web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

FY FAEN! (Per Petterson tok Brageprisen)

Vi er ikke sent ute. Sist torsdag ble det klart at det var Per Petterson som fikk årets Bragepris i klassen skjønnlitteratur for voksne, og vi setter umiddelbart over til vår utsendte medarbeider på Bokmessa på Lillestrøm, Harald Bredeli, som har huket tak i den ferske vinneren for et par ord om hvordan dette oppleves.

Ja, her står jeg på Bokmessa på Lillestrøm, og bak meg kan dere se årets vinner av Brageprisen for skjønnlitteratur for voksne, Per Petterson, hoppe, synge og danse sammen med fansen, som har kommet i busslaster hele veien fra Høland, for å feire denne triumfen sammen med sin sambygding. Per? Per!? PER!?! Jeg må få lov til å gratulere deg som Brageprisvinner!

FY FAEN!

Jeg må nesten få lov til å spørre deg Per, hvordan føles dette?

FY FAEN!

Men om du skulle bruke litt flere ord enn som så?

Jammen hva faen sier man. Dette har man jobbet mot så lenge, og så står man her med statuetten, det er jo fantastisk. FY FAEN!

Nå er det åtte år siden sist du vant Brageprisen, det har vært oppturer og nedturer, mye hardt arbeid, men nå står du her igjen. Hvordan har det vært å vente på det her?

Ja, det er klart det har vært ups and downs, man har nok vært igjennom alle følelser som finnes, knapt nok sovet de siste nettene, men nå…FY FAEN! Det er bare fantastisk, det lar seg ikke beskrive!

Fortell meg hvordan det føltes å endelig kunne løfte statuetten til Børre Larsen over hodet!

Det er nesten uvirkelig, man føler seg nesten litt tom, men så hever man statuetten, og fansen roper navnet mitt, og… FY FAEN, da er det bare en vanvittig intensiv lykkefølelse. FY FAEN!

Men det så litt nervøst ut der oppe en stund?

Nervøst? Det er klart man blir litt nervøs når det står så mye på spill. Alt man har jobbet og slitt, og så er man så nær, klart man kan bli litt skjelven, men da gjelder det å holde fokus. Gjøre det enkelt. Gjøre jobben, og så løsner det til slutt. Og det så vi i dag, all ære til Nikolaj, Gunhild og Jørgen som gjorde det vanskelig for meg, men tabellen lyver ikke. Dette er så fortjent!

Kan du beskrive sesongen for oss?

Jo, først og fremst så har jeg vært mer stabil enn tidligere. Det er klart man går på en smell eller to i løpet av en lang sesong, det er vel ikke til å unngå. Forskjellen fra tidligere år er at når jeg har havnet utpå i år, som den helgen i Bergen i vår, så har jeg slått tilbake umiddelbart, slik at tvilen aldri har fått feste seg. Jeg har klart å holde fokus, jeg har hatt et høyt minstenivå, og har hatt bra trøkk og god stemning i skrivestua. Det har gitt resultater. FY FAEN!

Og hva skjer nå? Hva med neste sesong?

Nei den tenker jeg ikke på nå, nå skal jeg bare nyte!

Det blir kanskje en liten feiring?

Ja, nå må det vel være lov med en liten fest! Det blir vel bussen tilbake til Høland i kveld, en burger på Oscars, og så kanskje et par øl foran TVen med Torsdagsklubben.

Gratulerer enda en gang Per Petterson

Takk skal du ha Harald. FY FAEN!

Og med disse elleville scenene fra Bokmessa på Lillestrøm takker vi for oss og setter tilbake til deg Davy.

Skyt meg gjerne, men jeg har rappa hele ideen og ca halve posten herfra.

3 Comments

  • 25 November, 2008 - 12:27 pm | Permalink

    Pssst: Brageprisen ble delt ut på fredag. 😉 Ikke torsdag. (I should know – I was there!)

  • 26 November, 2008 - 12:07 pm | Permalink

    Hvis hver eneste bokpris kunne vært sånn, hadde jeg blitt en lykkelig jente.

  • Leave a Reply

    %d bloggers like this: