web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Pent, kaldt, dyrt og usynlig

I en undersøkelse bresentert i Blabla i går fikk vi vite at nesten ingen forbinder Norge med humanitær innsats, eller fresskapende arbeid. Derimot blir vi forbundet med vakre fjorder, høye fjell og enda høyere priser. Man er dessuten misfornøyd med vårt kalde klima, og man er vel ikke overbevist om at vi er et åpent og vennlig folkeferd. Nå kan man jo spørre seg om det var nødvendig å spørre en masse europeere om dette når man like gjerne kunne tatt undersøkelsen her hjemme og fått omtrent samme svarene. I den grad vi nordmenn tenker på vår humanitære innsats i resten av verden så er det i baner som "hvor mange favner med ved vi kunne kjøpt til de stakkars gamle og syke", vi klager på været, vi klager på prisene og vi går på fottur i fjellet som aldri før. Ihvertfall noen av oss. Allikevel skal vi ikke beskylde oppdragsgiver for undersøkelsen for å ha kastet bort pengene. V i fikk jo vite at danskene mener det mest negative med Norge er vår måte å spille fotball på. Egentlig burde jo danskene være glade for at vi ikke spiller fotball på en annen, og for eksempel bedre, måte slik at vi kunne banket dem litt oftere. Det er nesten så man lurer på om det er et eller annet intelligenshemmende i disse røde pølsene de serverer der på andre siden av Kattegat? Inspirert av denne undersøkelsen har noen kommet på den fabelaktige ideen å få den konservative danske redaktøren og politikeren Hans Engell til å fortelle oss at vi er rike, feite og selvgode. (noe vi jo visste fra før) Dessuten blir vi oppfattet som noen "Human rights jetsettere", hva nå enn det måtte bety. Trond Giske er ikke begeistret for denne nedrakkingen på Norge og tar et oppgjør med Engell i Blabla i dag. For en gangs skyld så er vi relativt enige med Giske, (men ikke si det til noen) Man må gjerne rakke ned på Norge, men det blir vel litt veeel surrealistisk med kritikk av våre human-rights-jetsettere fra landet med den verste innvandringspoltikken i nord-europa?

Men hva forbinder vi nordmenn egentlig med Danmark? Røde pølser, Tuborg, Carlsberg, Laudrup brødrene og Lesbiske håndballspillere? Jeg vet ikke om det er noe å slå seg på brystet over?

One comment

  • Anonymous
    24 September, 2004 - 1:14 pm | Permalink

    Verdens tilstand tatt i betraktning, synes jeg egentlig at “pent, kaldt, dyrt og usynlig” kan være bra ting å være?? Særlig det med usynlig virker attraktivt på meg… “Enkelt, tregt og usynlig” kunne vært en bra kombinasjon, kanskje… 😉

  • Leave a Reply

    %d bloggers like this: