web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hjorthen ser film: Jenter

jenterposter.jpg

Hanne Myrens dokumentarfilm om noen utvalgte jenter ved Ruseløkka ungdomsskole på Oslo vestkant fikk mye oppmerksomhet etter premieren tidligere i år, og publikum møtte også opp i brukbart monn for å se hva ungdommen driver på med nå for tiden. Greit nok det, for dette er absolutt en brukbar dokumentarfilm. Den anbefales innkjøpt til folk som drar seg mot førti og begynner å bli redd for å bli gammel. Når tungsinnet kommer sigende kan man sette på denne og bli minnet om at puberteten egentlig var et lite helvete å komme seg igjennom.

Myren og hennes kamera kommer virkelig tett på disse jentene. Det er imponerende, men man sitter allikevel igjen med et lite spørsmålstegn i bakhodet. Er hun for nær? Burde jentene vært beskyttet bedre mot seg selv? Vi får anta at Myren har vært seg ansvaret bevisst, og tatt avgjørelsen om hva som skulle få bli med på den endelige filmen i samråd med jentene selv og deres foreldre. Men av og til får ihvertfall jeg en følelse av at man har gått for tett her?

Samtidig så får vi lite innblikk i jentenes familiesituasjon. Vi møter dem enten på skole eller på fritiden, aldri i noen hjemmesituasjon. Et forståelig valg, det er ikke det, men det gjør kanskje at vi mister en dimensjon her? At vi kommer for tett på, men allikevel ikke nær nok?

Så vi konkluderer: Filmen er et godt øyeblikksbilde av en turbulent tid. Vel verdt å se, men jeg ser ikke egentlig noe poeng med filmen utover nettopp det å gi oss et snapshot. Mitt inntrykk er ihvertfall at det er noe litt uforløst over helheten her.

Litt på siden: WP-Movie-rating-innstikket mitt gikk fløyten når jeg forsøkte å oppdatere bloggen min her forleden, og når jeg prøver å installere det på nytt så får jeg bare feilmeldinger om at det er noe tull med MySql-databasen. Hvis noen smarte sjeler der ute har lyst til å hjelpe meg med å fikse dette så si gjerne i fra. Dette går langt over min tekniske forstand.

3 Comments

 • 24 March, 2007 - 1:27 pm | Permalink

  Det ligger vel noe gammelt filmrating-rask igjen i databasen da?

 • 26 March, 2007 - 8:36 am | Permalink

  Interessant og fin, liten filmanmeldelse. Skal selv se filmen, egentlig i forbindelse med faget jeg studerer.

  Satt akkurat og tenkte “det var da vakint så mange blogger han leste”, da jeg oppdaget link til min 😉 Ikke vært her inne før, skal titte innom igjen. Liker folk som tenker og fabulerer.

  Når får du egentlig tid til å lese alt sammen? (nysgjerrighets-spørsmål 🙂

  Vel, ha en god dag!!! Her skinner sola!

  Hilsen Amélie

 • Hjorthen
  26 March, 2007 - 9:04 pm | Permalink

  Takk skal du ha!

  Joa, jeg leser nok vakint mange blogger, men ikke alle sammen like nøye må jeg innrømme. At jeg har så mange på leselista har med det å gjøre at jeg er med og plukker bloggposter til http://sonitus.org sånn til vanlig, og skummer igjennom et utall bloggposter daglig for å plukke ut de som jeg liker best eller finner mest interesante.

  Men Amelie-bloggen er fin den, og velkommen skal du være! Sola skinner her også, men det kan umulig vare!

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: