web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hjorthen leser ikke bok: Elric i ny utgave

elricfmwd.jpgJeg har forsøkt meg på Michael Moorcocks bøker om Elric to ganger nå, og har måttet gi opp begge gangene. Jeg har rett og slett ikke klart å la meg engasjere nok av historiene om den stakkars albinoen med sitt besatte runesverd til at jeg har klart å komme meg igjennom Fantasy Masterworks bok som bare heter Elric, men egentlig består av de to første bøkene i serien, The Stealer of Souls og Stormbringer.

Skuffende synes jeg, siden jeg likte Moorcocks bok Dancers at the end of time veldig godt, men det er vel bare å innse at Elric nå har havnet i hylla for aldri å bli plukket ned igjen, ihvertfall av meg.

Mange setter imidlertid Elric høyt, og nå kommer Stealer of Souls i ny utgave med en ny introduksjon, nytt materiale, og med illustrasjoner av John Picacio. Her ser vi Elric mane fram et eller annet til å hjelpe ham å oppnå hva det nå måtte være.

Elric maner fram en vindkjempe

Jeg må tilstå at jeg ikke er så fryktelig imponert over illustrasjonene heller jeg, hva synes dere? Dere finner flere av dem her:  Revolution SF

4 Comments

 • tb
  20 February, 2008 - 1:36 pm | Permalink

  Elric kan være litt traurig, ja. Noe av det er jo skrevet jævlig kjapt også da, særlig de aller føste tingene.. Anbefaler de senere romanene. Elric at the End of Time er jo storartet komikk, i sin beskrivelse av en kulturkollisjon av virkelig kosmiske dimensjoner (men ok, det er vel egentlgi en samling av kortere ting det også. Og jeg syntes vel også at både Fortress of the Pearl og The Dreamthief’s Daughter var bra. The Skayling Three var heller ikke så helt dum. Synes jeg.

  har ikke alle tidlene i hodet, og det varierte vel litt hva de het også, i US og GB-utgaver, men The Stealer of Souls og Stormbringer var vel ikke de to første romanene i serien? Eller rettere sagt, så var vel de to samlinger av langnoveller/kortromaner? Og de kom kanskje før de første romanene, ja? Må sjekke litt utgivelseshistorie her, kjenner jeg jeg.. Ikke lett å holde styr på Moorcocks hundrevis av bøker.

 • tb
  20 February, 2008 - 2:23 pm | Permalink

  Alt du vil vite om Elric men ikke våger å spørre om:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Elric

  Og da ser det ut som om den boka du har er de tidlige korte tingene, hvorav noen har vært samlet og “oppgradert” til “romanen” Stormbringer tidligere? Som sagt, ikke lett å holde tunga rett nok i munnene når det gjelder Moorcocks utgivelser.

 • KEE, Skien
  20 February, 2008 - 3:01 pm | Permalink

  Før jeg sjekker tb’s wikilink må jeg få komme med en liten bit trivia: Som pasjonert Conansamler kom jag faktisk en gang over en historie der vår alles kjære cimmerianer møtte nettopp “Elric of Melniboné”.

 • Hjorthen
  22 February, 2008 - 1:42 am | Permalink

  At det er skrevet jævlig kjapt tror jeg på, å lese dette føltes som å se på noen spille TV-spill. Den ene utfordringen etter den andre uten at universet er veldig utdypet eller skapningene spesielt godt forklart. Og Elric nedkjemper dem etter tur slik man skal uten at det blir spesielt spennende eller engasjerende.

  Jeg har på langt nær gitt opp Moorcock, men jeg er ikke sikker på om jeg orker mer Elric. Så mange bøker, så lite tid 👿

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: