web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Sladrehank skal selv ha bank

Ja, jeg er ensporet nå, men her er enda en liten post om fremmedgjøring og slikt. Jeg hørte nemlig en liten historie tidligere i dag om en av samfunnets støtter, mangeårig lokalpolitiker for Høyre og innehaver av en skobutikk tvers over gaten for sosialkontoret som hadde fått besøk av en sosialklient en formiddag. Denne karen hadde gått inn i skobutikken og fortalt at han trengte et nytt par sko, siden han ikke kom inn på Windjammer med joggeskoene sine. Han prøvde noen par, og til slutt så fant han et par som han ville ha. Vent litt, sa fyren, og gikk over gata til sosialkontoret. På trappen utenfor tok han av seg joggeskoene og gikk inn døra i sokkelesten.
Vår kjære skoselger hadde da løftet telefonrøret og ringt til sosialkontoret og fortalt dem at de nå kom til å få besøk av en kar i sokkelesten som ville prøve å få seg nye sko, men at han hadde flunkende nye, dyre jogesko stående utenfor døra deres.
Han hadde da fått beskjed om at det skulle han bare ikke bry seg med!

Og da er spørsmålet, ville denne mannen vært like ivrig på å melde ifra hvis naboen hadde betalt en øst-europeer svarte penger for å male huset en sommer?
Ville han sporenstreks tatt affære hvis han hadde sett sitt snitt til å føre opp littegrann ekstra på et forsikringsoppgjør? Hva ville han gjort dersom naboen snøt på skatten?

Jeg kjenner ikke denne mannen, så for alt jeg vet ville han beskyttet fellesskapets verdier i ethvert tilfelle. Tendensen er imidlertid ganske tydelig tror jeg. Vi fordømmer sosialklienter for å snylte til seg av fellesskapets midler, men vi bryr oss ikke et døyt om hva "våre egne" gjør med de samme midlene.

Det er forskjell på folk må vite!

Leave a Reply

%d bloggers like this: