web analytics

Menn er dyr

Drusilla er min bloggeheltinne, det er alltid like spennende når jeg ser hun har oppdatert bloggen sin. Der vi andre ofte henfaller til overfladiskheter og gjenfortellinger fra andre medier klarer Drussi ofte å gjenfortelle på en slik måte at hun gir oss uverdige et glimt av større innsikt i tema.

I sin siste post, Svenske skrekk og gru-feminister, så tar hun for seg den svenske dokumentaren omkring den svenske krisesenterbevegelsen. Et program som har vært mye omtalt også på andre blogger i det siste. Jeg har ikke sett programmene selv enda, så jeg skal ikke kommentere selve saken, men en gang så var jeg på et foredrag som ble holdt av en kvinne som arbeidet på et krisesenter. Hun presenterte påstander om at alle menn var voldsmenn, uten unntak. Vi startet med å slå ihjel maur og innsekter i barndommen, og endte naturligvis opp med å banke kone og barn. Hadde vi ikke kommet helt dit i utviklingen så var det ihvertfall like før. Hun hevdet forresten også at alle foreldre slo barna sine, og dem som påsto noe annet var rett og slett løgnere.

Nå har jeg ganske stor forståelse for at de som jobber på krisesentrene får et litt pessimistisk syn på det kjønnet jeg hevder å representere, men fankern heller da! Jeg er ikke helt sikker på om det er denne holdningen det er mest hensiktsmessig å møte kvinnene som oppsøker krisesenterene med?

Leave a Reply

%d bloggers like this: