web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hjorthen ser film: Quantum of Solace på 25 ord, og litt annet ræl

Looking for Miss Moneypenny?
Looking for Miss Moneypenny?

Craig er fortsatt Bond, men Quantom of Solace er et solid steg tilbake fra Casino Royale. Mye godt gjennomført action, men historien engasjerer aldri. Skuffende.

Iversen bruker litt flere ord, og er litt mer entusiastisk, men noen liker vel den slags også.

Mitch and Mickey øver til gjenforeningskonserten i A Mighty Wind
Mitch and Mickey øver til gjenforeningskonserten i A Mighty Wind

Og ellers: A Mighty Wind, som er en slags folkemusikkens svar på Spinal Tap. En mockumentary om en reunionkonsert der tre legendariske folkemusikkband skal delta, som er morsom, men kanskje litt for snill til å fremkalle de største latterbrølene fra denne kanten ihvertfall.

Tropic Thunder, som ihvertfall klarer å overgå de temmelig lave forhåndsforventningene mine. Den har sine øyeblikk, og kinomaskinisten hatet den skikkelig. Noe som oftest er et kvalitetstegn godt som noe.

Mystery Science Theater 3000: The Skydivers. Mystery Science Theater 3000 var en tv-serie om to gale vitenskapsmenn som i et skikkelig ondt eksperiment sender en gullegod vaktmeseter ut i bane rundt jorden på The Satelite of Love, der han tvinges til å se de dårligste filmene

Ah...roger tower, wich way is the sky?
Ah...roger tower, wich way is the sky?

noensinne laget. Det høres ut som den dårligste ideen til en tv-serie noensinne, men vaktmesteren lager seg to roboter, Tom Servo og Crow T.Robot, som ser filmene sammen med ham, og sørger for at vi får et kommentatorspor som hever kvaliteten på de utrolig dårlige filmene de ser med opptil flere hakk.

The Skydivers f.eks er en grusomt dårlig film fra fallskjermhoppermiljøet der jeg ikke en gang gidder å prøve å rekapitulere handlingen. Som våre venner sier det: Seems like they forgot to have something happen in this movie. Men takket være de syrlige kommentarene fra vaktmester-Joel, Tom Servo og Crow så blir det ganske morsomt allikevel.

4 Comments

 • 7 December, 2008 - 3:20 pm | Permalink

  MST3K-konseptet lever fremdeles. Noen av folka driver nå RiffTrax, hvor de selger kommentarspor på mp3 til kjente filmer, (MST3K tok bare for seg ukjente og dårlige).

  Et par andre i gjengen har startet Cinematic Titanic, som er ganske nært MST3K, med gamle dårlige filmer. Her laster du ned hele filmen fra nett.

  Jeg tror jeg liker MST3K/Cinematic Titanic best. Det er noe spesielt med å se _elendige_ filmer med sarkastiske kommentarer som forsvinner når filmen egentlig er ganske god. Men det bør være litt for sent på kvelden for at det skal være gøy.

  • Hjorthen
   7 December, 2008 - 6:31 pm | Permalink

   Se der ja, dette hadde jeg ikke fått med meg. Enig i at Cinematic Titanic virker mest lovende her. Jeg har tre MST3K-filmer igjen i boksen, så får vi se om jeg har fått nok, eller om jeg må sjekke dette nærmere.

 • 8 December, 2008 - 2:37 am | Permalink

  Jeg syntes Tropic Thunder var rimelig dårlig 🙂 Kult konsept, men humoren var ikke artig, mest bare babling om totalt usaklige ting. Foretrekker britisk humor!

 • Pingback: Hjorthen ser film: Den perfekte spøkelseshistorie

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: