web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hillary som utenriksminister

Dagbladet skriver:

Hillary Clinton er blant kandidatene til jobben som utenriksminister i Barack Obamas regjering. Det melder flere amerikanske tv-stasjoner.

Både NBC og CNN har vært i kontakt med rådgivere i Obamas stab som sier hun blir vurdert til den viktige regjeringsposten.

– Hillary kan bli USAs neste utenriksminister – – Dagbladet.no

Vurdert blir hun nok, og kvalifisert er hun. Men i motsetning til Fredrik Mellem så tror jeg hun vil takke nei til et eventuelt tilbud. Som senator for New York har hun vel så mye makt som det hun vil få som minister under Obama, og skulle hun ønske å gjøre et nytt forsøk på å bli president vil senatorposten være en langt bedre posisjon å gjøre det fra. Som minister risikerer hun å bli malt inn i et hjørne, og det passer nok Clinton ganske dårlig?

3 Comments

 • 15 November, 2008 - 7:10 am | Permalink

  Jeg deler din vurdering av at Senatet sannsynligvis er en bedre arena for Hillary. Ikke minst trenger Obama henne mer der, enn som utenriksminister. Senatorer har mer lojalitet til velgere enn sittende president, så skal tunge saker som helsevesen og skolepolitikk loses gjennom, så kan Hillary utgjøre en forskjell.

  Et annet punkt som man heller ikke skal glemme er at en det personlige forholdet mellom Hillary og Obama nok ikke er på det nivået som det bør være mellom mellom en president og en utenriksminister.

  Det kan også være at et dommersete i Høyesterett er på lista til Hillary. Av naturlige årsaker kan det bli ledig både en og to stoler der anytime.

  Så jeg tror heller ikke Hillary blir utenriksminister, men jeg har tatt feil før, selv om jeg i farten, ikke husker når 😈

  • Hjorthen
   15 November, 2008 - 11:06 am | Permalink

   Tja, noen mener visst at Obama vil fjerne et potensielt problem ved å få flyttet Clinton fra senatet til en stilling der han blir hennes overordnede. Jeg syntes det hørtes litt pussig ut, men hva vet jeg.

   Jeg tipper ihvertfall at Obama ønsker seg henne mer enn hun ønsker seg ham, og som sagt, at hun blir værende i sentatet i denne omgang. Jeg tror ikke det blir verken henne eller John Kerry.

 • 3 December, 2008 - 12:31 am | Permalink

  Tralla-la…

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: