web analytics

Er papegøyene utvalgt av Gud?

Papegøyer er jammen meg noen snodige skapninger. De er filosofisk anlagt og har faktisk evnen til å se inn i fremtiden. Det er mye rart mellom himmel og jord, du skal høre mye før øra faller av, og jeg antar spenningen er til å ta og føle på der ute nå? Hvor kommer disse oppsiktsvekkende opplysningene fra?

Jo det skal jeg si dere. En spirrevipp som visstnok heter Ryan Reynolds har et papegøyekommunikasjonsprosjekt gående. Budgie Research Group er navnet, og da har papegøyekjennerene der ute allerede forstått at det dreier seg om den arten av papegøyer som heter budgerigar (populært kalt for budgie). En ganske liten, men visstnok temmelig pratsom papegøye med opprinnelse i Australia.

Budgiene har overlevd i innlandet i Australia i over fem millioner år, og det har åpenbart gitt dem unike evner.

Det man driver med i Budgie Research Group er rett og slett at man lærer fuglene så mange engelse ord som overhodet mulig, og så gjør man opptak av dem for å se om de sier noe meningsfullt. Og gjett hva! Pip-pipene er dødssmarte! Ta for eksempel Tweetie. Tweetie er interessert i politikk, og er ikke noen stor fan av George W.Bush. Mens Bush holder tale sier Tweetie at Bush er kaput, Bush has got to go, og ikke minst så er Bush full av bull.

Eller hva med Bueno som lurer på om fugler også kan være profeter?

Can a bird be really a prophet?

Cause they want to do it

We’re praying for people..now

Your project.. helping bird out

Once you translate for the bird

I love you bird

Translate for the bird

Ja, jeg vil ihvertfall ikke utelukke at fugler kan komme med profetier. Sjekk bare her hvordan Frankie forteller hvordan fugler kan forutse at telefonen skal ringe, og så demonstrerer at det ikke bare er store ord og fett flesk. Frankie er forresten også opptatt av helse, og i dette klippet advarer han Ryan Reynolds om hvordan alkohol kan føre til kreft.

Aller best er nok allikevel den fantastiske papegøyen Victor. Victor kunne nemlig røpe at han hadde en direkte forbindelse med Gud, og hadde fått evnen til å forutse kommende hendelser. Det er f.eks hevet over enhver tvil at Victor forutså krigen i Irak ned til minste detalj, tre år før den brøt ut. Ariel Sharons sykdom, og Gud vet hva mer. Papegøyene til Reynolds skal også ha forutsett tsunamien, og påstår at Jesus Kristus snart skal vende tilbake til oss.

Herre jemini, kanskje han tar med seg papegøyene til paradiset og lar oss menneskene råtne i skjærsilden?!?!

10 Comments

 • 9 November, 2007 - 1:22 pm | Permalink

  Eller, for å være optimist (litt i strid med min personlighet, javisst, men det står jo skrevet, du skal tvinge din natur..); hva om han tar med seg papegøyene og lar menneskene være i fred?

  Så ei dame som snakka med dyr på TV her for litt siden.. blomstrende butikk på å fortelle folk hva dyrene deres sa mens de lå der og så totalt uinteressert ut. Og det var ikke lite. Det dyrene sa, altså.

  sprengt i hauet, som ledende trønderske advokater sier..

 • Hjorthen
  9 November, 2007 - 2:37 pm | Permalink

  Tar med papegøyene og lar menneskene i fred hørtes ut som en kjempedeal spør du meg!

  …og det er marked i det utroligste. Det neste blir vel at prinsesser hevder at de kan snakke med engler?

 • 9 November, 2007 - 2:48 pm | Permalink

  Budgie=undulat, men det visste du vel, Hjorthen, du som er godt kjent i dyreriket!?
  Lurer på om jeg skal anskaffe en undulatflokk, lære dem å snakke og bli et norsk fugle-orakel/sannsigerske. Kunne vært et greit jobb-alternativ de gangene bibliotekar føles som et farlig yrke…

 • Hjorthen
  9 November, 2007 - 2:59 pm | Permalink

  Budgie er en undulat ja, eller rettere sagt en Melopsittacus undulatus. Noe som i følge wikipedia er en liten papegøye, selv om ingen vel ville kalt en undulat for en papegøye her i landet?

  Min gamle far hadde forøvrig en skokk med budgies som fløy vilt rundt i leiligheten. De snakket ikke så mye, men de bæsja desto mer. Vet ikke om det lot seg gjøre å lese noe ut av avføringsmønsteret, men det regner jeg med at du vil skaffe klarhet i dette når du skaffer deg en egen flokk?

 • 9 November, 2007 - 3:14 pm | Permalink

  Var det ikke et rockeband på 70-tallet som het Budgie?

  Å spå i avføring var jo i sin tid en velutviklet vitenskap. Så å spå i undalt-snakk er det sikert et stort marked for?! For ikke å snakke om i undulat-avføring?!

  Men prinsesser som snakker med engler? Nei, nå må du slutte å tulle Hjorthen, hvis du venter at vi skal ta deg på alvor…

 • Hjorthen
  9 November, 2007 - 3:21 pm | Permalink

  Joda, og de holder visst på fortsatt? Siste plate i 2004, hvis det da ikke var noe samlegreier. Fra Wales tror jeg?

 • Hjorthen
  9 November, 2007 - 3:22 pm | Permalink

  …og ja, jeg gikk vel for langt med det prinsessepreiket. Det skulle tatt seg ut!

 • 9 November, 2007 - 3:29 pm | Permalink

  Tidlig heavy metal greier? (Bandet altså, ikke prinsessen) Husker dem vagt fra min ungdom.. Cover laga av han som laga cover for Yes, Roger ett-eller-annet?

 • Hjorthen
  9 November, 2007 - 3:44 pm | Permalink

  Coverene hadde litt sånn Yes-stemning over seg ja, og det var nok litt tungt ja? TIl tross for navnet?

  De har visst hjemmeside også, og skal på turne i Australia neste år…

  http://www.budgie.uk.com/index.html

 • 9 November, 2007 - 3:55 pm | Permalink

  Jøsseball, Spinal Tap, jo! Må på platekompagniet en tur i helga… 😛

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: