web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Er det for høyt så er du for gammal

Jula er ikke bare familiens og barnas høytid. Når julematen er fortært, pakkene åpnet, og man endelig har stått opp utpå første juleettermiddag er det mange som begynner å kjenne kløen. Overdose med familie gjør at tørsten etter alkohol begynner å melde seg, og det har etterhvert blitt mer og mer vanlig at flere av romjulsdagene benyttes til fest og halloi på et av byens utesteder. Ja, enkelte puber har til og med begynt å holde åpent på selve julekvelden!

Enhver by av en viss størrelse og med respekt for seg selv har et utested som er forbeholdt mennesker som har vært både opp og ned blokka noen ganger, og derfor nødvendigvis også har nådd en viss alder. Dette er steder som gjerne refereres til som “bruktkjelleren” av den yngre befolkningen. Alle som har sett en femogførtiåring prøve å leke løve på byen anerkjenner nødvendigheten av at disse gamlingene isoleres på egne og dertil egnede utesteder.

Men så er det jo dessverre slik at de fleste byer og tettsteder her i landet, Høljebyen inkludert, verken er av en viss størrelse, eller har nevneverdig respekt for seg selv. Dette er steder der unge og gamle er nødt til å frekventere samme utested, med alt det måtte medføre av gnisninger og generell uro. Det ville virkelig være til alles beste om gamlingene bare kunne innse når de var kommet til det punktet i livet hvor de rett og slett har blitt for gamle til å feste, ta konsekvensen av det, og altså holde seg hjemme. Eventuelt ta en langhelg på hotell i nærmeste by av bruktkjellerstørrelse.

Til å hjelpe gamlingene med å skjønne sitt eget beste har jeg laget en liten liste her med flere punkter som kan hjelpe deg med å forstå at du nok har passert toppen, og dermed bør tilbringe kvelden hjemme fremfor å løpe etter venninnene til barnebarnet på byens diskotek. Ta på lesebrillene og se om du skal på byen i morgen:

Du har blitt for gammal til å fly på byen i jula når:

 • Du ikke lenger syns at halvliteren er spesielt dyr.
 • Du ikke kan gå ut før du har fått med deg løsningen på julenøttene til Roald Øyen
 • Du klager til dem som du er ute sammen med over at musikken er så høy at det er umulig å prate.
 • Du spør om de bare har husets rødvin, hvilket land den kommer fra, og hva den heter.
 • Du bare kan synge med til en eneste sang: Living next door to Alice (Alice, who the fuck is Alice) , som DJ’en spiller bare for kødd.
 • Du synes at Signe Tynning er hottere enn Isabella Martinsen.
 • Du bruker ledige øyeblikk til å sende “morsomme” SMS’er, eller animerte MMS-meldinger til venner og familie.
 • Du lurer på om ikke det finnes en pianobar et eller annet sted i denne byen.
 • Du opplever at den jenta du har øyeflørtet med den siste halvtimen kommer bort og spør om ikke du er faren til klassevenninnen hennes.
 • De eneste skoa du har er de samme pub-til-pub-skoa som du har hatt siden sent åttitall.
 • Du uansett går tidlig hjem for å sjekke om det har kommet noen nye kommentarer på den siste bloggposten din.

11 Comments

 • 26 December, 2007 - 1:32 am | Permalink

  Litt i gråsonen her føler jeg. Ett lite pluss at jeg ikke føler meg i stand til å dra på byen i denne høytiden.

  Hvis jeg ikke har sagt det før, så får du ha God Jul!

 • 26 December, 2007 - 4:38 am | Permalink

  Skulle oenske denne posten ble printet og hengt opp paa diverse steder, egentlig 😀 But on the other hand; de som trenger aa lese den ville kanskje oversett det meste i sin jakt paa ungdommelig lykke?

  Uansett; tillegg for damer (gjerne de som ser yngre ut enn de faktisk er!): Hvis han du vurderer kunne vaert soennen din er han for ung. Eller du for gammel. Either way: fingrene av fatet. Eller kanskje ikke? SITC har jo gjort dette til en kunst, naar jeg tenker meg om.

 • 26 December, 2007 - 5:17 am | Permalink

  Jeg likte spesielt den siste der jeg 😉

  Ha en fortsatt fin jul 🙂

 • 26 December, 2007 - 12:03 pm | Permalink

  Etter å ha lest lista, snudde jeg i døra, tok av meg kalosjene, deppa en time eller fire og startet på en bloggpost om diskriminering av eldre og eldre bloggere i særdeleshet. Som jeg avsluttet fordi jeg ikke husket hvorfor jeg skrev den.

  Til trøst satte jeg på en vinylplate med Harry Brandelius og laget meg en særdeles velsmakende toddy. Dette er en opplagt sak for EBL (Eldre bloggeres Landsforening).

  Vi kommer sterkt tilbake, bare vi kommer på hvor høreapparatet ble forlagt.

 • 26 December, 2007 - 8:32 pm | Permalink

  Herreguuuud!
  Dette er jo MEG!
  Eg skal aldrig gå ut på byen, meir!
  (Trur eg!)

  Får heller trøste meg med alle de fine smileysene! :mrgreen: 😐 😈 ➡ 😯 🙂 😕 😎 👿 😀 💡 😳 😛 🙄 😉 😥 😮 😆 😡 🙁 ❗ ❓

  PS: den gangen jeg var ung stengte utestedene på et klokkeslett dagens unge går ut. Kan det ligge en løsning på konflikten her?

  Fortsatt god jul …. eller den var kanskje over den, ja!

 • 26 December, 2007 - 8:44 pm | Permalink

  Slik kan du ta motet fra en “gammel” fyr. Men jeg er stort sett fornøyd når gikta ikke er for plagsom. Hehe

 • 26 December, 2007 - 8:49 pm | Permalink

  Gammalt nytt 😆

 • 26 December, 2007 - 9:36 pm | Permalink

  Ha ha ha, lenken til Hasse og Tage (stiftet) kombinert med kommentaren til Vox populi, og Elis vilt anarkistiske smiley-rekke er bare for bra! Jeg var innom her før idag og ble deppa over moralismen (Alter Ego – fingrene av fatet, why? egentlig? hvis begge vil?), at alle liksom skal ned i samme treige skuff, men nå ble jeg skikkelig oppløftet over eldreopprøret 😆 Fram for flere rabiate og løsslupne gamlinger, sier nå jeg 😈 Så får heller de yngre bli flinkere til å slå dem på fingrene, hvis de tar seg for mye til rette 😉

 • Hjorthen
  27 December, 2007 - 7:54 pm | Permalink

  Bare sånn til folkeopplysning så synes jeg at Signe Tynning er hottere enn Isabella Martinsen, og oppfyller ellers mange av de andre punktene her oppe selv, så det er nok best at jeg også holder meg inne resten av jula!

 • 28 December, 2007 - 1:23 am | Permalink

  Oda, mente overhodet ikke aa vaere moralistisk. Hvis en voksen lovlig person floerter med en voksen lovlig person og begge vil har jeg ingen motforestillinger, dvs jeg holder de jeg maatte ha for meg selv. Men jeg hvis du har gaatt ut i Oslo den helga det er/var Grete Waitz-loep og sett hvordan damer oppfoerer seg mot ufrivillige ofre av typen hankjoenn (som IKKE er interessert, vel og merke) saa er DET hva jeg refererte til… Selvinnsikt er en fordel, uansett alder!

  Og som sagt; SITC har jo gjort det til en kommersiell trend naar bare begge er klare for en floert;)

 • Paal
  31 December, 2007 - 5:58 am | Permalink

  Jeg mener at Signe Tynning er MYE hottere enn Isabella!!

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: