web analytics

Hjorthen i 2000: En kvikk kavalkade

Ifølge telleren som holder styr på den slags så er denne posten som du nå akkurat har begynt å lese på, post nummer 2000 i Hjorthebloggarkivet. Herregud og Jesus, har du ikke noe annet å ta deg til tenker du kanskje, og sant og si så hender det vel at jeg også tenker det samme av og til.

Men det ser altså ikke ut til at det stopper der, selv om statistikken de siste månedene tyder på at jeg burde gi meg selv sparken som ansvarlig redaktør for Hjorthebloggen. Etter at jeg nådde toppen i første kvartal i år 2007 så har besøkstallet blitt sånn ca halvert. Hvorfor kan man jo bare spekulere på, mulig jeg har blitt gammel og kjedelig, kjørende rundt i kjente, opptråkkede spor. Selv velger jeg nok heller å tro at det skyldes at jeg ikke lenger er like aktiv rundt om i bloggebyens mange kommentarfelt. Men det kan jo også være en kombinasjon?

Men at jeg er bloggebyens svar på Dagbladet sånn rent opplagsmessig bekymrer meg ikke noe større. Jeg må skrive det som ramler inn i hodet mitt, ikke det som jeg tror vil lokke folk til å lese bloggen min. Og det er da fortsatt nok av lesere som henger rundt her.

Nåvel, gjennom disse 2000 postene så har det selvfølgelig vært en del poster som bare bør bli liggende i arkivet og støve ned. Mens det forhåpentligvis også er en håndfull som tåler et gjensyn, og eventuelt et besøk av nye lesere. Jeg vet ikke hvilke poster dere lesere husker best og har satt størst pris på her i gården, men her er ihvertfall et knippe av de postene som jeg selv husker best, og faktisk kan nikke anerkjennende til når jeg leser dem i dag.

Løgn og forbannet dikt er en kategori av poster jeg gjerne skulle gjort mere med, men det er krevende poster. De tar lang tid å få ferdige, men når de blir bra så er det ofte verdt det. Disse to novellene er jeg spesielt godt fornøyd med:

Kjør for faen

Lørdagskveld

Lørdagskveld blir jo ekstra morsom når en av karakterene i historien faktisk kommer innom og legger igjen en kommentar…

Siste målet vinner er kortere, mer et slags stemningsbilde, men jeg får jaggu tårer i øynene når jeg leser den i dag. Patetisk nok.

En stund hadde jeg et prosjekt gående hvor jeg skulle ta for meg CD-samlingen min, og skrive noen ord om alle CD’ene som fantes der. Litt om hvorfor jeg hadde kjøpt dem, hva jeg forbandt med dem, om jeg fortsatt spilte dem. Blabla. Jeg ble ganske fort lei av det prosjektet, men her forsøker jeg å skrive om Tracy Chapman, men ender vel egentlig opp med å skrive noe helt annet:

Leave tonight or live and die this way

…og siden den posten har de jammen meg lagt ned papirfabrikken.

Humor har vel alltid vært en del av denne bloggen, selv om en og annen kommentar opp igjennom har anbefalt meg å slutte med den slags, og grepet med å ta en avisartikkel og bytte ut noen ord her og der ble etterhvert et slags varemerke for meg. Nå har jeg brukt det grepet så mye at det vel ikke lenger er så fryktelig morsomt, men noen ganger hadde jeg en følelse av at jeg traff innmari bra, og faktisk fikk frem et eller annet poeng på det viset.

Som foreksempel her hvor jeg skriver om hvordan Mona Lisa Høgmo ikke lenger brant for moppestativet og valgte å slutte i ISS Trondheim. (Men den har kanskje ikke tålt tiden så godt?)

Enda mer fornøyd var jeg med denne her, hvor jeg kommenterer Valla vs. Yssen helt i starten av rabalderet:

Valla jaget mellomleder midt i Oslo

Og så var det Trond Giske da, som mente at det å være bergenser ikke var noe å feire. En skeiv kommentar til et typisk Carl I Hagen utspill om at det ikke var noen grunn til å feire at man var homo, og derfor var negativ til homodagene, eller en eller annen homofestival.

Og til slutt kommer man vel ikke utenom den derre greia her:

Filosofens og kronikkskribentens skam

Som ga meg en masse positiv feedback, og ikke minst en illsint kronikkforfatter på tråden.

Og så ble jeg jo filmblogger da, på oppfordring fra den eminente filmantrop-gBang, og har siden 2006 skrevet noen ord om absolutt alt jeg har sett av film. Det meste av det kan sikkert forbigåes i stillhet, men her syntes jeg at jeg traff fint. Selv om det kanskje ikke handler så mye om selve filmen:

Hjorthen ser film, funderer på sivilisasjonsklasket og har problemer med å samle tankene.

Så har det jo blitt litt politikk og den slags også oppigjennom. Dette er gjerne poster som ikke lenger fremstår som fryktelig gode etter at den aktuelle sak er borte fra nyhetsbildet. Er forresten ikke sikker på at alle postene var så himla gode mens saken var aktuell heller da, men jeg har vel brukt noen poster på argumentere mot dem som liker å hevde at trygdene er for høye, at det er fett å gå på trygd, og lignende svadablada. Det begynner å bli en stund siden jeg har gjort det nå kanskje? Denne er ihvertfall ganske gammel:

Tjener på trygd

Og så har jeg vel brukt en del bokstaver på å skrive om kjønn, likestilling og den slags. Alt sammen bare for å smiske meg inn hos feministmafiaen som jo regjerer bloggsfæren. Dette innlegget her tror jeg ihvertfall har tålt tidens tann ganske godt:

Ingeniører, økonomer, sykepleiere, lønn og likekjønn

Og nå gidder jeg ikke mer, men dette er jo en ypperlig anledning for dere, mine kjære lesere, til å komme trekkende med gamle eller nye favoritter. Hvis dere har noen.

Så skal jeg snart begynne på de neste 2000 postene…

34 Comments

 • 1 December, 2007 - 4:22 am | Permalink

  2000… Gale mann. 🙂

 • Hjorthen
  1 December, 2007 - 4:33 am | Permalink

  I know 😯

 • 1 December, 2007 - 5:11 am | Permalink

  To tusen du. Sidan vi starta omlag samstundes i følge arkivet ditt så skriver 7,7 tektar for kvar ein eg gjer. Noko som er deprimerande for ein av oss. Anten fordi eg skriver ekstremt lite eller du ekstremt mykje. Er forsåvidt usikker på kven av oss det vert.

 • Hjorthen
  1 December, 2007 - 5:52 am | Permalink

  Jeg tror godt vi kan være enige om at det er deprimerende for meg. Jeg får skylde på nattevakta og ødelagt døgnrytme?

 • 1 December, 2007 - 6:53 am | Permalink

  Føkka døgnrytme lenge leve!

 • 1 December, 2007 - 10:53 am | Permalink

  Jeg må innom, bare må innom. Hver dag. Hva det skyldes er ikke godt å si, men det er nok kombinasjonen av burlesk humor/satire, dypt alvor, toppet med en ørliten dash lokalstoff fra Høljebyen som er årsaken. Måtte 2000 poster bare bli et lite veimerke. Vi vil ha mer.

 • 1 December, 2007 - 11:59 am | Permalink

  Grattis med totusen poster! Synes det er veldig bra at du holder det gående. Keep up the good work 🙂

  Det blir helt feil å kalle det favoritt, men jeg synes fortsatt det var utrolig sterk at du/dere valgte å dele noen av opplevelsene og erfaringene da det utenkelige skjedde.

 • Hjorthen
  1 December, 2007 - 12:10 pm | Permalink

  Iversen: Føkka døgnrytme leve du liksom. Jeg klikket meg inn på VG her en natt, og der var hovedoppslaget at nattarbeid kan føre til kreft…som om ikke det var ille nok med all den feite maten jeg stapper i gapet liksom 👿

  Vox: Jeg tror heller det handler om en eller annen obskur psykisk diagnose, men for all del, her er det bare å takke og bukke for de leserne man fortsatt har! Velkommen igjen!

  S-kvinnen: Takk takk. De postene der er jo de som har vært de viktigste i bloggens historie. For meg altså. Det var veldig godt å ha nettet der som en kanal, og i motsetning til folk man tilfeldigvis traff på gata så kunne man oppsøke dere her ute når man følte seg klar for det og trengte det….men det gadd jeg ikke nevne i denne jubileumsposten av frykt for å ende opp som “han stakkars fyren med bloggen” eller noe sånt.

 • 1 December, 2007 - 1:49 pm | Permalink

  Gratulerer med totusen Hjorthen.
  Sier som Vox Populi. Må bare innom.
  Godt noen er mer stabile enn meg… 😆

  M:)rten

 • 1 December, 2007 - 1:55 pm | Permalink

  Der har vi bestefar ja, hei på deg og to tusen.

  Jeg tenkte på det samme som Skorpionkvinnen. Jeg fikk stor respekt for måten du skrev om dette på. Jeg skjønte at det var en kanal ut, og den kan kjennes overraskende viktig å ha har jeg tenkt på. Men altså, det var noe med balansen i det du skrev i den perioden, mellom privathet, distanse, humor og sorg, jeg klarer ikke helt å sette fingeren på det.

  Ellers? Jeg syns bloggen har forandret seg, jeg leser ikke like mange poster lenger, tror det er mer film, bøker og nyheter? Tror du flettet inn mer personlige hverdagsting før?

  Men bloggbestefar er du stadig vekk, og dette er også en passende anledning til å takke for det viktige arbeidet du gjør med Sonitus, og for tiden Tordenbloggen. Og for måten du tar i mot nye bloggere i kommentarfeltene, det ble jeg veldig glad for selv da jeg satte i gang for to år siden. Og joda, såpass med kliss må du nok tåle.

 • Pingback: Metablogg og Bloggmanifest. « Verdens sentrum ligger på venstresida

 • 1 December, 2007 - 4:54 pm | Permalink

  “Så skal jeg snart begynne på de neste 2000 postene…”

  Neste post bør være en preview av post nr. 3999. Hvordan er Hjorten i fremtida? Hva skriver du om da?

  Jeg har også jubileum i dag, dog ikke et like stort…
  http://rodtsentrum.wordpress.com/2007/12/01/metablogg-og-bloggmanifest/

 • 1 December, 2007 - 5:33 pm | Permalink

  Grattis :o) Du vinner forøvrig på ordtetthet i år som i fjor, inne hos meg. Og lesbar er du jo alltid 😀

 • 1 December, 2007 - 7:30 pm | Permalink

  Grattis, Hjorthen!

  De halverte besøkstallene skyldes eventuelt at jeg har blitt en skikkelig ego bloggjævel og skaffet meg min egen blogg i stedet for å være bofast i dine (og andres kommentarfelt). 😆

  Det hadde antakeligvis aldri blitt blogger av meg om jeg ikke fikk lov til å boltre meg så fritt i kommentarfeltene dine som jeg gjorde, Hjorthen. Så du har mye å være stolt av. 😉

 • Lasse G. Dahl
  1 December, 2007 - 10:46 pm | Permalink

  Gratulerer så mye. Og jeg tar gjerne to tusen til takk. Du er fremdeles tidvis glitrende.

 • 2 December, 2007 - 1:12 am | Permalink

  Herregud og Jesus, har du ikke noe annet å ta deg til? :mrgreen:

 • Hjorthen
  2 December, 2007 - 1:12 am | Permalink

  Morten: Takk skal du ha, og velkommen tilbake. Jeg lurte litt på hvor du var blitt av 🙂

  Fr.Martinsen: Jeg føler vel også at jeg fant balansen fint i de postene der, noe som nok var viktig. Særlig for meg, men også for leserne tenker jeg.

  Ellers har du nok rett i at bloggen har forandret seg. At det var mer personlige hverdagsting før har du nok rett i. Det er en ubevisst utvikling som nok skyldes flere ting. Alt var tungt og tomt lenge, og da blir det vel vanskelig med personlige ting uten å gå rett i en eller annen slags offerrolle. Og så har man selvfølgelig det andre greiene som har vært på bloggefronten i år som vel har fått meg til å trekke det personlige noen hakk tilbake. Som sagt uten at det har vært noen bevisst tanke bak det.

  …og så er det av og til litt begrensende at jeg vet at folk på jobben leser da, uten at akkurat det har vært så veldig avgjørende kanskje.

  Men det er nok en litt dum utvikling, for jeg synes ihvertfall selv at jeg har vært best når jeg har brukt det personlige for å gi vinkling til aktuelle saker.

  Men husj for noe kliss da!

  Sigurd: Fremtida tør jeg ikke spå om, og Frk.Makeløs har jo allerede tatt den greia med å snakke med forskjellige utgaver av seg selv til høyder jeg ikke klarer å matche. Vi får nok bare vente og se tenker jeg.

  Og grattis til deg også!

  Iskwew: Jeg er den tetteste i hele bloggsfæren faktisk!

  Undre: Nå vet jeg jo at du har en del forskjellige personligheter, men at du sto for de 10 000 unike klikkene i første kvartal som har blitt borte er vel å overdrive din egen betydning 😆

  …og skal jeg liksom være stolt av at jeg har gitt liv til selveste store-Satan?!?!?

  Lasse: Takk til deg også, jeg skal nok klare et par tusen til tenker jeg ja. Så bare heng på 😎

 • Hjorthen
  2 December, 2007 - 1:13 am | Permalink

  Mona: Nope. Jeg er nattevakt 😛

 • 2 December, 2007 - 1:15 am | Permalink

  Jeg sjekket hos meg selv, tenkte jeg kanskje nærmet meg. 57. 😳

 • 2 December, 2007 - 1:16 am | Permalink

  😯 T O – T U S E N 😯

 • Hjorthen
  2 December, 2007 - 1:19 am | Permalink

  Ja, men så har jeg holdt på i noen år da. Du er jo sylfersk….bare vent, snart er du på et tresifret antall, og da er det ingen vei tilbake!

 • 2 December, 2007 - 1:19 am | Permalink

  Jeg skal jammen meg bytte spising mot blogging neste gang jeg har nattvakt. 💡

 • 2 December, 2007 - 1:21 am | Permalink

  Sylfersk du liksom, jeg er over ti uker gammel altså! 🙄

 • Hjorthen
  2 December, 2007 - 1:23 am | Permalink

  Så lenge du ikke kan spise og blogge samtidig så er du pr.def sylfersk 😉

 • 2 December, 2007 - 1:35 am | Permalink

  Jeg kan ikke gjøre noe uten å spise. 😉

 • 2 December, 2007 - 2:09 am | Permalink

  Gratulerer så fryktelig mye med uhyggelig mange poster 😎 Måtte du trylle fram nye 2000 med glede og letthet!

 • 2 December, 2007 - 3:57 am | Permalink

  Hmmm… Eg meiner framleis eg ikkje har innfridd. Eg brukte strengt tatt heile 2006 til å sitje å spele kabal på kontoret mitt. Tid som lett kunne vert brukt like lite konstruktivt på å skrive.

 • Hjorthen
  2 December, 2007 - 10:07 am | Permalink

  Mona: Og allikevel er du så slank og smekker? Hva er hemmeligheten? Har du begynt å gå til jobben?

  Sukkerspinn: Takk skal du ha. Glede og letthet tror jeg er å overdrive. Slikt ligger ikke for meg.

  Sjukheit: Fordelen med kabal i forhold til blogg er vel at ingen andre enn deg selv ser hva du bruker tiden til. For meg ligger jo beviset på at jeg har alt for lite å fylle dagene med ute på nett slik at alle kan se hvor patetisk jeg er 😮

  …men Krematoriet har jo en annen profil da. Jeg kan jo skrive om hva som helst, mens dere må være morsomme hele tiden. Da er det ikke så rart at jeg har skrevet et par-tre poster mer enn dere.

 • 2 December, 2007 - 9:22 pm | Permalink

  Satan er i alle fall fornøyd. *grynte*

 • 3 December, 2007 - 1:42 am | Permalink

  Slank og smekker. *drar ut essensen*

  Haha.

 • tb
  3 December, 2007 - 10:50 am | Permalink

  Gratulerer med 2000 lesverdige poster. Kan i farten ikke huske EN som ikke har vært minst helt ok å lese. Og innimellom, ganske ofte, er du rett og slett genial. Bloggen er en lapskaus av politikk og humor og musikk og personlige ting og ironi og film og sarkasmer. En usedvanlig velsmakende lapskaus, faktisk. En mann med fornuft, som også kan å skrive!

 • Hjorthen
  3 December, 2007 - 12:55 pm | Permalink

  Takk og takk, men kan jeg ikke være chili i stedet for lapskaus da? Lapskaus er liksom så traust…

 • tb
  3 December, 2007 - 1:44 pm | Permalink

  Gumbo, kanskje? Eller Irish Stew?
  Ellers er jo nettopp det at du er litt traust det som gjør deg så bra. Du har bakkekontakt. Men aldri med mer enn ett bein om gangen.

 • Hjorthen
  3 December, 2007 - 7:51 pm | Permalink

  Nei, for den som har begge beina på jorden står jo som kjent stille, mens denne bloggen er i evig bevegelse. Riktignok går den vel i små sirkler, men den beveger seg da?!?

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: