web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Å skvise vann fra en stein

Noen ganger er det å vedlikeholde en blogg omtrent som å skvise vann ut av en stein, men heldigvis har vi lest vår Askeladden og har noen tricks på lager når det butter i mot.

I dag e det f.eks 40 år siden Robert Kennedy ble skutt ned og drept, noe som vi kanskje ikke hadde tenkt på i det hele tatt i dag hvis det ikke hadde vært for Clintons sleivete kommentar her for litt siden. For mens alle vel kjenner til Lee Harvey Oswald, skuddene i Dallas, og ikke minst de talløse konspirasjonsteoriene rundt drapet på John F.Kennedy, så må vi kanskje tenke oss om både to og tre ganger før vi husker at det er Sirhan Sirhan som fotsatt vansmekter bak lås og slå for drapet på Bobby.

Ja, det finnes jo konspirasjonsteorier rundt dette drapet også naturligvis, men det gidder vi ikke snakke om. For det jeg egentlig skulle gjøre var rett og slett å anbefale en blogg i dag.

If Charlie Parker Was a Gunslinger, There’d Be a Whole Lot of Dead Copycats er tittelen, og undertittelen forteller oss at dette er en pågående serie av personlige og kulturelle observasjoner av Tom Sutpen, Stephen Cooke, Richard Gibson og Kimberly Lindbergs.

Det er i grunnen en fotoblogg rett og slett, med en rekke fantastisk flotte bilder, fortrinnsvis fra USAs nære og fjerne historie. Og her er koblingen til Robert Kennedy, for noen dager siden postet de dette bildet:

Det er fra begravelsen til Martin Luther King i Atlanta, april 1968, legg spesielt merke til hvilken film som treffende nok gikk på kino der og da. Der tenker jeg konspirasjonsteoretikeren langt inne i dere et sted fikk noe å tenke på jeg?

Og i dag poster de selvfølgelig et bilde i anledning dagen.

Ellers så er det et bredt spekter av bilder de har å by på. Fra den berømte New York-fotografen Weegees fantastiske bilder fra storbyens natteliv, til en rekke bilder av kjente folk med årtier mellom knipsene. Som f.eks med Clint Eastwood her.

Du kan finne bilder av Marilyn Monroe som du kanskje ikke har sett før:

Eller du kan finne bilder av all slags folk, fra Patti Smith til Arthur Miller. Ja, man kan til og med finne bilder av Patti Smith Arthur Miller sammen:

Dette bildet er fra kategorien When Legends Gather naturligvis, der kan man også finne bilder av b-filmstjernen Chuck Connors sammen med Leonid Bresjenv, eller vår egen Sonja Henie sammen med Marcel Cerdan og Edith Piaf.

Men nå har streikegeneralen kommet hjem, og ute skinner sola, så nå gidder jeg ikke klemme mer vann ut av denne steinen. Nå skal jeg heller se om jeg kan finne noe å bruke denne gamle skosålen til. Snakkas!

One comment

 • 15 June, 2008 - 1:04 am | Permalink

  Hello,

  I hope you can read english better than I can read Norwegian, because I’ve just finished reading this post in a very rough, computer generated translation, this post. I can’t thank you enough for the kind words you’ve written about our blog. It is appreciated immensely.

  Cheers,

  Tom Sutpen

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: