web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Vi rir i natt!

Nå for tiden blir jo folk (les Gry Jannicke Jarlum) bortført av flyvende tallerkener, utsatt for eksperimenter og utstrakte forsøk, gjerne av seksuell art, før man igjen blir returnert til vår skinnende blå klinkekule. Det kan jo være interessant nok det, men jeg tør påstå at det var langt mere stil over gamle dagers bortføringsvariant, nemlig Åsgårdsreia!
Denne horden av mordere, bedragere, horer og hyklere som er dømt til å ri over jorden til evig tid fordi de ikke har vært snille nok til å få asyl i himmelen, men heller ikke riktig slemme nok til å få innpass i helvete. De er anført av Guro Rysserova og selveste Sigurd Fåvnesbane, sistnevnte har vistnok blitt så gammel at når han vil se så må noen hekte opp øyenlokkene hans, og natt til 13 desember er natten hvor de har lettest for å bli observert.
Særlig hvis du befinner deg i et veikryss sent på natten, (og har drukket litt for mye dårlig smuglersprit) så skulle mulighetene være gode for å få et glimt av dem. Det sies at de av og til har feid meg seg folk de har truffet langs veien, og da hjelper det visst bare å korse seg og kanskje banne litt. I såfall så slipper de deg, men da helst noen kilometer unna der du opprinnelig var. Da er det bare å korse seg en gang til og håpe på at hun der hjemme kjøper historien din…

2 Comments

 • Anonymous
  13 December, 2004 - 10:22 am | Permalink

  Ghost riders in the sky skal en passe seg for, ja… Elelrs er det ikke så forferdelig mange år siden de siste som kunne fortelle at de hadde vært bergtatt her i landet, døde? Er vel visst jeg ikke tar helt feil i alel fall historier som inkluderer bergtaking fra deler av Nord-Møre så sent som på slutten av 1800-tallet; nedtegnet mens de angivelig bergtatte ennå levde. Så med andre ord gikk den ene bølgen av bergtakinger faktisk nesten over i den andre, den med romvesener i stedet for underjordiske… Så Gry jannicke står midt i en stolt tradisjon.

  Jeg husker personlig fra min oppvekst folk som påsto at de hadde sett underjordiske, deriblant huldra, og det var “troverdige” folk som slett ikke var ute etter å tulle med folk…

  tb

 • 13 December, 2004 - 12:28 pm | Permalink

  Ja…jeg kjente en gang en ellers ganske nøktern fyr som var bomsikker på at han hadde sett sjøormen i Seljordsvannet…

  Men kan ikke Åsgårdsreia minne litt om denhæren som Aragorn får med seg på sin side etter å ha gått “Paths of the Dead” i Ringenes Herre? Uansett så er maleriet over her langt mer skremmende enn den grønne gørra som Peter Jackson presenterer oss for i filmversjonen?

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: