web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hvilken vei peker Oddepila?

Mens Brann, Rosenborg og Vålerenga kjemper om de store navnene på overgangsmarkedet så er Odd Grenland nødt til å snu på hver krone i sin jakt på forsterkninger. Hittil så er bare ett navn bekreftet som klar for spill på Falkum neste sesong, en fyr fra Venezuela ved navn Fernando de Ornelas. Han har vært i 16 klubber sålangt i karrieren, og det kan jo tyde på at man gambler litt, selv om man blant disse klubbene finner Celtic, Crystal Palace, Queens Park Rangers og Nurnberg. Han er en flankespiller som ifølge Tommy Svindal Larssen er rask nok til å kunne parkere de fleste backene i Tippeligaen. Han skal dermed konkurrere om en plass med Espen Hoff og Morten Knutsen.
I tillegg til de Ornelas så har Odd lagt inn et par bud på en svensk midtstopper fra AIK som skal være både ung og lovende. Per Nilsson er navnet, og er tenkt som en erstatning for Ronny Deila. Odd vil ha ham, men er avhengig av eksterne investorer for å kunne møte AIKs krav til overgangssum på 3.5 til 4 millioner. Odd-direktør Rønning sier til lokalpressen at det er store sjanser for at man, hvis man får Nilsson, ikke vil få flere forsterkninger i neste sesong.

de Ornelas kan bli spennende, og Nilsson virker å være et stort talent, men hvorfor kunne man ikke heller betalt Deila det lille ekstra for å beholde ham i klubben? Spillere på Deilas nivå er det uansett vanskelig å få til klubben uten at man tilbyr lønninger rundt millionen. Beklagelig er det også at man lot keeperen Heinz Muller få gå fra klubben. Med Holtans siste sesong friskt i minne så håper jeg klubben gjør noe for å sikre seg en reservekeeper av noe høyere klasse enn dem man i dag har i klubben.
Situasjonen er altså at man har mistet tre defensive klassespillere i Deila, Alexander Aas og Anders Rambekk. De midlene som man da har fått frigjort i lønnsbudsjettet har man brukt til å hente inn asistenttrener Gaute Larsen, som ikke er noen billig mann for klubben, og et lynhurtig wild card fra Venezuela. Muligens også en ung, lovende og men dyr midtstopper fra Sverige. Er det nok til å holde den gamle storheten i toppen av norsk fotball? Her på Hjortheblogg er vi alltid pesimistiske i forhold til våre favoritt lag. Så også i dette tilfellet.
Kanskje Oslopressen endelig kommer til å få rett når de spår at Odd kommer til å måtte kjempe i bunnen neste år?
Her kan det lønne seg å bunkre opp med antidepressiva på forhånd…

Leave a Reply

%d bloggers like this: