web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Valentines day

anne-boleyn.gif

Hoy hoy, i dag er det visst 471 år siden den sagnomsuste Kong Henrik VIII erklærte at England fra denne dag skulle feire 14 februar som St.Valentines Day. Kan vi dermed si at denne kvinnebedårende og halshuggende kongen faktisk er denne dagens grunnlegger?

Hadde jeg hørt på radioen så hadde jeg kanskje kunnet svare ja eller nei på det spørsmålet, men det har jeg altså ikke, så jeg tror bare vi sier at det er slik. Så kan noen andre kanskje opplyse meg om hvem denne Valentin egentlig var. Det er det visst litt dissens om skjønner jeg, var det til og med flere stykker av dem?

Men kanskje er det et lite tankekors, for ikke å si en liten advarsel, at mannen som innførte feiringen av denne dagen fikk to av sine koner halshugget?

Romantisk, ikke sant?

I tillegg skilte han seg jo to ganger, mens hun som han anså som sin “true wife”, sannsynligvis fordi hun klarte å produsere en mannlig arving, døde en naturlig død. Så dere kvinns som håper på hjerteformet sjokolade og røde roser fra deres utkårede i dag bør kanskje gå i dere selv og spørre dere selv: Har jeg gitt min mann en sønn, og hvis ikke, kan jeg egentlig da forvente å få sjokolade?

Lohengrin er ikke sjokolade forresten. Lohengrin er vondt!

Men altså, 14 februar har ikke bare stått i romantikkens tegn opp igjennom historien. Det har vært flere stygge massakrer denne dagen, St.Valentines Day-massakren i Chicago 1929 er vel relativt godt kjent. Verre var det nok under kampene om Singapore i 1942. Invaderende japanske styrker tok seg inn i Alexandra Hospital, kjørte bajonetten i Lt.Western som forsøkte å overgi seg med et hvitt flagg, og fortsatte med å drepe over 300 pasienter, leger og sykepleiere.

Og tre år senere, natt til 14 februar, begynte de allierte sin massive bombing av Dresden.

For flere forferdelige Valentinerball kan dere lese her, men la nå ikke dette legge noen demper på stemningen da. Husk at Hallmark og Aune Forlag også skal leve.

OPPDATERING: Radiostasjonen WKLC-FM (Rock 105) i Charleston gir bort en gratis skilsmisse til en heldig lytter i dag!

13 Comments

 • tb
  14 February, 2008 - 12:18 pm | Permalink

  Du må gå i deg selv, Hjorthen, og spørre deg hvorfor du bærer på denne vonde, falske bevissthet om Lohengrin?! Hvilke traumer er det som kommer opp i dagen her? Hva er det du fornekter og undertrykker? Aner vi konturene av en langt og vond barndom der alle dine venner fikk Lohengrin, men aldri du? Du må tenke over dette, ja du må søke hjelp om nødvendig. Hadde jeg vært av den legning, skulle jeg selvsagt gått i forbønn for deg, men det er desverre ikke aå aktuelt… Men tro meg, jeg skal støtte deg i dette, på alle måter mulig for meg, slik at du kan komme ut i lyset lyset, og innse at du på akkurat dette punktet lever ut en løgn, slik at du også kan Lære Å Elske Lohengrin!

  Ellers har du nå vist meg at dette med Valentines Day er det like greit å hoppe (mer eller mindre) elegant over.. Ser ingen grunn til å feire noen av de begivenheter du minner om…

  (hmmm, finnes det i det hele tatt NOEN av årets 365 dager som det ikke kan knyttes en ellerannen massaker eller lignende begivenhet til? Vi mennesker har vel stort sett vært flinke til å utnmytte kalenderen i hele sin redde til det vi kan aller best; å pine og utrydde hverandre…)

 • 14 February, 2008 - 12:21 pm | Permalink

  Var da bra jeg fikk en sønn på første forsøk, er ikke sikkert jeg hadde kunne skrevet denne kommentaren.. (Noen skylder meg sjokolade, mye også..)

  Skal man feire denne dagen, så er det egentlig bare en ting som duger: Bram Stoker’s Dracula

  Her får man romantikk og makaberitikk samtidig.

 • 14 February, 2008 - 2:56 pm | Permalink

  mm, veldig romantisk dag du 🙂 Jeg er i utgangspunktet litt boikotter av dager som ved å oppfordre til en bestemt type adferd (svært gjerne det å gi gaver) begrenser denne typen adferd til bare disse dagene.

  Men jeg tror allikevel jeg skal kjøpe litt sjokkis til meg selv. Men ikke sånne ekkel oprasjokolade med romkrem. Det skal jo ikke være en straff! 😈

 • tb
  14 February, 2008 - 3:17 pm | Permalink

  …. så mange sjokoladevrangforestillinger der ute. 🙁
  Inspirert av alt dette måtte jeg bare stikke ut i lunsjen og kjøpe meg en Lohengrin 😀 Spanderte på meg en krembanan og ei eske mokkabønner også, til ettermiddagens arbeid og for sinnets helse.

 • 14 February, 2008 - 4:44 pm | Permalink

  Den katolske kirke har en grei oversikt , han skal jo liksom være en av deres;
  http://www.katolsk.no/biografi/valentin.htm

  Ikke mye katolskt her men nok av sjokoladehjerter….

 • Hjorthen
  14 February, 2008 - 7:37 pm | Permalink

  tb: Venner? Hvilke venner? Men jeg lever godt med å ikke like Lohengrin, så ellers takk du.

  Og ja, det skal vel godt gjøres å finne en massakrefri dag?

  Kristin: Dracula passer på alle dager, ikke minst Valentines. Jupp jupp!

  Martine Votvik: Du er en bra kvinne! Sjokolade er innvilget.

  tb igjen: Hva er galt med ren melkesjokolade?

  Randi: Se der ja, Valentin ble altså torturert og slått med køller. Jaja, han slapp ihvertfall unna Kurt Nilsen 😈

 • 14 February, 2008 - 11:06 pm | Permalink

  Akkurat nå tok jeg meg selv i å ha blitt parodien på en blogger: Jeg skumme igjennom feedene jeg abonnerer på i Bloglines, leste poster om alt fra mnisteravganger til dokumentformatstrid og situasjonen i midt-østen uten å foretrekke en mine før jeg pluselig ser meldingen «Lohengrin er vondt!», og mumler til meg selv «Hva?! Hjorten skal faen ikke få dø i synden …» mens jeg klikker meg inn på innlegget.

  Men det er altså helt feil, Lohengrin er snadder!

  Men verdens beste sjokolade tror jeg er den Ellen fikk av meg i dag. Jeg må virkelig anstrenge meg for ikke å gå amok i gaven. Kjøpt på «Byporten kjøpesenter» i Oslo.

  Jeg som var sikker på at det ikke kom noe godt fra den byen …

 • 14 February, 2008 - 11:09 pm | Permalink

  … og når vi først er inne på det: «ren melkesjokolade» burde ikke fått lov til å hete «sjokolade», det smaker masse dårlig tørrmelk og sukker, men omtrent ikke sjokolade i det hele tatt.

  «Et lite stykke Norge», kalles det jo – og det er jeg helt enig i: Overpriset, misforstått, smakløst og fetende. Og – i følge innpakningen – overbevist om egen fortreffelighet.

 • Hjorthen
  15 February, 2008 - 2:51 am | Permalink

  Overpriset, misforstått, smakløst og fetende. Og – i følge innpakningen – overbevist om egen fortreffelighet….

  …er det rart jeg liker den?!? Det er jo akkurat som meg det 😎

 • tb
  15 February, 2008 - 10:54 am | Permalink

  Er ikke noe galt med melkesjokolade. Særlig når den har ligget i kjøleskapet. Kald melkesjokolade er godt. Når jeg tenker meg om har jeg problemer med å komme på NOEN sjokolade som det er noe galt med?! 😆

 • 15 February, 2008 - 3:01 pm | Permalink

  Jeg er enig med tb her 😳

 • 16 February, 2008 - 2:00 am | Permalink

  Jeg er også enig i at sjokolade er bra. Jeg sliter bare litt med at man skal putte «melkesjokolade» inn i sjokoladekategorien. «Melkesjokolade» passer bedre i «smågodthylla», sammen med andre sukkerbomber …

 • 16 February, 2008 - 10:01 am | Permalink

  Melkesjokolade er snadder! Så søt at den svir i tannkjøttet, men kjøleskapskald er den best. Med mye sterk kaffe til.

  Men hva var det jeg skulle si… jo, interessant å lese om Valentines-tradisjonene. I fjor på disse tider skrev jeg en post om Valentinesdagens røtter, men det var noe ganske annet enn det du har fokusert på her. Røttene er helt tilbake til oldtiden ifølge forskning.no. Her var det ofring av geiter, klasking med blodige skinnfiller og mye sex for de single. Tenk det.. dagen var egentlig en skikkelig kul dag for de single. Nå er den mest egnet til å få single tråkka ned.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: