web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Neil Gaiman om H.P.Lovecraft

Til glede for det segmentet av leserne som synes at Gaiman er hot, og ellers leser/skriver litt fantasy/horror. Hei hei Avil og tb, her er Gaiman som snakker om Lovecraft. På min skjerm er riktignok bildet så mørkt at det er umulig å se snurten av Gaiman, men man hører ham klart og tydelig…

Via Cynical-C Blog

3 Comments

 • tb
  8 January, 2008 - 2:37 pm | Permalink

  Veldig bra! Enig i alt han sier om Lovecraft tror jeg. Særlig dette om styrken i den Lovcraftianske visjonen, vs svakheten i Lovecrafts skrifter; det er universet hans som er sterkt, bildet av virkelighet der gudelignende vesener eksisterer, og de er ikke vennligsinnede i det hele tatt, en kosmisk paranoia.. (jepp, reflkektere min personlige religiøse tro, antar jeg ;-)), og hvordan Lovecrafts svakhet, hans manglende evne til å beskrive redslene, også blir hans styrke.. og hvor uegnet Lovecraft er for fimatisering eller grafisk framstilling, nettopp av den grunn.. og hvor klønete han faktisk skrev…

 • Hjorthen
  8 January, 2008 - 2:53 pm | Permalink

  Jeg har riktignok bare lest et par-tre noveller av Lovecraft, kom meg aldri igjennom den novellesamlingen jeg har, men jeg tror jeg er enig jeg også. Det er jo ganske klønete skrevet, noen ganger er det nærmest uleselig, men allikevel så er det et eller annet det som gjør at du ikke glemmer at du har lest Lovecraft?

 • 9 January, 2008 - 12:29 am | Permalink

  Lovecraft er Poe som har forlest seg på pulp-magasiner, og ære være han for det.

  Gratis (og veldig kul) Sherlock Holmes møter cthulhu-historie av Gaiman som lydbok her:

  http://harpercoln.vo.llnwd.net/o16/StudyInEmerald_full.mp3

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: