web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Det er håpløst og vi gir oss ikke

Debatten om det flerkulturelle samfunn raser videre i Firdapostens spalter. Etter at avisa trykket mitt innlegg i tirsdagsavisa så er den godeste Kulterstad på plass igjen allerede i dagens avis med et velformulert svar til meg. Jeg får vel dele det også med dere der ute i den store verden som ikke har tilgang på lokalvaisa vår…

Fordommer og sannheter

I Firdaposten 15 februar fortsetter Arne Hjort Johansen sin utrettelige kamp for et oppblandet og fargerikt Norge. Verdenshistorien viser at alle slike kulturblandinger fører til konstant kamp om makten og at det ofte slutter med krig. Men som så mange andre snillister synes også Hjort Johansen å tro at det gjelder andre naturlover hos oss.
Mange mener at Norden og Europa fort kan bli en reprise på Romerrikets fall. Det vil si: Når høytstående kulturer kommer opp til et visst nivå, da har de ikke noe mer positivt å kjempe for. Kulturen blir destruktiv, de kaster sin religion og sin kultur overbord. Samtidig slipper de inn andre religioner og kulturer som i løpet av kort historisk tid tar over hele landet. Ifølge AHJ er vår frykt overdrevet, irrasjonell og unødvendig. Det sa de også i Frankrike, Tyskland, Holland og Danmark, men ikke nå lenger.
AHJ hevder at de som vet minst, og har minst kontakt med innvandrere, er de som frykter denne oppblandingen mest. Her var nok AHJ litt uheldig. Hvordan vil han forklare at undertegnede som er Nordens første flyktningkonsulent, er den som kanskje frykter fremtiden aller mest? Vårt lag tok imot de første Chile-flyktningene som kom til Uppsala i 1974. Jeg begynte som optimist, fortsatte som realist og sluttet som pessimist. Allikevel er mitt motto: Alle menensker har det samme menneskeverd, men alle har ikke den samme retten til Norge.
Så til kriminalstatistikken: Ifølge politiet var 12 av 30 drap i 2004 begått av innvandrere og dette var ikke et spesielt atypisk år. Annengenerasjons innvandrere er ikke registrert som innvandrere i statistikken og det går derfor ikke frem hvor mange drap personer i denne gruppen sto bak. Til tross for dette viser tallene at innvandrere utgjorde 30% av gjerningsmennene i 2004. Sannsynligheten for at at en innvandrer dreper er fem ganger høyere enn for en nordmann. I voldtektssaker er overrepresentasjonen for innvandrere skremmende. Ifølge Politidirektoratet økte antallet grove voldtekter med 86% siste år! I Aftenposten 30.12.02 kan en lese at av 144 anmeldte voldtekter i Oslo ble over halvparten begått av personer med utenlandsk opphav.
I avisen ser vi at Florø skal berikes med et nytt asylmottak for psykotiske asylanter. Disse blir av fagfolk kalt for "tikkende bomber". Å flytte disse over mange land, for så å integrere dem i et totalt fremmed miljø er etter min mening galskap satt i system. En kan bare lurer på hvordan et slikt mottak vil komme til å påvirke en del statistikker fremover. Folki Florø bør gå ut i gatene for å protestere mot galskapen. Asylsøkee må "siles" og sendes tilbake til land som stemmer bedre med deres kultur og religion. I annet tilfelle vil også Norge snart produsere asylsøkere.
Det må også være lov å spørre seg om hvorfor norske krigsfanger og torturofre som kom hjem fra Tyskland ikke ble "tikkende bomber"? Vi hørte da ikke at Trygve Bratteli og hans skjebnebrødre stakk ned folk på buss eller trikk? Hadde de for litenm fantasi kanskje?
AHJ skriver mye om fremmedfrykt og fordommer. Vi vet at politikere og redaktører har brukt disse ordene i 30 år for å tvinge det fargerike fellesskapet over et motvillig folk. Vi er blitt hjernevasket med at dette er svært stygge ord. Men er de det? Fremmedfrykt er en helt naturlig del av menneskesinnet. Det har med overlevelses-instinktet å gjøre. Jeg vil hevde at å være fremmedfrykt er nesten like viktig og naturlig som immunforsvaret.
Fordommer er etter min definisjon mange små historiske hendelser, som til slutt har dannet et mønster. De fleste fordommer viser seg faktisk å være sanne. Ingen røk uten ild. Vi kan like det eller ikke. At fordommer ofte blir overdrevet det skal jeg være enig i. Selvfølgelig kan det bli for mye av disse to belastede ordene, og de kan sikkert misbrukes, men det er trist å se at våre skattepenger går til å fjerne en naturlig del av menneskesinnet og til å fortie ting som er fakta.
Sakte ble landet deres.

Ole Kulterstad -tidligere flyktningkonsulent

Leave a Reply

%d bloggers like this: