web analytics

Château Guillou

Guillou lägger sedan ut texten om något han stoltserar med att inte ha läst in sig på. Och han riktar inte krönikan till läsekretsen utan till meningsmotståndare han inte vet vilka de är eller vad de säger. Han har alltså inte ens avsikten att argumentera, utan vill bara smäda med sin patenterade, maktfullkomliga härskarteknik.

Men det läsarna ser är ingen kaxig vinnartyp utan clownen på Sveriges skrikigaste journalistiska nöjesfält, som sitter på plankan ovanför en vattenbalja och skriker inövade oförskämdheter han knappt vet vad de betyder, för att folk ska kasta bollar mot honom.

Tre bollar för en tia? Nej, då tackar vi för webb-gratisläsningen och funderar över hur Aftonbladets redaktörer kan låta ett sådant journalistiskt karaktärssjälvmord gå i tryck. Är det bara för att det är, som man säger om självförnedring i dokusåpavärlden, “bra tv”?

Lättdrucken Château Guillou.

Fin tekst i Gøteborgsposten om Jan Guillous pinlig kunnskapsløse tekst om IPRED-loven og fildeling for litt siden. Tankene flyr naturligvis lett over til norske forhold, der Aftenposten, og andre norske medier, også slipper til mye rart på kronikkplass, så lenge det skaper debatt. Er vi egentlig tjent med det?

Ja…det holder jo oss bloggere på tå hev da!

2 Comments

 • 12 December, 2008 - 11:13 am | Permalink

  “Men det läsarna ser är ingen kaxig vinnartyp utan clownen på Sveriges skrikigaste journalistiska nöjesfält, som sitter på plankan ovanför en vattenbalja och skriker inövade oförskämdheter han knappt vet vad de betyder, för att folk ska kasta bollar mot honom.”

  Og da tenkte jeg på Mads Larsen, jeg. Hm.

  • Hjorthen
   13 December, 2008 - 12:52 am | Permalink

   Hehe, det gjorde visst jeg også!

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: