web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Ein, zvei, drei, memesatan, la oss heller snakke om noe annet

Det verserer et meme rundt i dette golde bloggelandskapet for tiden der man skal røske til seg den boka som ligger nærmest, slå opp på side 123, og så skrive ned setning nummer 5, 6 og 7.

Hvorfor?

Jeg vet sannelig ikke, men nå har jeg blitt tagget av to stykker, hvorav Lasse påsto det ville bli spennende å se hvilken bok jeg hadde nærmest, og Avil prøvde seg med uforskammet smiger ved å påstå at jeg er forfatter.

Jeg er ikke det vet du, men det virker.

Så her er det bare å få det overstått. Jeg strekker hånden ut og finner disse tre setningene:

 • There were just about no council flats for old people in the area, and none being built.
 • They couldn’t afford to rent anywhere else.
 • Some of them couldn’t bear to move, abandoning their memories and moving in to a strange place.

Dette var kanskje ikke så sprekt? Det er fra Nick Davies bok Dark Heart -the shocking truth about hidden britain. En absolutt strålende bok, men til tross for det så har den fått samme skjebne som flere andre non-fiction bøker her i huset opp gjennom årene: Jeg leser, lar meg rive med, og går tom for steam sånn litt over halvveis og gidder ikke lese ferdig.

Så skyt meg da.

Nei, vi lar memesatan være memesatan og snakker heller om noe annet. Som for eksempel burning og villmannskjøring med bil. Vi har jo snakket om det før i år, Sogn og Fjordane teater ville sette opp stykket Burn Baby Burn i Førde sentrum, med innslag av realistiske råneelementer som burning og piruetter med bil. Det fikk de ikke lov til av politiet, men teatersjef Terje Lyngstad innbiller seg at dette har med ytringsfriheten å gjøre, og vil sette opp stykket allikevel.

Og til ære for Bergens Tidende stilte Lyngstad og Arild Reiakvam opp på bilder for å fortelle om dette. Reiakvam lot seg overtale til å brenne litt gummi, og jammen dukket ikke politiet opp og tok fra ham lappen.

Jævla sosialistislamofascistkommunismccarthyisme spør du meg! (Og Stein Erik Hagen)

Unødvendig stivbent av politiet synes nok jeg, men det er nå så. Det som er litt pussig er at tidligere i kveld var jeg en liten tur nede på parkeringsplassen bak kjøpesenteret her i byen, (ja, vi har jo bare ett) og der var det rigget til monstertruckshow. Jeg har bilder på mobilen, men siden Firdaposten var til stede og knipset bilder så rapper jeg et fra dem i stedet.

Sånn så det ut:

råning på høyt nivå

I alle dager, de driver jo med råning på høyt nivå her?!?!

Hvordan kan det ha seg at dette monstertruckshowet får tillatelse til å burne, snurre piruetter, kjøre villmann, kræsje biler og sette fyr på asfalten, mens Sogn og Fjordane Teater altså ikke får lov til å burne litt i forbindelse med et teaterstykke?

Politiets begrunnelse for å nekte oppføring av Burn Baby Burn var en potensiell smitteeffekt og større rekruttering til rånemiljøet.

Jeg tror med sikkerhet at jeg kan love politimester Johan Brekke at smitteeffekten av råning i et teaterstykke, satt inn i en sammenheng, er lik null sammenlignet med det showet som ble vist bak Florø Amfi i dag, og i Førde på 17 mai.

Hvor er logikken?

Ellers så var stuntkjørerne dyktige nok de, men det gidder jeg ikke snakke om siden de til stadighet skulle ha med jenter fra publikum til å sitte på under stuntene. En stakkars gutt som forsøkte seg ble avvist siden han jo var av feil kjønn. Gutta kjører, jentene sitter på. Sånn er det bare.

Jeg lurer på om jentene sa fra om de syntes det gikk for fort?

6 Comments

 • tb
  20 May, 2008 - 10:06 am | Permalink

  Side 123 var blank i den boka som lå nærmest. Vet ikke om det betyr noe?

  Det var forresten en gammel utgave av Det kommunistiske manifest. Det er en kort og konsis liten bok, må vite. Med noen av de mest kraftfulle skildringene av det modernes framvekst, der alt som har syntes solid og evig blir til luft, som noen gang er skrevet.

  Hvis jeg jukser, og griper til ei bok som av en eller annen grunn lå under Manifestet her på skrivebordet, og slår opp på side 123, så blir løsningen:

  “Ut av historien med Michael Conrad.
  Ann-Magritt Rosenthal ligger også og sover. Ut av historien med Ann-Magritt Rosenthal.”

  Nå kjenner jeg meg forresten litt som en som har “sluttet å røyke”, men tar EN lite sigg på morrakvisten likevel 😉

  PS. Klart rånerne skulle fått framført teaterstykket sitt. De lager jo opera i Verdal. Råneropera. Rånerne trenger jo ikke smitte for å kjøre ihjel seg sjøl og andre.

 • 20 May, 2008 - 11:48 pm | Permalink

  må få si at den nye logoen din er skikkelig fet.

  nei, seriøst. fet.

 • 21 May, 2008 - 1:26 pm | Permalink

  Tsk, tsk, Hjorten, da.
  Rånebilen er middels dyr. Monstershowbilen er dyr.
  Det er da grenser for hva man kan vise fram i gatene, selv i lyskryss og høljebyer.

  Stig Larssons tredje ligger og venter på meg i det nye huset. Når vi endelig kommer oss avgårde skal jeg sporenstreks slå opp på side 1 og glede meg hele veien til side 123. Og så fortsette. 🙂

 • Hjorthen
  21 May, 2008 - 2:16 pm | Permalink

  tb: Med den farten jeg svarer på kommentarer for tiden så kommer du et godt stykke på vei med en sigg om morran. Og i motsetning til tobakken så er jo Hjorthebloggen bra for deg!

  Og råning smitter nok ikke ved teater eller opera-inntak nei, det tror jeg da ikke?

  Esquil: Kan ikke en stakkar få lov til å ta seg et bad i sine nye speedos uten at kroppsvekta skal opp til vurdering nå?

  Bildet er knallkult synes jeg!

  Anne: I forhold til når jeg var ung og var tvunget til å råne i gamle Rekorder eller Taunuser til kanskje 10-15 000 så synes jeg jaggu dagens rånebiler er dyre som bare det jeg?

  Og når kommer Stig Larsson nummer to i pocket på norsk? Og skal jeg kanskje lese Stig Larsson nummer en før jeg begynner å mase?

 • 21 May, 2008 - 2:22 pm | Permalink

  Jeg har merket meg at dagens rånebiler er i en litt annen prisklasse enn i min tid, ja. Du vet, den gangen gutta kjørte bilene og jentene bare satt på. Oisann, det er sånn nå og, sier du? Hvem kan da klage på at statsfeministene har tatt over i dette landet?

  På norsk? (stønnnnn) Man leser dem da på svensk. Ærlig talt.
  Når jeg tenker meg om tror jeg navnet staves “Stieg”. Les! Det er ordre.

 • Hjorthen
  21 May, 2008 - 2:31 pm | Permalink

  Jeg har den første på norsk i hylla. Kan jeg få lov til å lese den først, så får jeg se på dette med svensk etterpå?!?

  Statsfeministene har vel ikke fått satt så voldsomt preg på rånemiljøet enda ihvertfall? Der er fortsatt gutter gutter, og jentene ikke stort bedre?

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: