web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Blogger skapar objektive nyheter – svart och hvitt blir grått

Prata om skilda världar. Jag håller med Guillou om att journalister alltid kommer att behövas. Men det är utbildningen och yrkesrollen som kommer att förändras. För det första kommer de att behöva bli mer insatta i nätets förutsättningar, möjligheter och hot. De kommer själva att behöva blogga och dessutom länka kors och tvärs till merinformation. Nyheter kommer mer att växa till en dialog där kärnnyheten, grunden, kanske kommer från journalisten, eller inte. Journalistik kommer att handla om att förmedla purfärska nyheter samtidigt som jobbet kommer att innebära att ha insyn och en förmåga i att kunna gräva bland det sociala utbudet på nätet efter nyheter. Konsumenterna förväntar sig interaktion, världen är inte ensidig längre, bloggar och sociala medier är inte ytligt tyckande, det skapar en tredimensionell världssyn där individer genom internet för första gången får lov att förstå sig på världen från olika håll och synsätt utan att behöva förlita sig på en elit. Dialogen är kärnan i allt detta.

via Bloggar skapar objektiva nyheter – svart och vitt blir grått · Mindpark.

Leave a Reply

%d bloggers like this: