web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hvor mange lesere har du på bloggen din?

Stats-Nov-2006
Creative Commons License photo credit: noodlepie

Dette er jo et vanlig spørsmål når man snakker om bloggen sin, enten det nå er med andre bloggere, eller med nysgjerrige ikke-bloggere. Hvor mange lesere har du?

Men det har ikke alltid vært så lett å svare på akkurat det.

For sidevisninger er ikke det samme som besøkende, noen leser via feed, ikke alle er innom hver dag, og de som har erfaring med å ha flere statistikktellere installert samtidig har kanskje observert at de teller litt forskjellig alle sammen.

Så jeg har pleid å svare at jeg har mellom tre og firehundre forskjellige mennesker innom hver dag, men det er ikke de samme hver dag, jeg innbiller meg at folk flest er innom meg sånn ca hver tredje dag, og dessuten har jeg noe sånt som 230 stykker som leser via feed daglig, men det kan jo hende at noen av dem klikker seg inn på selve bloggen og blir registrert der også, så man kan ikke bare plusse det tallet på de unike besøkende, men alt i alt gjetter jeg på at jeg har noe sånt som tusen lesere pluss-minus.

Og innen jeg er ferdig med den leksa så har jo de fleste rukket å stikke på Narvesen, kjøpe seg en pølse og Aftenposten, spise pølsa, og skumme igjennom boligannonsene. De har ihvertfall falt av lenge før jeg kommer med anslaget mitt.

Derfor er jeg godt fornøyd med at Bloggurat på sin liste over de best besøkte bloggene teller unike besøkende de siste syv dager. Da kan jeg svare fort og greit på spørsmålet neste gang det stilles. Hvor mange lesere jeg har? De siste 7 dagene har jeg hatt ca 3200 forskjellige mennesker innom bloggen min.*

Wow! Sier de kanskje da, og så går vi sammen på Narvesen og kjøper en pølse hver i stedet. Dropper Aftenposten. Deler en cola. Veldig bra!

Denne posten er forresten inspirert av at Frøken Makeløs lurte på hvordan Bloggurat egentlig teller.

Ellers så er jeg godt fornøyd med Bloggurat jeg, etter at vi har hatt den på palss i noen uker. Det er kjekt å se hvilke nyhetssaker og blogginnlegg norske bloggere er opptatt av, og lærdommen Bloggurat så langt har å by på er at vi ikke er så veldig flinke til å linke til hverandres blogginnlegg her i landet. Blogginnlegg med to eller flere innkommende linker hører til sjeldenhetene, så her er det rom for skjerping.

Jeg skal ihvertfall forsøke å gå foran som et godt eksempel, og linke oftere til bloggposter som engasjerer, provoserer eller begeistrer. Ja til mer samtale bloggene i mellom med andre ord!

*også må det sies at 3200 unike er kunstig høyt, takket være at videobloggingen min om Daniel Nannskog trakk inn en god del mennesker via Dagbladet og Twingly. Det vil nok falle godt under 2000 om noen få dager tenker jeg. Men jeg synes det er veldig bra uansett jeg!

56 Comments

 • 3 November, 2008 - 9:30 am | Permalink

  Ærlig talt, Hjorthen! Vet du ikke at lesertall er sånt man juger om? Stoler på at bildet er photoshoppet.

  • Hjorthen
   3 November, 2008 - 9:43 am | Permalink

   Haha, bildet er ikke photoshoppet, det er funnet på Flickr. Jeg har aldri hatt så høye tall som det der over tid 😛

 • 3 November, 2008 - 9:36 am | Permalink

  Jeg skjønner Frøken Makeløs godt jeg. Jeg også har lurt på de der tellingene, og ettersom jeg er dyslektiker på området, skjønner jeg ikke så mye når det blir slik ulikhet i tellinga.Sjøl er jeg jo bare en blogge-liten (ha, ha – tok du den du?), og har på langt nær så mange lesere som deg, men jeg synes det er artig å følge med lell.

  • Hjorthen
   3 November, 2008 - 9:49 am | Permalink

   Ja, det er lett å bli litt hekta på de der statistikkene. Heldigvis har jeg klart å roe meg kraftig ned på det området.

   Ellers så er det jo den letteste sak av verden å få høye lesertall, det er jo bare å bruke Twingly aktivt. Men det er jo ikke de leserene man setter størst pris på. Det viktigste er tross alt at man har noen som henger rundt og kommenterer jevnlig. Har man det er det ikke så nøye akkurat hvor mange lesere man har.

   Hvis man ikke er ute etter reklameinntektene da så klart…

 • 3 November, 2008 - 9:56 am | Permalink

  jeg bruker Googles Analytics og oppgir resultatene pr mnd. Med et snevert fokus på bloggen (lokalpolitikk i en kommune med 10 000 inbyggere) er jeg fornøyd med 300 besøk pr mnd 😳

  • Hjorthen
   3 November, 2008 - 10:11 am | Permalink

   Som sagt, det viktigste er jo ikke å ha tusener av lesere, men at det er morsomt å skrive. Og jeg er veldig glad for at det finnes blogger som din, med fokus på lokalpolitikk. Jeg skulle ønske dere var enda flere!

 • 3 November, 2008 - 10:05 am | Permalink

  Jeg er altså ikke enig i at dette er en god måte å telle antall lesere på, for på denne måten teller jo en tilfeldig googler som er inne på bloggen i 1,3 sekunder mer enn en fast leser som er innom bloggen hver dag og leser alt som står der.

  Og hva er egentlig en leser? (Ooh, veldig filosofisk tidlig en mandag morgen)

  • Hjorthen
   3 November, 2008 - 10:30 am | Permalink

   Men det skal vel godt gjøres å lage en tjeneste som luker ut google-søk, twinglybesøkende, og andre uverdige klikk?

   Antall sidevisninger teller både Statcounter og Ratix. De forteller meg også hvor mange unike brukere som er innom i et gitt tidsintervall, men de sier ikke nødvendigvis mye om hvor mange av disse unike som er innom hver dag.

   Derfor liker jeg at Bloggurat gjør det annerledes enn Ratix, og teller unike siste syv dager. Det gir meg info som jeg ikke får noe annet sted.

   Og hvis man først skal ha en toppliste, så synes jeg egentlig at unike brukere er en bedre måleenhet enn antall sidevisninger. Sistnevnte er vel mye lettere å manipulere.

   • 3 November, 2008 - 6:35 pm | Permalink

    Så trenger man jo heller ikke tenke på googlesøk og twinglytreff som uverdige tenker jeg. Det er fint med faste lesere men bloggen har like mye sin funksjon hvis en leser kommer inn via google en gang og fant akkurat det vedkommende var på jakt etter. Og twinglytreff kan være fine de, det går an å korrigere, diskutere eller gi tilleggsinformasjon til det som står i avisens artikkel.

    • 3 November, 2008 - 6:51 pm | Permalink

     Jeg har vært anti twingly, men tror du har rett, fr.martinsen. Det er en god mulighet til å korrigere, synse og mene.

     • 3 November, 2008 - 8:42 pm | Permalink

      Hvorfor har du vært anti twingly? Er det ikke bare en variant av å lenke da?

     • 3 November, 2008 - 10:20 pm | Permalink

      Fordi jeg ikke har ønsket å få de ville internetthordene inn til meg. Jeg hadde en slitsom opplevelse da jeg skrev om Døving for 2 år siden.

 • 3 November, 2008 - 10:24 am | Permalink

  Jeg liker denne måten å telle på, jeg. Å definere antall lesere er som Hjorthen påpeker i all hovedsak et spørsmål om definisjoner. Jeg vil helst vite omtrent hvor mange mennesker jeg når. Og det får jeg altså beskjed om (med den feilkilden at personer som leser bloggen fra forskjellige servere i løpet av en uke telles flere ganger).

  • Hjorthen
   3 November, 2008 - 10:35 am | Permalink

   Klabert, samtidig så kan det jo også være at det er flere lesere som sitter på samme IP og dermed ikke blir registrert?

   Ihvertfall var det sånn før at både Førde og Flora Kommune hadde samme IP, slik at om så alle de ansatte i begge kommunene leste bloggen min, så ble det registrert som samme bruker.

   Så feilkilder vil det jo være her også såklart.

 • 3 November, 2008 - 10:26 am | Permalink

  Godt blogget!
  Jeg hadde jo en Twingly- og statistikkavvenning her i våres en gang. Det merkes såklart på statistikken. Veldig.

  Samtidig er jeg veldig positivt overrasket over mengden trofaste lesere som fortsatt henger med selv når jeg jobber litt mer på forumsiden, fikk litt prestasjonsangst i bloggen og i det hele tatt bare har levert et par innlegg i uka eller så.

  Artikkelen om strikkebruduljene står jo fortsatt ganske tilgjengelig på Dagbladet. Og der blir jo bl.a. du oppgitt som kilde i selve artikkelen. (Snakk om å slå twinglyfolka ned i støvlene, da! 😆 )

  Men bortsett fra det… Så tror jeg faktisk ikke at statistikken din er så kunstig høy, jeg. For kvaliteten er bra og jeg skal vedde psykodrittsekkmøkkamannen min på at hver sånne “falske” opptur også gir et hopp i faste lesere.

  Ja, og psykodrittsekkmøkkamannen veddes på fordi det er mandag morgen og jeg er morgengretten. Godt jeg ikke spiller poker, sier jeg. 😉

  • Hjorthen
   3 November, 2008 - 10:41 am | Permalink

   Strikkebruduljene har faktisk ikke gitt meg noen sånn voldsom boom i statistikken. Litt så klart, men ikke så mye som man kanskje skulle tro. Den Nannskog-saken derimot ga meg nok 1000 flere unike enn en vanlig dag, så i morgen ryker nok Blogurat-tallene kraftig nedover ja.

   Men besøkstallet har virkelig hatt et oppsving i det siste, både med og uten Twingly, så det er jo å håpe at den faktisk kan hjelpe til med å skaffe noen flere faste lesere også.

   • 3 November, 2008 - 6:29 pm | Permalink

    Svaret er like så opplagt som det er hyggelig: Flere videoblogger! Vil ha, vil ha,vil, vil, vil ha!

    • Hjorthen
     3 November, 2008 - 6:59 pm | Permalink

     Hva er det man pleier å si? Vær forsiktig med hva du ønsker, for kanskje du får det?

 • 3 November, 2008 - 11:03 am | Permalink

  Jeg sier ikke at man skal luke ut googlerne, men jeg syns ikke det nødvendigvis er en god ide å favorisere dem fremfor de som leser en blogg hver dag.

  At man skal telle antall unike lesere og ikke antall sidevisninger er jeg selvsagt helt enig i.

  Men som jeg har sagt borte hos meg selv så kommer jo dette veldig an på hva som egentlig er målsettingen til Bloggurat. Kan hende at de har en målsetting med nettstedet som gjør at denne måten å telle besøkende på er helt ok, men enn så lenge har jeg ikke klart å finne ut hva det egentlig er de ønsker å oppnå – og da forbeholder jeg meg retten til å mene at dette ikke er en god måte å telle antall lesere på.

  • Hjorthen
   3 November, 2008 - 11:20 am | Permalink

   Men hva er egentlig alternativet? Den eneste forskjellen på Bloggurats liste, og Ratix sin liste over unike besøkende er jo egentlig tidsintervallet. Henholdsvis en uke, og et døgn. Riktignok kan du velge ukesliste og månedsliste hos Ratix, men de tallene er jo helt på trynet.

   Skal man måle besøk så er det vel ikke noen annen måte å gjøre det på enn at et klikk er et klikk. Og så kan man ha antall sidevisninger i tillegg så klart. Eller man kan prøve å telle og vekte linker da, slik som på de to andre listene til Bloggurat, eller som Technorati gjør. Men noen udiskutabel toppliste får man vel aldri uansett.

   Ellers så er vel målsettingen til Bloggurat å være en side som viser hva norske bloggere er opptatt av akkurat nå. Topplistene er vel bare en sånn liten ekstraservice for å skape litt blest antar jeg.

 • Pingback: Bloggurat-funksjonen jeg digger

 • 3 November, 2008 - 12:33 pm | Permalink

  Jeg har et lass med statistikk-programmer. De viser forskjellige tall alle sammen. Og om man ønsker å sammenligne sitt ringe nettsted med f.eks. Hjorthens, så er det helt umulig, siden alle viser forskjellige tall.

  Med mindre man da titter på f.eks. Bloggurat. Som vi må anta definerer besøk og teller besøk på samme måte. Mer vekt tror jeg ikke man skal legge på det.

  Og skal man først måle, tror jeg det å måle 7 dager, snarere enn dag for dag, er mye bedre.

  Det beste og viktigste med Bloggurat er at man lett skaffer seg oversikt over hva folk i Bloggeland er opptatt av, og dessuten leser man da blogger man ellers ikke hadde kommet over. Jeg har ikke mer tid enn at jeg er avhengig av at noen serverer meg sånt. Det er sonitus og nå bloggurat.

  Kul sak, spør du meg 😉

 • 3 November, 2008 - 12:46 pm | Permalink

  Syns det er kjempe bra jeg 😆

 • Pingback: Telleleken

 • 3 November, 2008 - 1:42 pm | Permalink

  ja denne statistikken:)

  vi har en blogg som fungerer som en samleplass for interiørbloggene, og vi faller litt utenom med denne tellingen.

  tingen er at vi har maaaange lesere som er innom mellom 5 og 10 ganger hver dag. de er ikke bare trofaste, for å si det sånn, de er hekta:) så når de telles en gang i løpet av en uke, har de vært innom mellom 30 og 75 ganger. og det føles litt urettferdig, at så stor pågang på bloggen ikke regnes med.

  vi bruker vel alle blogurat for PR – såklart, for at flere skal finne siden. men det er ikke akkurat så viktig for oss å dra masse lesere som bare er innom en gang. så kanskje er det ikke så viktig hvor på listen vi havner, sålenge vi er med:):)

  du spurte om tall, så her kommer de:)
  på google analytics sier de at vi har mellom 800 og 1000 unike besøk om dagen. susnet oppgir 5400 unike for siste uke, mens sitemeter sier vi har 9850 ‘visits’, også det forrige uke. vi har nesten ingen som leser på feed, så det telleproblemet slipper vi unna 😆

  og så må det jo sies at bloggen vår ikke drar treff fordi vi skriver spennende og fantastiske innlegg selv, det er jo medlemmene som drar alle treffene ved at de ligger inne på siden vår. (vi må jo være ærlige:):)

 • 3 November, 2008 - 2:16 pm | Permalink

  Jeg har en del (ja, en hel smala) spørsmål om det med å lenke til andre blogger — er det noen som vet hvordan Bloggurat registrerer dette? Skal man gjøre noe spesielt for at den skal oppdage lenken? Kikker den tilbake til gamle lenker, eller bare i innlegg som er postet etter at man har registrert seg på Bloggurat? Og oppdager den lenker til blogger som ikke er registrerte på Bloggurat?

  Jeg registrerer i hvert fall at mine lenker til andre blogger ikke synes på Bloggurat, så jeg håper at situasjonen er litt lysere enn den later til å være 🙂

  Jeg er ikke helt enig med meg selv om hva jeg synes om Bloggurat enda — jeg synes blogger som lenker til nettaviser får veldig stor plass, men det vil kanskje endre seg etter som portalen får flere brukere som lenker til hverandre?

 • 3 November, 2008 - 2:24 pm | Permalink

  Kamikaze: Bloggurat kan inte hitta dina länkar då du har ställt in att din RSS-feed – http://kazefroken.wordpress.com/feed/ – enbart ska innehålla korta delar av dina inlägg med alla länkar borttagna. Det går att fixa på två sekunder genom att logga in på WordPress.com, gå till Settings – Reading och ändra “For each article in a feed, show” till “Full text”.

  Tyvärr verkar relativt många norska bloggar ha ändrat den här inställningen på sina WordPress-bloggar. Nästan alla svenska WordPress-bloggar har fullständiga RSS-flöden då alla RSS-prenumeranter och bloggportaler blir mycket gladare då.

  • 3 November, 2008 - 4:44 pm | Permalink

   Johan: Takk for informasjonen! 🙂 Jeg tror dette har litt å gjøre med at en norsk blogger startet en hel haug feedblogger fulle av reklame hvor han la inn andre bloggeres innlegg gjennom en feed for så å kunne tjene penger på dem. Jeg hadde ingen problemer med dette selv — jeg er alt for ny og liten til det — men jeg syntes det var nokså ufint gjort!

   Men jeg skal endre det nå, feedbloggene er borte (det er nok et mye større problem for dem som skriver på engelsk) og jeg vil jo gjerne at lenkene skal synes 🙂

   Har du vurdert å lage en FAQ om hvordan Bloggurat virker og hva slags mål den har? Jeg tror den ville vært veldig populær, med tanke på siste dagers diskusjoner!

 • 3 November, 2008 - 2:35 pm | Permalink

  Frøken Makeløs: Målsättningen med Bloggurat är helt enkelt att försöka visa vad som händer i den norska bloggosfären. Jag hoppas även att Bloggurat kanske kan leda till att fler norska bloggar hittar och länkar till intressanta inlägg på andra norska bloggar.

  Ingen topplista eller omröstning kommer att vara helt rättvis när man försöker att hitta Norges “bästa” blogg. Jag försöker istället erbjuda så många olika relevanta topplistor som möjligt för att försöka visa upp att bloggosfären ser annorlunda ut beroende på hur man väljer att titta på den.

  Det finns massor med saker att ta hänsyn till när man tittar på topplistorna – t.ex. att bloggar med många RSS-läsare antagligen har lite mindre besökare då många läser vad som skrivs utan att besöka bloggen varje gång.

  En topplista över flest sidvisningar per besökare kommer även att finnas snart för att lyfta fram de bloggar som har en stor del trogna och intresserade besökare.

  Det kan även vara intressant att notera att ingen av de mest besökta bloggarna i Sverige tillhör de som satsar på att enbart kommentera tidningar eller få fler googleträffar.

 • 3 November, 2008 - 3:26 pm | Permalink

  Jeg har allerede kommentert dette hos Frøken Makeløs også:

  En uke i internettsammenheng er fyktelig lang tid. Jeg mener, er det ett medium hvor tiden flyr, så er det på nett. For dem som blogger mye, kan det være publisert 40 poster i løpet av en uke, og de som leser fast kan ha vært innom samme bloggen flere ganger i løpet av en dag. Jeg tror mange ville føle det meningsløst å blogge daglig, når man regner med at de som leser kun er innom en gang i uken.

  Jeg er helt enig med Frøken Makeløs i intervalen på Bloggurat er for seig. Hva er en unik besøkende? En gammel mann som sitter med pc og logger seg på hver fredag når kona ser “Skal vi Danse”, som et ukentlig rituale?

 • 3 November, 2008 - 3:50 pm | Permalink

  Frøken Smilla: Bloggurat visar nu även en topplista över de bloggar som i genomsnitt har flest besök per besökare 🙂
  bloggurat.net/topplister/besoek/

 • 3 November, 2008 - 4:23 pm | Permalink

  Siden vi har deg i tale, Johan, så lurer jeg på hvordan antallet besøk oppdateres på bloggurat. Jeg la inn min blogg sent tirsdag i forrige uke, og den har stått ganske stille på besøkene i noen timer nå. Men det har stadig vekk vært besøk innom. Min blogg skal vel bare akkumulere besøk til i morgen kveld?

 • 3 November, 2008 - 4:26 pm | Permalink

  EG syns det er så fint at eg kan ha ein av Noregs største bloggar og vere i bloggeliten og vere super og duper og kjempestor, nesten utan å ha nokon gjester i det heile.

  *nøgd*

 • 3 November, 2008 - 4:35 pm | Permalink

  Iskwew: Statistiken uppdateras varje timma, men själva knappen skickar just nu en 304-header om det inte var så länge sedan du senast såg den (för att spara bandbredd).

  Det är alltså din webbläsare som visar en gammal version. Gå direkt till knappen och kör en refresh, töm ditt cache eller vänta tills jag har ändrat tiden 🙂

 • 3 November, 2008 - 4:37 pm | Permalink

  Johan: Å ja, den listen ja: “De som har mest besøkende som kommer igjen, kanskje oftere enn en gang i uken”. 😉

 • 3 November, 2008 - 6:49 pm | Permalink

  Aha, da skjønner jeg, Johan. Takk for info 🙂

  Jeg har heller ikke full feed, og det kommer jeg ikke til å ha heller. Jeg vil jo ha folket inn i Hjørnet – og jeg vil ikke at noen hur lett som helst skal kunne knabbe hele teksten.

 • 3 November, 2008 - 6:50 pm | Permalink

  Og nå har vi visst herpa tråden din, Hjorthen, men det får du vel ikke nervesammenbrudd av 🙂

 • Hjorthen
  3 November, 2008 - 7:22 pm | Permalink

  Altså, her er det viktig å huske på at topplista til Bloggurat ikke er et statistikkverktøy. Til det har vi jo Statcounter, SiteMeter, Ratix, Google Analytics, og en haug med andre, som gir vesentlig mer og detaljert informasjon enn det Bloggurats liste gir.

  Topplista er jo nettopp en toppliste, som måler besøk, og det viktigste er jo da at den måler det samme for alle blogger som er med. Så kan den selvfølgelig manipuleres på forskjellige måter, men det samme ville vært tilfelle uansett hvilke tidsintervall man satte for å måle unike brukere.

  Jeg er helt og fullstendig uenig med Smilla her, for som tallene til Bloggurat er med på å vise, ihvertfall i forhold til min blogg, så er det faktisk ganske mange lesere som ikke er innom hver tredje time, eller hver dag, mange er kanskje bare innom hver tredje dag. Ja, kanskje det til og med er et par gamle menn som bare logger seg inn hver fredag mens kona ser på Skal vi Danse.

  Dermed er det min oppfatning at det gir et riktigere resultat om man måler unike besøkende siste syv dager, når man først skal lage en sammenlignende liste.

  …og så er jeg enig med Fr.Martinsen i at det egentlig er litt dumt at man ser på twingly-treff som noe suspekt. Spamblogger er suspekte, men twingly kan være et godt verktøy til å heve bloggingens anseelse, skaffe nye lesere, korrigere og bringe frem tillegsopplysninger til slappe avisartikler.

 • 3 November, 2008 - 8:26 pm | Permalink

  Jeg har 30 000 unike lesere i uken, jeg! 🙂 Men så bruker jeg ikke Statcounter eller Bloggurat, jeg teller selv..

  • Hjorthen
   3 November, 2008 - 10:06 pm | Permalink

   Jeg drister meg til å påstå at ALLE leserene mine er unike jeg!

   😀

 • 3 November, 2008 - 8:34 pm | Permalink

  Yay, jammen har jeg (for første gang tror jeg) har sparket i gang en metadebatt som sprer seg fra den ene bloggen til den andre! Enn det.

  Men altså; jeg mener ikke å rakke ned på twingly-pinging og lett googlebare bloggposter, det jeg mente var at det favoriserer enkelte typer blogger fremfor andre (slik som interiørbloggeren lengre opp her påpeker).

  Hvis Bloggurat har som målsetting å se hva som rører seg i bloggosfæren i forhold til aktuelle saker, så er jo dette en gunstig måte å måle lesere. Hvis man derimot mener at Bloggurat sin mest besøkte-liste viser rangeringen over de mest leste bloggene i Norge, så mener jeg fremdeles at det er feil.

  Men nå gjentar jeg visst bare meg selv.

  Og forøvrig så må jeg si at listen over hvilke blogger som har flest besøk pr besøkende, kompletterer mest besøkt-listen på en veldig bra måte. Og det sier jeg ikke fordi jeg ligger høyere opp på den lista, men fordi jeg syns den understreker poenget min riktig så flott 🙂

  • 3 November, 2008 - 8:56 pm | Permalink

   Jeg svarer litt her også, selv om Frøken Makeløs sier at du ikke vil rakke ned på lett googlebare poster, så peker det på en holdning som jeg har lyst til å nyansere, den også!

   Lett googlebare poster, man ser for seg at man sitter og lager bloggposttitler skapt for den som googler etter sex-tekst-og-bilder. Men det fins andre måter å bli googlet på som man ikke skal kimse av. Jeg er glad for at en ganske stor andel av mine treff er folk som har søkt på Jimmy Carl Black, Annie Leibovitz, Suzanne Brøgger eller Åsa Linderborg for å ta noen fra i ettermiddag.

   Det betyr at en post finner sin rette leser selv måneder etter at den ble skrevet, så når jeg kanskje legger mye arbeide i en post så har den sine fine hale av lesere, ikke bare de som evt. leser meg fast.

   Det er litt ulike måter å tenke på i bloggverdenen, i hvilken grad man ser på bloggen sin som et sosialt redskap der man småprater med andre bloggere eller om det er å skrive noe som man gjerne vil skal nå en annen person som ville kunne synes det var interessant det du skrev.

   Ikke for det at det ene slår ihjel det andre, jeg liker bloggere som gjør begge deler.

   • Hjorthen
    3 November, 2008 - 10:11 pm | Permalink

    Yes! Jeg blir alltid like glad hver gang noen har havnet på bloggen min etter å ha søkt på Kristian Bergquist. Jepp jepp!

   • 3 November, 2008 - 10:33 pm | Permalink

    Apropos google-søkere, så har jeg en post som leses av omtrent 300 unike brukere hver måned. Det er den eneste posten jeg vet om som leses av så mange, hele tiden. Det tror jeg er den eneste posten jeg har skrevet som jeg vet at betyr noe for ganske mange.

    Uten google hadde de ikke funnet den.

  • Hjorthen
   3 November, 2008 - 10:08 pm | Permalink

   Ja, som Johan vel sa et eller annet sted så er det mange måter å rangere blogger på, og det er veldig kjekt at Bloggurat tilbyr flere varianter.

   Ellers så er det jo litt moro når det skjer at debatter ruller fra blogg til blogg synes jeg. Godt jobba 😉

 • 3 November, 2008 - 9:50 pm | Permalink

  Så når det står “428 forskjellige besøkende siste syv dager.” så betyr det at det har vært 426 FORSKJELLIGE MENNESKER (må trekke fra meg på jobb og meg på hjemmepc’n) innom bloggen min i løpet av en uke? Wow! (Jeg synes det er mange, da). Dette hadde jeg faktisk ikke klart å tenke meg til selv (jeg ser at jeg kan virke ironisk i den siste setningen der, men jeg er ikke det. Bare oppriktig glad og takknemlig for nyttig info – Tusen takk!)

  • Hjorthen
   3 November, 2008 - 10:16 pm | Permalink

   Ikke sant? 426 forskjellige mennesker er ganske mange det!

   Jeg syntes det var veldig rart, og ganske kult, når jeg oppdaget at jeg hadde lesere som jeg ikke visste hvem var. Ja, kanskje opp i mot 50 stykker, og var egentlig ganske stolt av det. Dette var vel sånn ca januar 2005. Siden har det jo pakka på seg litt, men det var minst like morsomt den gangen.

   Jeg har jo vært så heldig å ha noen få faste kommentatorer helt fra starten av, og det er det viktigste.

 • 3 November, 2008 - 11:34 pm | Permalink

  Jeg skjønner godt du liker Bloggurat, jeg. Du ligger tross alt på førsteplass på alle lister der ;-).
  Det jeg ikke skjønner, er at du gidder ha så mange kommentarer bak artiklene dine. Du må jo svare på de også, og det trenger du jo en fulldagsjobb til. Nei, at du gidder. Og det skriver jeg uten noen form for misunnelse i det hele tatt….. 😛

  Forresten: Kunne jeg ønsket at du hadde en CommentLuv-funksjon og en sånn derre subscribe to comments-dings (selv om jeg ikke ser poenget med alle kommentarene dine….)

 • 4 November, 2008 - 12:58 am | Permalink

  Eg gjer som jannekake og teller sjølv, og jaggu gruser eg ikkje heile bloggosfæren.

 • 4 November, 2008 - 2:44 pm | Permalink

  Hei Hjorthen,

  hva med en oversikt over gode amerikanske blogger? På en dag som denne.

  Vennlig hilsen fra et solfylt Oslo

 • 6 November, 2008 - 1:52 am | Permalink

  Hjorthen sa: “Som sagt, det viktigste er jo ikke å ha tusener av lesere, men at det er morsomt å skrive.” Det er så sant som det er sagt, og mister man den gleden i å skrive trenger man i grunn ikke besøkende heller 🙄

 • 6 November, 2008 - 12:52 pm | Permalink

  Ahh… takk, der fikk jeg oppklart noe jeg lurte på selv. Forsto ikke hvorfor tallet hos Bloggurat lå så mye lavere enn det som synes i WP-statistikken min. 🙂 Har vel snart vært en uke på Bloggurat så da nærmer jeg meg et circa-antall jeg kan oppgi til den som måtte lure. Veldig greit!

 • 6 November, 2008 - 12:52 pm | Permalink

  Nå skjedde det noe rart så jeg ikke fikk skrevet mer i forrige kommentar. Snodig.

  Synes i hvert fall Bloggurat er et bra tiltak, men er ikke spesielt fornøyd med siden deres så langt.

 • 15 December, 2008 - 2:07 am | Permalink

  Jeg spør om det er reelt de høye tallene jeg har fått på Bloggurat.. Jeg har to blogger som er registrert der, og at den ene får mange treff er ikke så rart, for den ligger linket opp mot Lesernes VG på VGportalen. Den andre er en nyetablert wordpressblogg som heter Carpediem52, og at den skal ligge over min første blogg på 5 plass er helsprøtt!

  Kan dette virkelig stemme? ❓

  • Hjorthen
   15 December, 2008 - 2:12 am | Permalink

   Det kan jeg ikke svare på. Alt jeg vet er at Bloggurat-tallene ser ut til å stemme bra overens med Statcountertallene mine, men det forhindrer jo ikke at den kan telle feil for andre.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: