web analytics

Pepperpedagogikk

Som nevnt her forleden så har jeg en plan B klar, i tilfelle jeg ikke har nevneverdig suksess med å skaffe meg en interessant jobb på dagtid snart. Det vil si, egentlig er det plan B som er plan A, og omvendt, men det blir så forvirrende, så drit i det.

Plan B er å prøve å karre seg inn på en desentralisert utdanning, og siden de ikke vokser på trær, og dessuten må være av en slik art at jeg har en mulighet til å komme inn på realkompetanse, så blir det nok at jeg satser på å utdanne meg til førskolelærer. Hvis tilstanden i norske barnehager kan sammenlignes med tilstanden i svenske ditto så tror jeg jaggu at det er behov for meg også. Sjekk bare hvilke “pedagogiske” metoder man bruker i Alingsås kommune for å få fireåringer til å slutte med stygge ord:

Då tillfrågades pojkens föräldrar om de kunde tänka sig att tillåta personalen en innovativ bestraffning, nämligen att lägga peppar på gossens tunga när den sagt för många fula ord. Jajamensan sa föräldrarna

Blogg: SvD:s ledarredaktion | SvD.

Pepper på tungen serru, det er tingen. Det hadde ikke Pippi funnet seg i, det kan jeg love dere.

Til svenskenes forsvar så må det sies at Skolinspektionen slo ned på metoden, og at barnehagens har måttet love at den slags pepperpedagogikk ikke lenger befinner seg i deres verktøykasse. Men jajamensan-foreldrene har det kanskje fortsatt i bruk?

Kan det være Supernannysyken som brer om seg? Jeg må innrømme at jeg ser på det både titt og ofte, det går på formiddagen på TVNorge, og jeg heier alltid på barna.

5 Comments

 • 7 December, 2008 - 8:53 pm | Permalink

  Vel, Hjorthen, du blir sikkert en topp førskolelærer, men jeg kunne fint tenke meg deg som noe skrivende.

  Ellers er jeg vel programforpliktet til å si at BI har nettstudier, du kan begynne med enkeltkurs, og noen økonomi- og litt andre fag er brukbart til nesten alt. Også førskolelæreri.

 • Hjorthen
  7 December, 2008 - 9:07 pm | Permalink

  Joa, jeg kunne nok fint tenkt meg meg selv som noe skrivende også, problemet mitt er at jeg ikke har artium og må komme inn på studiet via realkompetanse. Dessuten må det være lagt opp slik at jeg kan jobbe ved siden av, og ikke koste skjorta, for det har jeg ikke råd til.

  BIs nettstudier oppfyller kanskje de to første kravene, men det koster vel kroner?

  Førskolelærerutdanningen har ihvertfall den fordelen at jeg er nærmest garantert jobb i området her omkring.

  Men for tiden håper jeg jo at det er den andre planen som slår til, med jobb som noe skrivende 🙂

 • tb
  8 December, 2008 - 2:08 pm | Permalink

  Når jeg leser slikt som den peppersaken, der og slikt som dette her http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2811481.ece så kjenner jeg at jeg liksom ikke greier å hisse meg så voldsomt opp f.eks. over at en fyr i psykiatrien har leid inn en lokal heksedoktor for å drive ut noen spøkelser fra et gammelt hus… Det kan da neppe skade mer enn det som er anerkjente, vitenskapelige mtoder i alle fall 😉

  Ellers tror jeg du blir en ypperlig førskolelærer. Gjerne kombinert med noe skrivende også. Og så blir du forfatter til slutt, vet du!

  Og i mellomtida fortsetter du sjølsagt å skrive blogg, der du kan henge ut slikt som dette her f.eks: http://www.adressa.no/kultur/spill/article1201919.ece men nå ser jeg at kløna har fått så mye kjeft at han allerde har skjønt at han var på tullete kjønnsveier… helvete heller, ikke noe gøy når dustene forstår det sjøl?! 😈

 • nessie
  8 December, 2008 - 8:00 pm | Permalink

  Jeg vil tro at Hjorthen ikke vil ha noen problemer med å bestå en god del av de obligatoriske fagene til artium uten å lese nevneverdig hardt. Faktisk tror jeg ikke han vil trenge å lese i det hele tatt. Privatisteksamen koster 300,- pr stykk, læreplanene finnes på udir.no

 • 4 January, 2009 - 6:57 pm | Permalink

  En måned etterslep med å kommentere er vel ikkeno. Alt trenger vel ikke gå så fort selv om det er internett? Uansett; førskolelærer ja! Si fra når du skal ha t-skjorte. 🙂

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: