web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Le eller gråte?

Bortvist fra bystyret etter sex-sjikane

Jeg vet ikke helt om man skal le eller gråte, men Demokratenes representant i Kristiansands Bystyre kom i går med løsningen på hvordan man skal få bukt med vold mot kvinner i de tusen hjem. (Jeg anbefaler mine kvinnelige lesere å trekke pusten dypt og passe på at de sitter godt nå)

– Jeg tror vi hadde redusert kvinnevolden hvis kvinner ikke var så kjappe med å legge beina i kors når mannen kommer hjem fra jobb.

Representantens navn er Tore E.Olsen, og for godt mål så slang han på at dette sannsynligvis også ville redusert prostitusjonen. Resten av bystyret var i harnisk etter uttalelsen og Olsen ble bortvist, kun med støtte fra sin partifelle, premietullingen Vidar Kleppe. Bortvisningen fikk imidlertid ikke Olsen til å angre så mye som en tøddel. Han utdypet senere til Fædrelandsvennen:

– De andre snakker om vold i hjemmet. Jeg forteller noe om løsningen. Menn slår ikke fordi de har lyst. Det er en grunn til at de slår. I min generasjon sto maten ferdig på bordet da vi kom hjem. Nå er det stress. Ektefeller kommer stresset hjem, og kvinner har ikke tid eller lyst. Det ene ordet tar det andre. Så skjer ting, sier Olsen til avisen.

– Får du mat hjemme, blir du fornøyd. Da trenger du heller ikke gå så ofte til andre for å få mat. Noen må tore å snakke løsninger. Dette er løsningen på en del av kvinnevolden. Jeg sier altså en del, sier Demokratene-politikeren fra Flekkerøy, som også sitter i kontrollutvalget i Kristiansand.

Kommentarer er vel egentlig overflødige, og det er selvfølgelig flott at Olsen flagger sin kjønnsfascisme så åpent og tydelig. At mannen er på jordet er vel forsåvidt bare til å le av, men at han har fått stemmer nok til sitte i bystyret. Det er til å gråte av.

Og en liten oppdatering: Vidar Kleppe forsvarer sin partifelle i Dagbladet:

– Jeg skjønner at det vekker debatt, men dette var bare en liten bit av en stor setting. Olsen er selvfølgelig mot vold mot kvinner, og han kysser sin kjære når han kommer hjem fra jobben.

Ihvertfall så lenge maten står klar på bordet?


Tore E.Olsen krever opprydning. Hva med å rydde opp i egne holdninger også? Posted by Hello

Leave a Reply

%d bloggers like this: