web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Islams sanne ansikt, eller bare Yemens svar på Fremskrittspartiet?

Jeg er nordmann, født og oppvokst i furet værbitt, og enten jeg nå vil eller ikke så er jeg altså glad i Norge på et eller annet plan. Ihvertfall nok til å felle en tåre når Kjetil Rekdal senker Brasil i Marseille en sommerkveld, og gud hjelpe meg, det er ti år siden til sommeren!

Klart det er sider ved det norske samfunnet, den norske kulturen, som jeg setter større pris på enn andre. Jeg er ikke redd for at landet skal “bli muslimsk” om femti eller hundre år, jeg er ikke opptatt av at “det norske” (hva nå enn det måtte være for noe) skal bevares for enhver pris, tvert i mot tror jeg det bare er positivt med litt innflytelse her hjemme, også fra andre steder i verden enn Storbritannia og USA.

Samtidig så ønsker jeg at det norske samfunnet skal forbli norsk, (igjen, hva nå enn det måtte innebære) jeg har ikke noe ønske om å bo i Yemen.

Sannsynligvis så har flertallet av innbyggerne i Yemen heller ikke noe stort ønske om å bo i vesten?

I forrige utgave av Yemen Times skrev en Maged Thabet Al-Kholidy en kronikk om hvorfor det er nødvendig med vold mot kvinner. Det er ganske hårreisende saker, og artikkelen har blitt tatt til inntekt for islams kvinnesyn og ellers generelle iboende faenskap rundt om på islamkritiske blogger nært og fjernt. Og det er ikke så vanskelig å forstå. Al-Kholidy kritiserer menneskerettsorganisasjonene for at de oppfordrer kvinner som har blitt slått av fedre, brødre eller ektemann til å gå til politi og rettsvesen. Han lurer på hva slags familier det Yemenske samfunn ville hatt om kvinner skulle begynne å følge den oppfordringen:

I just wonder what kind of families our societies would have if Muslim women started doing this regarding their husbands.

Relationships between fathers and daughters or sisters and brothers also provoke argument from human rights organizations, which propose the suggested solutions for all relationships. Personally, I don’t think fathers or brothers would undertake such behavior unless there was a reason for it.

Fathers are responsible for their daughters’ behavior, but human rights organizations deny this too. Brothers also should take action regarding their sisters’ behavior, especially if their parents are too old or dead. If a daughter or sister makes a mistake – especially a moral one – that negatively affects the entire family and its reputation, what’s the solution by such organizations?

According to them, women should complain to the courts about any type of violence against them. Likewise, should fathers and brothers complain to police if their daughters or sisters violate moral, Islamic or social norms?

Fathers should handle their daughters via any means that suits their mistake; thus, is it better to use violence to a certain limit or complain to the police? Shall such women then complain to the police against their fathers or brothers? It’s really amazing to hear this.

Årsaken til at Al-Kholidy skriver dette er, ifølge ham selv, ikke at han hater eller er i mot kvinner. Han er bare opptatt av å bevare islams, (eller er det Yemens?) moral og prinsipper.

I hope my message is clear, since it’s really quite relevant to the future of our societies, which must be protected from any kind of cultural invasion.

Akkurat som Fremskrittspartiet er opptatt av å bevare norsk kultur så er altså Al-Kholidy opptatt av å bevare Yemens kultur. Det er jo forståelig nok forsåvidt, mennesker er ikke alltid like glade i forandringer. Så spørs det da, om Al-Kholidy representerer den generelle oppfatning i Yemen, eller om han rett og slett bare er landets svar på Per Willy Amundsen.

Også spørs det jo hva kvinnene synes om å bevare Yemens moralske prinsipper og deres kultur. Siden bare 30 prosent av kvinnene i landet kan lese og skrive, i motsetning til 70 prosent av mennene, så er det vel ikke sikkert at vi får lese om det i Yemen Times i særlig grad?

One comment

 • KEE, Skien
  14 January, 2008 - 2:35 pm | Permalink

  Jeg tenderer til å anse dette som et indignert leserbrev, og ikke et utslag av en gjennomført holdning i Yemen.
  Men uasnsett er meningene som ytres såpass forferdelige at en lurer på hva slags forkvaklet retferdighetssyn som ligger bak dette oppgulpet. Mannen kan ikke være vel bevart.
  Skremmende er det også å se at retorikken likner svært, spesielt i det siste avnittet, på noe vi har sett her i nord når noen, via semantiske og retoriske omveier, tar til orde for å pælme ut degosene.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: