web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Norske aksjoner

Når jeg blir kalt landssviker fordi jeg vil at norske aksjoner skal ramme tyskere og ikke nordmenn, er det fullt forståelig at det er kort vei til skafottet.

Tror Erling Fossen at vi fortsatt er i krig med tyskerne?

Synd at den første kronikken til Fossen var så dårlig, for det er egentlig interessante spørsmål der. Når skal man stå oppreist, og når skal man bøye seg? Er det alltid riktig å kjempe i mot? Kan kostnaden bli for stor?

Ellers er det vel riktig at vår oppfatning av krigsårene, og tiden etterpå, har blitt overskygget av motstandsbevegelsen og gutta på skauen, på bekostning av behandlingen av tyskertøsene, og politiet og embedsverkets rolle i deportasjonen av norske jøder.

Men flere har vel skrevet om dette i senere år, uten å få samme harde medfart som Erling Fossen? Det skyldes vel at de har skrevet bedre?

4 Comments

 • 19 December, 2008 - 6:03 pm | Permalink

  “Det skyldes vel at de har skrevet bedre?”

  Det, og at de ikke har kommet med påstander som er direkte gale eller undergravd den tjenesten motstandsfolkene gjorde for Norge og Verden.

  • Hjorthen
   19 December, 2008 - 9:52 pm | Permalink

   Ja, det var vel i grunnen akkurat det jeg mente. Jeg burde vel kalt det dårlig tenkt i stedet kanskje?

 • 19 December, 2008 - 9:31 pm | Permalink

  Ingen tvil om det.
  Fossen viser seg som den opportunistiske klovnen han er – bare synd han får så mye oppmerksomhet.
  Det må alltid være love å stille spørsmål og problematisere – selv i ettertid.
  Alle de poengene du trekker fram er interessante – og vi får håpe vi også får en film om general Fleischer. Men det blir nok ikke før AP er ute av regjeringskontorene, og de kontorene som bevilger penger til norsk film.

  • Hjorthen
   19 December, 2008 - 9:56 pm | Permalink

   Nja…tror du AP detaljstyrer filmstøtten her i landet da? Jeg er litt for lite konspiratorisk anlagt til å tro helt på det?

   Jeg gleder meg til Max Manus, men jeg får vel ikke sett den før midt i januar. Håper den er like bra som Flammen og Citronen, men klarer ikke helt å tro på det.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: