web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Catfight i bakgården

Sånn går det når du prøver å fortelle husets pelskledde herre, hans venninne, og en tilfeldig besøkende at det kanskje er best å ta den diskusjonen om eliteblogging, fuck the system, og radiohodes sorti et annet sted, og helst i litt roligere former enn i vår bakgård. Ikke faen om jeg blander meg opp i den slags konflikter noe mer, ikke nok med at jeg er blodig, jeg stinker kattepiss også!

Her er to av de tre kamphanene i et litt fredeligere øyeblikk

14 Comments

 • Hjorthen
  24 April, 2008 - 11:29 pm | Permalink

  …og jeg angrer allerede på denne posten siden noen sikkert kommer til å misforstå, og overtolke et eller annet ut av den. Så derfor: Det er ingen skjulte budskap i denne sparsommelige lille teksten, det er bare en teit kommentar om det faktum at jeg prøvde å skille tre slåssende katter i bakgården just nu, og antagelig var den som kom dårligst ut av det hele.

  Sånn, nå kan dere le av den teite mannen.

 • 25 April, 2008 - 12:09 am | Permalink

  Jasså, Hjorthen, du følte en disclaimer var på sin plass?

  Men altså, slåss de sånn som det der er de vel ikke kastrerte? Den eneste som holder på sånn her (det er 9 katter i denne blokka) er det ukastrerte helveteskatta som jaget Italinerfrøkenen opp i et tre.

  (*tripper musestille på tærne ute av Hjortebloggen*)

  Iskwew
  var ikke her

 • 25 April, 2008 - 7:29 am | Permalink

  Iskwew: Jeg tror du har misforstått litt. Det er ballene og ikke klørne de fjerner når man kastrerer.

  De uten baller går sjeldnere til angrep, men blir de angrepet så mangler de ikke baller.

  Hjorthen: Når var siste stivkrampesprøyte? Skal du fortsette å leke ridder i bakgården må du passe på å ha fått dosa di.

 • Hjorthen
  25 April, 2008 - 10:26 am | Permalink

  Iskwew: Det hvite urasjonelle kvinnedyret som ser så fredelig ut i stolen der oppe er i det minste sterilisert, mens den røde tøffingen så langt har klart å snike seg unna hver gang vi har hatt planer om å ta ham med til dyrlegen. Nå i det siste har vi vel omtrent resignert på å få ham kastrert, men joda, det skulle definitivt vært gjort. Det er den kåteste katta jeg noen gang har vært borte i. Habben blir jo mild og snill i forhold.

  Jeg kan ikke snakke for den tilfeldig forbipasserende, men som dere ser av armen min så hadde den definitivt klør så det holdt.

  Hu derre: Drit i stivkrampa, jeg er lei av blogging uansett.

 • 25 April, 2008 - 11:14 am | Permalink

  Det er mulig, Hu derre, men i hvert fall har jeg ikke opplevd at Pondus er så gær’n. Som eier så katt? *ser vitende på Hjorthen*

  Jeg har en veldig snedig spray som jeg sprayer katteburene med når de skal til doktoren. Den blir de helt gærne av, og så glemmer de at bur=vaksine som et minimum. Smakk igjen med døra, før de får sukk for seg. Anbefales!

  Muligens skal du revurdere den stivkrampesprøyta (jeg vet ikke hvor i Blogglandia legevakt og apotek er), for

  “Stivkrampebakterien er en grampositiv, anaerob bakterie som danner sporer. Den erverves gjennom kontakt med jord eller avføring fra dyr eller mennesker.

  Tetanusbaterien angriper nervesystemet og gir muskelstivhet og smertefulle kramper og er dødelig. Den produserer en gift som skader de motoriske nerveendeplatene uten samtidig å skade acetylkolinet, dette fremkaller voldsomme kramper.”

  Utrivelig, selv om du er lei av blogging uansett!

 • 25 April, 2008 - 12:31 pm | Permalink

  Hjorthen: Åhåhå. Hankatten er ikke “avballet”, nei. Da vet du det går som det går. 😈

  Det er greit nok at du er lei blogging, men tetanusbakterien tror jeg i grunn overgår hvilken som helst bloggfeide hvilken dag som helst.

  Neste gang tar du i bruk hageslangen. Greit?

  Iskwew: Pondus er en kjernekar! 😀

 • 25 April, 2008 - 12:36 pm | Permalink

  [kastrert hankattrivia] Forresten, kastrerte hannkatter kan slåss som pokker selv om de er kastrerte, det finnes nok av saiko hannkatter som gjerne hiver seg over dem eller de kan føle sterkt for å forsvare territoriet sitt, men kastrerte hannkatter er gjerne ganske pasifistiske så lenge de ikke blir provosert, ikke skal de slåss om damene heller og som regel blir det mindre slåssing av slikt.[/kastrert hannkattrivia]

 • tb
  25 April, 2008 - 12:49 pm | Permalink

  Som hu derre sier, territorialdriften er sterkt til stede selv om kjønnsdriften er borte. De slåss ikke om damene, men om eiendommen sin. Og det kan gå ufattelgi hardt for seg. Dette fikk jeg vite av dyrlegen, da jeg antydet at jeg ville ha pengene tilbake da jeg kom for å få lappa sammen den krigsskadde pusen som den samme dyrlegen hadde kastrert året før. Jeg min dust hadde trodd at det ville bety null slåssing.. som dum mann trodde jeg vel at det bare var damer man kunne slåss om?? 😉

 • Hjorthen
  25 April, 2008 - 1:01 pm | Permalink

  Ja, jeg frykter at den røde fare er så glad i bakgården sin at den ikke blir noe særlig mildere stemt til besøkende selv om den nå en gang blir kastrert. Men vi skulle jo gjort det uansett av hensyn til byens promiskuøse kattekvinns som jo blir sittende igjen med hele ansvaret etter at vår venn har tømt og rømt.

  Nåvel, en dag skal han nok til pers.

 • 25 April, 2008 - 1:37 pm | Permalink

  tb: *hikste og le*

  Men hadde bare alle *skulme på Hjorthen* tatt vett til seg og kastrert hannkattene sine så hadde det blitt mindre territorialslåssing også. Det er de som er på jakt etter dame som er de som streifer verst og dermed blir inntrengere. I tillegg er kastrering og sterilisering en av de få måtene man har for å begrense spredning av FIV.

  Hjorthen: Du må være ansvarlig kattefar her og ta med krapylet til veterinær. Å hindre bidrag til den altfor store uønskede kattungepopulasjonen er et godt nok argument i seg selv. Pus får en intramuskulær injeksjon og så våkner han opp en stund etterpå og lurer på hvorfor han er blitt barbert nedentil.

 • Hjorthen
  25 April, 2008 - 1:44 pm | Permalink

  “og så våkner han opp en stund etterpå og lurer på hvorfor han er blitt barbert nedentil.”

  Noe som vel ikke bare rammer katter har jeg hørt rykter om, men også menn i sin beste alder med promille litt i overkant.

  Ja, som sagt så har vi prøvd før og kattefaen har hatt vett til å rømme huset hver gang vi har hatt time til ham. Men vi skal nok ta ham til slutt.

 • 25 April, 2008 - 2:37 pm | Permalink

  Hihi, Hjorthen. Jeg trodde det var kjipest om man våknet opp uten øyebryn. –> Apropos så ser han her ut til å ha sovna på feil plass liksom 😀

  Men du, kastrering av katt er en rutineoperasjon og den er rask, så det er ikke sikkert at dere trenger noen avtalt time for å få dette unnagjort. Ring dyrlegen og hør om det er muligheter for en åpen drop-in-avtale. Får dere det er det bare å vente på at Pusedyret aner fred og ingen fare og så frakter du katta til dyrlegen. Får dere levert inn den katta litt tidlig på dagen, så er det jo bare for dyrlegen å oppbevare katta til han/hun får en ledig stund litt utpå dagen og så er det bare å hente igjen pasienten litt senere. Pusen trenger minimalt med sårstell, om noe i det hele tatt, og trenger bare å ta det litt pent til ting har grodd.

 • 26 April, 2008 - 3:29 pm | Permalink

  Kloremerkene minner meg om da vi hadde en kattunge som hadde falt ned i do (hun pleide å sove på lokket, bare at dette var oppe da hun hoppet opp). Katten måtte vaskes, for dokatt kan man jo ikke ha. Mine kloremerker var dessverre mer utover håndflatene og de svidde som et dårlig uvær.

  Tips for framtiden: hageslange.

 • Hjorthen
  26 April, 2008 - 4:45 pm | Permalink

  Hageslange hadde virkelig vært tingen her ja. Det skal jeg vurdere neste gang!

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: