web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Og nå…Fotball.

Det kan virke som om denne byens innbyggere har blitt ofre for en eller annen slags form for kollektiv karakterbrist, for her er det jaggu mange Liverpool-tilhengere. Ifjor fikk noen den glupe ideen å invitere et knippe med avdankede spillere fra Beatlesbyen hit for å spille mot et Florø Old-Boys lag. Det var en dundrende suksess, og denne helgen ble suksessen gjentatt, men denne gangen hadde man i tillegg fått med seg noen skrantende knær fra erkefienden Manchester United. Med andre ord så har det vært folkefest i Høljebyen i helga, og 3000 mennesker møtte opp på stadion for å se gamlinger som Gary Gallespy, Bruce Krabbelår og Ronnie Wheelchair trille ball.

Av en eller annen grunn hadde man ordnet det slik at Unitedspillerene bodde på Victoria Hotell, mens altså Liverpoolfolka bodde hos oss. I utgangspunktet en dårlig løsning for undertegnede som har vært Manchester United-fan siden 1975 og har et høyst traumatisk forhold til de som spilte for erkefienden på sytti og åttitallet. Imidlertid så ga ordningen meg muligheten til å nekte Ronnie Whelan øl etter klokka 02.00 på lørdagskvelden. En passende straff for seiersmålet i ekstraomgangene i ligacupfinalen mot United i 1983, og en så tilfredsstillende opplevelse at hvis han kommer tilbake neste år så skal jeg vurdere å nekte ham øl før 02.00 også…

For gamle grinebitere som meg så er det ikke så lett å bli revet med av slike arrangementer. For meg ble legendekampen heller en påminnelse om hvor mye fotballen har forandret seg på de tyve-pluss årene siden disse gutta spilte. Det handlet nok om penger den gangen også, men til tross for enkelte unntak som Jan Mølby fra Danmark og Bruce Grobbelaar fra Sør Afrika så var de fleste spillerene briter. Flere av dem også med lokal tilhørighet. I dag består Liverpooltroppen av spillere fra hele verden. Jeg tror det kan bli temmelig vanskelig hvis noen skulle forsøke å samle legendene fra Liverpool-laget som vant Champions Leaguefinalen i Istanbul tidligere i år til oppvisningskamp i en liten småby i utkant-Norge om tyve år.

Ikke er jeg sikker på at dagens blaserte Ferrarifotballspillere helt ville se noen apell i en slik happening heller.

Leave a Reply

%d bloggers like this: