web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Flere konspirasjonsteorier

1981 attack on Pope planned by KGB: Report : HindustanTimes.com

Siden man har nevnt Umberto Eco i kommentarfeltene på denne bloggen de siste par dagene så er det en glede å kunne meddele leserene at Eco ikke er den eneste italieneren med sans for konspirasjonsteorier. Avisen Corriere della Sera melder nå nemlig at man har funnet opplysninger i gamle STASI-arkiver som indikerer at det var KGB som sto bak attentatet på Pave Johannes Paul II i 1981. Oppdraget ble overlatt til Bulgarske agenter, eller eventuelt hotellmusikanter, hva vet jeg, og derfra ble oppdraget gitt videre til tyrkiske ekstremister.

Dette er ikke noen ny teori, mannen som trykket på avtrekkeren har helt siden han ble arrestert hevdet at operasjonen ble ledet av den bulgarske ambassaden i Roma, men bulgarerne hevdet seg uskyldige og skyldte på et anti-kommunistisk plot satt i scene av italiensk etteretning og CIA.

Her er det med andre ord åpent for tolkninger, eller man kan rett og slett bare gi blaffen og lese Eco.

Leave a Reply

%d bloggers like this: