web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Retur retur retur

Organisasjonen Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) anslår at mellom 5.000 og 10.000 mennesker lever i skjul i Norge. Venstre, KrF, samt regjeringspartiet SV ønsker nå å gi disse papirløse innvandrerne en eller annen form for amnesti. Stå opp om morran og ekskluderingsminister Banjo Håkon Hanssen setter seg imidlertid på bakbena.

– Jeg er veldig mot amnesti. Det vil sette returarbeidet flere år tilbake, sier Hanssen til Aftenposten, og konkluderer med at hovedutfordringen ligger i finne dem, og få sendt dem ut av landet. Retur retur retur sier Banjo. Nå lanserer han en kampanje som han håper vil kunne bidra med å finne og få returnert de papirløse innvandrerne som oppholder seg ulovlig i landet.

Her er Banjo-Hanssens løsning:

Papirløse innvandrere skal heretter behandles som spesialavfall. Rundt omkring i alle landets kommuner skal det settes ut slike containere i forbindelse med allerede eksisterende miljøstasjoner. Dermed skal det heretter være like lett å kvitte seg med uønskede innvandrere som det er å dumpe tomme vinflasker, hermetikkbokser og gamle malingrester.

For å vise at regjeringen har skjønt alvoret så vil Hanssen i tillegg lansere et lotteri for å stimulere folk til å plukke opp uvelkomne innvandrere og plassere dem i avfallscontaineren. Pass på at du alltid har en tusj tilgjengelig når du er ute og lufter hunden. Finner du en innvandrer som er ute av stand til å gjøre rede for seg tar du enkelt og greit frem tusjen, skriver navnet ditt, samt telefonnummer på innvandrerens underarm, og tar han med deg til nærmeste miljøstasjon. Alle som leverer inn en eller flere innvandrere er med i trekningen om en halv million kroner og 6,5 kvadratmeter regnskog. 

Bjarne Håkon Hanssen ville ikke kommentere ryktene om at denne ideen skal ha sitt utspring i at Hanssen for en tid tilbake kjørte Oslo rundt på jakt etter en avfallscontainer for gamle rivjern.

2 Comments

 • 1 December, 2007 - 4:26 am | Permalink

  Jeg har hørt mye rare fornavn på Håkon Hanssen, men Banjo var ny for meg.

  Ellers blir jeg i humør av at du mobber regjeringens innvandringspolitikk. Ja, det blir jeg :mrgreen:

 • Hjorthen
  1 December, 2007 - 4:36 am | Permalink

  En glad Virrvarr er en bra Virrvarr. Sasasa, brabrabra!

  Men at du ikke har hørt om Banjo-Hanssen før betyr jo bare at du trenger et dypdykk i Hjorthearkivet. Navnet har heftet ved ham her på bloggen helt siden 2005: http://hjorthen.org/?p=709

  En tid var det nesten slik at alle som skrev om Hanssen på bloggen sin kalte ham for Banjo, men det er nå en stund siden da.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: