web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Dagbladet akkurat nå: Terror i Mumbai

Det er selvfølgelig helt naturlig at norske medier forsøker å få tak i øyenvitneskildringer når det skjer noe oppsiktsvekkende et eller annet sted langt borte, og at det gir en ekstra piff når de finner en nordmann som kan fortelle er vel også forståelig. Men det er noe med selve vinklingen her som gir en vond smak i munnen. 80 drept, flere hundre skadd, men hovedfokuset er på norske Kristian som er “fanget i et terrormareritt”.

Sånn rent bortsett fra at han er i trygghet i leiligheten til en kompis da, midt mellom jernbanestasjonen og det brennende hotellet. Han har riktignok fått beskjed om at det nok er lurt å holde seg innendørs, men fanget er han vel neppe.

Derimot melder Sky News at det holdes gisler flere steder i byen, og har dessuten en øyenvitneskildring som er hakket mer dramatisk enn Dagbladet sin.

At Kristian synes det er ekstra ubehagelig når han får høre at terroristene var ute etter briter og amerikanere er ikke noe å si på, Med sitt vestlige utseende vil nok han også kunne bli et fristende offer, men fra Dagbladets side hadde det vel vært kjekt med litt større fokus på de 80 døde, enn på den ikke egentlig særlig truede nordmannen?

Men dette er jo business as usual.

6 Comments

 • Trond
  27 November, 2008 - 3:55 pm | Permalink

  Vanligvis ville jeg ha sagt at dette var norsk navlebeskuing, med i dette tilfellet er jeg definitivt ikke enig.

  Poenget for muslimene her var å angripe vestlige spesielt. Kristian kunne meget lett ha vært blandt de drepte.

  Jeg har selv vært litt i Bombay, og overnattet sist i et muslimsk hotell som lå 300 meter fra Taj Mahal. Selv om det den gangen gikk greit, kun et iransk ektepar som så hatefult på oss vestlige, så ville jeg ikke ha gjort det i dag. “Turistbombay” er ikke så stort, det er ofte de samme stedene alle går på. Det er ikke så mange steder hvor hygiene og komfort er på vestlig nivå, så en begrenser seg gjerne av fornuftsgrunner til disse stedene.

  Det er den muslimske aggresjonen mot vesten som utløser denne volden. Det kan ramme Kristian på gaten i morgen. Han er målgruppen deres.

  Det er vel heller ikke klart i det kaotiske India hvem disse 80 drepte er, selv ikke i gjennomregulerte Norge ville vi klart å gi god informasjon i en slik situasjon. Da er det lurt å få informasjon fra en nordmann på stedet. Jeg synes Dagbladet gjør det riktige i denne sammenhengen, snakke med en nordmann som kjenner forholdene litt.

  Dagbladet selv vet tydeligvis svært lite om India. Mye småfeil i artikkelen, uten at det har den helt store betydningen.

  Jeg lurer på hvilken forbindelse disse islamistene har til den muslimske mafiaen i Bombay? Vet ikke om det er en forbindelse, men håper noen undersøker sammenhengen, da jeg har mine mistanker.

  Jeg tror at politiet i Norge bør prioritere høyt å knekke våre pakistanske mafiabander som har etablert seg i Oslo. De får god trening i koordinere seg utenfor loven, tilgang på våpen og føler i beste fall ingen lojalitet til det norske samfunnet. Den dagen det sprenges muslimske bomber i Norge tror jeg de vil være involvert.

 • tb
  27 November, 2008 - 4:58 pm | Permalink

  “Den dagen det sprenges muslimske bomber i Norge”; når, ikke hvis, altså?
  Med andre ord er det best at vi slår til og hiver ut alle disse potensielle muslimterroristene, jo før jo bedre? 😈

  “Muslimske bomber” får meg til å tenke på The Holy Hand Grenade, eller noe slikt…

  • Hjorthen
   28 November, 2008 - 3:14 am | Permalink

   Alle muslimer er ikke bomber, men alle bomber er muslimer, er det ikke sånn det er da?!?

 • 27 November, 2008 - 10:54 pm | Permalink

  Da jeg bodde i Kristiansand, pleide lokalavisen å skrive at “Myggen og Norge vant på en dårlig dag”. Navlen er i midten…

  • Hjorthen
   28 November, 2008 - 3:17 am | Permalink

   Hehe, eller som når fotballjentene vant OL-gull med en haug med jenter i troppen som enten var bergensere, spilte fotball for et lag på vestlandet, eller i det minste en eller annen gang i karrieren kunne kobles til et lag fra Bergen. Da erklærte Bergens Tidende at akkurat i dag så var hele landet bergensere!

   Det er det nydeligste (og mest sinnsyke) stykke lokalpatriotisme jeg noen gang har sett på trykk!

 • 28 November, 2008 - 9:44 pm | Permalink

  “Poenget for muslimene her var å angripe vestlige spesielt.”

  Å? Ser du på dødstallene sier det noe annet. under 20 vestlige ble drept, mens over 100 indere er drept. Når man angriper ett hotell er det garantert vestlige der.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: