web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Den ekte men lite pålitelige dansebandkalenderen, femte desember

Det har vært et par stressa dager på hjemmebane nå. Tordenbloggen tar mye tid, i tillegg har jeg strevet med å skrive jobbsøknad til en jobb jeg ikke kommer til å få, og ikke minst har jeg vært på kulturbaluba med kultureliten. Hagbarth krever også sitt, og dermed har det ikke blitt tid til å følge opp denne bloggen, og ihvertfall ikke dansebandkalenderen disse par dagene. Men i dag drar vi ihvertfall en ny luke i denne nå semi-daglige føljetongen.

Men først jobbsøknaden altså. Tidligere så var jeg bortskjemt på det området, jeg ble nesten alltid kalt inn til intervju når jeg søkte jobber, og fikk gjerne jobben også. Når jeg flyttet opp hit for snart syv år siden hadde jeg fire mer eller mindre konkrete jobbtilbud i østlandsområdet. Alle ganske attraktive jobber som butikksjef/daglig leder i detaljhandelen. Men siden Flopsy hadde fått tilbud om jobb her i distriktet, noe som det slettes ikke var sikkert at hun noen gang kom til å få igjen, ihvertfall ikke i overskuelig fremtid, så ble det til at jeg takket nei. Ganske kjapt fikk jeg de to jobbene jeg har nå.

Men når jeg de siste årene har søkt jobber her omkring som jeg skulle mene jeg var godt kvalifisert for, så har jeg ikke en gang blitt kalt inn til intervju. Om det er fordi jeg begynner å bli for gammel til å kalle meg en ung mann lenger, eller om det er fordi jeg ikke er fra byen…jeg vet ikke. Men forventningene på jobbsøkerfronten er ikke de aller største for tiden. Heldigvis for meg så har jeg en plan b, for jeg kan ikke jobbe på natta i så veldig mange år til kjenner jeg.

Nåvel, dette ble jo nesten dagboklogging det, så la oss fortsette litt til med det.

I går var det nemlig kulturbaluba med kultureliten, og der er jo jeg med i egenskap av mine 20 prosent i billettluka. Ja, det skal ikke mere til. Og det var en selsom opplevelse.

Jeg mener, før vi hadde rukket verken å spise, drikke eller gjøre noe som helst annet, så hadde jeg fått en vikingehjelm på hodet, plassert i en ring rundt et piano, og der skulle vi faen meg synge. Og jeg hadde på forhånd bestemt meg for å være han surpompen som ikke gadd å være med på sånne teite leker som jeg har fortalt om tidligere, men greit, synge kan jeg alltids gjøre tenkte jeg, men det ene tok det andre, og plutselig sto vi og sang “hode, skulder, kne og tå, hode skulder, mage lår, rumpa går”, mens vi skulle ta på nevnte kroppsdeler hos sidemannen.

Jesus og hjelp!

Og det verste er at det er JEG som er rar som ikke synes det er det minste morsomt!??!?

Jøss?? Liker du ikke å synge? Kona di da, liker ikke hun å synge heller? Jasså, så du spiser ikke svin? Drikker ikke alkohol? Er det sant at dere har større kjønnsorgan? Har du giftet deg av kjærlighet, eller er det avtalt mellom foreldrene deres? Du er ikke her fra byen du? Vink til den rare apekatten i buret dere!

Hvis jeg blir kalt inn på intervju denne gangen skal jeg forhøre meg om hva som er bedriftens holdning til den slags aktiviteter på julebordet.

Nei, etter den opplevelsen er det nesten behagelig å sette seg ned foran Danseband-svisj, og bare la øregangene få gjennomgå.

Dagens utvalgte danseband er jeg også veldig fascinert av. Pegasus heter de, og er et av disse unge og hippe dansebandene som har et litt mer moderne lydbilde, ikke fullt så kvasi-køntrifisert altså, og vel også har droppet de like dressene. Det som fascinerer meg med Pegasus er frontfiguren deres, han ser ut som en skikkelig godfjott, og jeg er ikke sikker på om jeg har lyst til å gi ham en klem, eller en på trynet, sånn som han spretter opp og ned som en dustesprellemann.

Jeg blir rett og slett fascinert av at det går an å være så forbanna blid, og jeg kan tenke meg at denne fyren er nettopp en sånn en som ville synes det var veldig morsomt å synge hode skulder kne og tå mens han beføler kinomaskinisten. Hvor kommer disse menneskene egentlig fra?

Klikk på bildet så kommer dere til YouTube og får høre og se. Sangen i seg selv er jo forøvrig en nesten anstendig liten poplåt, til å være denne sjangeren da, det er ikke akkurat Nick Lowe for å si det slik.

8 Comments

 • Guri
  5 December, 2008 - 9:11 pm | Permalink

  Så bra at du søkte 🙂
  For øvrig har eg erfart at det ofte er lettare å få dei jobbane ein (eg) er underkvalifisert for enn dei ein (eg) er overkvalifisert for. Så det er lurt å sikta litt høgt med andre ord..

 • Guri
  5 December, 2008 - 9:12 pm | Permalink

  Ikkje at du er underkvalifisert for avisjobb. Langt ifrå…

 • 5 December, 2008 - 11:04 pm | Permalink

  Som en eldre dame jeg kjenner sier: Før måtte stave bestandig navnet mitt, nå det til og med en sang på radioen!
  Og sangen er jo faktisk ikke så gæern, det er bare alt de gjør, dvs spiller og synger, som gjør at det blir så … feil!

 • 6 December, 2008 - 1:20 am | Permalink

  vet du hvem du minner meg om, du som ikke klarer å fylle inn alle lukene i adventskalenderen, du minner meg om, vel om, mamma

 • tb
  6 December, 2008 - 2:56 pm | Permalink

  Var på seminar med jobben i slutten av uka, heelt til Sverige, og der var det også sånne selskapleker, til og med midt i det faglige var det folk som måtte begynne med sånn hip linjegymnastikksynkronsvømmingsdilldalldolom av noe slag, for å skape lagånd eller noe. Og da kjenner jeg at jeg må på do, og at det haster. For ikke å snakke om under middagen. Hva er galt med å sitte stille og spise og drikke og prate litt med folk? Da innser jeg at jeg er sosialt misssssstilpasset, asosial, sur, gammel og generelt ubrukelig. Gi meg en jobb jeg kan søke på, noe jeg er kvalifisert for, der det er plass for en surpomp som meg… Jeg er sosiolog, alt for masse utdanna, har lang erfaring fra anvendt forskning, vet masse om mange ulike tema, er ikke dum, er god til å skrive (sjøl om jeg aldri viser det her), kan holde et godt foredrag hvis jeg har peiling på det jeg snakker om, er rimelig kreativ, særlig sammen med andre.. jeg danser bare ikke jenka eller fugledansen, og er ikke så veldig hip og cool.. JA, dette er en jobbsøknad! HALLO der ute, er det noen som hører meg?!
  😕

 • 6 December, 2008 - 3:46 pm | Permalink

  He he. “Jesus og hjelp” er korrekt.

 • lotten
  6 December, 2008 - 5:19 pm | Permalink

  Haha, og huff!

  Men lykke til med jobbjakten. Den må du få! (Befaler strengt til universet, eller hvem det nå er som sitter og drar i trådene).

 • Hjorthen
  7 December, 2008 - 6:51 pm | Permalink

  Ja, her har jeg vært sløv til å følge opp kommentarer gitt. Sorry, men jeg er glad i dere alle sammen altså, det er bare litt mye for tiden!

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: