liv Valla fra linkelisten på sin blogg “Statsministerens kontor.”

“Hvis det er slik at jeg blir boikottet fordi jeg er uregjerlig så er det unektelig litt vittig,” sier Valla. “Men mer alvorlig er det at denne situasjonen… rammer mine… nærmeste og det rammer LO i sterk grad, og det kan jeg ikke tåle.”

Ingunn Yssen vil verken bekrefte eller avkrefte om hun står på Stoltenbergs MSN-liste.

2 Comments

 • Bernt
  12 March, 2007 - 12:21 am | Permalink

  Den tjenesten med at man kan finne ut om man har blokkert deg, den er bare tull, ikke sant… ikke sant?

  *mareritt*

 • Hjorthen
  15 March, 2007 - 1:55 am | Permalink

  Den tjenesten finnes faktisk, det var en del skriverier om det for en tid tilbake. Men ble det sådd litt tivil om hvorvidt den faktisk fungerte? Jeg husker ikke helt…

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: