web analytics

Den femte statsmakt slår til, men den fjerde ruler fortsatt gata.

Mange har håpet at bloggene skulle bli en slags femte statsmakt, med nok krutt i tastaturene til å felle regjeringer og tvinge politikere til å oppgi sine verv. Det har nok tatt lenger tid enn mange trodde men nå er vi i gang;

http://www1.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2007/artikkel.php?artid=161944

Men stopp en hal, Mathias fra Loddefjord felte vel strengt tatt seg selv, gjelds det da?

Kanskje ikke, og da er det godt at den fjerde statsmakt fortsatt er til å stole på. Ta nå Aftenpostens debattsider f.eks. Der er det orden på sakene. Der er man Seriøse. Og ikke minst Viktige. Slik blir det når man har flinke redaktører som kan luke bort alt grumset som strengt tatt hører hjemme på bloggene. På Aftenpostens Seriøse debattsider kan man f,eks lese velfunderte innlegg fra en kar ved navn Kent Andersen. Han er skikkelig sur på eliten som ikke har spurt ham om han syntes det var greit med dokumentavgift og verdens dyreste biler. Men aller mest er Kenta sur fordi han plutselig våknet en dag og fant bakgåden sin full av stanere. Uten at noen hadde spurt ham om det var greit så hadde vist Martin Kolberg invitert dem hjem til ham. Uhørt!

Kenta skriver:

Det største sosialkulturelle eksperimentet Norge noensinne har vært utsatt for, ble aldri vedtatt demokratisk. Flertallet i Norge fikk aldri bestemme om vi faktisk ville være med på å forandre Norge for alltid. Og til rors satt Ap og resten av makteliten. Tygg på den, du Kolberg, for den må jeg tygge på hver dag her jeg står midt blant gjengoppgjør, narkotikaselgere, våpen, kniver, tvangsekteskap, oldtidsreligioner, mangel på integrering, terroristmistenkte mullaher, og "forfulgte" asylsøkere som stadig reiser på ferie til hjemlandet og bygger millionvillaer.

Det er så flott! Sånt finner man neimen ikke for mye av på blogger og debattforum. Takk og lov for at vi har Aftenposten og Åmås til å dyrke den gode og Viktige debatten!

Martin Kolberg tok til og med utfordringen og skrev et tilsvar til Kenta, men tror dere Kenta lot seg vippe av pinnen? Ånei ikke den karen! Hadde han vært en skarve blogger hadde han sørget for å blokke kommentarene fra Kolberg slik at han slapp å bli motsagt, men her snakker vi faktisk om debattsidene i Seriøse Aftenposten! Når Kolberg minner om at 78 prosent av befolkningen ikke stemte på FrP så har Kenta svar rede:

For det første var det ingen som hadde noen anelse om hva makteliten hadde tenkt å gjøre med Norge – eliten gadd nemlig ikke fortelle det til noen. Og nå i dag har ikke velgerne så stort valg som du liker å gjemme deg bak: Syv partier ser ut til å følge makteliten helt ukritisk. Bare ett parti er uttalt skeptisk og ber om tenkepause.

Ojojoj, den der må jeg tygge litt på altså. Gjennom tredve år med innvandring, Hagens falske pakistanerbrev, Hedstrøms møte på Godlia, og en lang lang rekke med kreative utspill rettet mot svartingene, og hele denne tiden så har folk flest faktisk latt være å stemme på Fremskrittspartiet. Har de ikke vært tydelige nok på at de var forskjellige fra makteliten og de andre partiene?

Det er noe som skurrer, men nei…dette står i Aftenposten og ikke på en tilfeldig blogg. Det MÅ være et godt og gyldig resonement der et eller annet sted. Det er nok bare jeg som ikke får tak i det.

Så er det vel derfor jeg blogger da, og ikke sender leserbrev til Aftenposten.

Fjordfitte har også merket seg den brave herr Andersen.

5 Comments

 • 7 September, 2007 - 10:54 am | Permalink

  Og var det f.eks noen folkeavstemning om oljen? Hæ? Eller innføring av bilen? Som forurenser og ødelegger landskapet? HÆ? Eller datamaskiner som gjør skikkelig folk til kontorrotter? Eller utflagging av industrien?
  Når vi nå først skal snakke om ting som har forandret Norge for alltid.
  Makteliten, ass! Kan du få billig av meg!

 • Hjorthen
  7 September, 2007 - 11:47 am | Permalink

  Jeg tror særlig innføringen av datamskinen var en gigantisk tabbe. Men hvordan skulle egentlig spørsmålet i en folkeavstemming om innvandring formuleres? Kanskje vi bare kunne fått alternativene “Bangladesh” eller “Sun City”?

 • tb
  7 September, 2007 - 1:27 pm | Permalink

  Ingen ting av det som virkelig har forandret samfunnet de siste 100 årene har vært ute til folkavstemning eller i det hele tatt blitt vedtatt politisk.

 • 7 September, 2007 - 1:43 pm | Permalink

  Riktig det, tb, de fleste store endringer har på en eller annen måte skjedd som følge av private initativ. (Det er så en god sosialist kan gråte :sad:)

  Og da blir jo også spørsmålet om makteliten litt mer komplisert. Litt for komplisert for Frp?
  Et lite kurs hos maktutrederne kunne gjort seg.

 • tb
  10 September, 2007 - 11:07 am | Permalink

  En ting som f.eks. privatbilismen har sjølsagt forandret Norge utrolig mye mer enn alle stortingsvalg etter krigen.

  En annen ting er at makten i dag for alvor er flyttet ut av de politisk valgte fora, og over i de lukkede styrerom. De som virkelig har politisk makt i dag, stiller ikke til valg.

  Så jeg vakler mellom “ingen er en god politiker, stem på Ingen”/”Valg er juks!”, og tross alt å stemme på noen idealister som jeg tror har skjønt noen sammenhenger, for kanskje i være med på å justere noen detaljer?

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: