web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Litt flokk-blogging

Typisk Tor Andre påpeker hvordan bloggerne gjerne jager i flokk, denne gangen med Newsweek og bruken av Koranen som toalettpapir som eksempel. Her er mitt bidrag.

Som de fleste nå sikkert har fått med seg så har Newsweek fått en del pes i det siste for en artikkel hvor de påsto at man ved Guantanamo Bay hadde behandlet Koranen på en lite verdig måte. Etter først å ha beklaget artikkelen så gikk man til slutt til det skrittet å trekke den tilbake. Ifølge New York Times så gikk man til det skrittet å trekke tilbake artikkelen etter at Det Hvite Hus hadde sagt at artikkelen hadde skadet USAs rennome i utlandet.

Newsweeks Mark Whitaker sier at man kun hadde en kilde til opplysningene fra Guantanomo Bay, og når vedkommende har gått tilbake på sine uttalelser så finner ikke Newsweek lenger at de kan stå for det de har skrevet.

Scott McClellan er pressetalsmann for Det Hvite Hus, og han har vært rimelig krass i sin omtale av artikkelen. Han beskylder artikkelen for å være årsaken til en bølge av anti-amerikansk vold som har sveipet gjennom Afghanistan og Pakistan de siste dagene og sier folk har mistet livet mens utenlandsimaget til USA har blitt vesentlig svekket. På spørsmål om hva McClellan syntes om at Newsweek nå hadde trukket tilbake artikkelen så svarte han. “Det er en begynnelse.”

Begynnelse på hva var det mange som spurte seg, og nå kommer svaret. Vi setter over til Hjorthebloggs Washingtonkontor og en pressekonferanse i Det Hvite Hus.

Gerhjorth Halvskog, Washington(HTB) I en nylig avsluttet pressekonferanse her i Washington fortalte pressetalsmann Scott McClellan at President Bush var så imponert over måten Newsweek har taklet denne saken omkring tortur av koranen på Guantanomo Bay at han umiddelbart vil ta fremgangsmåten som et eksempel til etterfølgelse. President Bush har altså med øyeblikkelig virkning trukket tilbake hele invasjonen av Irak, ettersom den kun var basert på opplysninger fra en kilde, og at disse opplysningene i ettertid har vist seg å være feilaktige. Scott McClellan beklaget på vegne av Bush at denne feilrapporteringen førte til tap av menneskeliv og svekket amerikansk anseelse i utlandet. Videre forklarte McClellan at denne episoden har virket som en øyeåpner på hele administrasjonen. “Vi kunne ikke be Newsweek om en unnskyldning uten at vi samtidig gikk ut offentlig og innrømmet våre egne blundere. Vi er jo, når alt kommer til alt, ikke hyklere noen av oss.”

Leave a Reply

%d bloggers like this: