web analytics

Aldri mer 9.April

Så lenge jeg kan huske så har parolen “Aldri mer 9.april” vært et eller anet sted i bakhodet mitt. Hvorfor er jeg ikke helt sikker på. Skulle man først fjernet en dag i året så kunne jeg tenkt meg å fjerne feks 22.Desember i stedet slik at det ikke ble så lenge å vente på julepresangene? Eller hva med langfredag? Den er kjedelig den! Aldri mer langfredag er en parole som kune fått meg til å stille opp i første mai tog igjen. Der har vi en sak for Gerd Liv Valla, istedet for å drive å sensurere Fafo i tide og utide. (Vel, foreløpig ønsker hun vel bare å sensurere, men bare vent…) Men nå skriver jeg meg ut på viddene. Det var 9.april, og det handler naturligvis om tyskere. Riktignok holdt vi stand noe lenger enn Danmark når Hitler kom for å ta oss, men så veldig stolte av vår motstand har vi vel liten grunn til å være. Forsvaret vårt var nedbygd og det er der opprinnelsen til parolen om 9.april ligger. Neste gang tyskerne kommer så skal vi være forberedt! La dem bare prøve!

Synes jeg ser det!

Nå er de her igjen, i bobiler, turistbusser og nå sist forkledd som dagligvarehandel. Tyskerne kommer og det er på tide å ruste til motstand. Heldigvis er ikke jeg den enste som har skjønt det. Klikk på overskriften og les historien om hvordan fiskeoppdretterene tar seg av tjuvfiskende tyskere her ute ved kysten. Her har Mister Fisk kjørt dem i senk, brølt og vist fingeren. Jeg tenker nok disse tyskerene tenker seg om to ganger før de igjen legger ferien til våre kanter ja!

Er det noen som blir med å brøle på Lidl?

(Legg merke til at det ikke går så fort med lokalnyhetene her oppe, hendelsen skjedde i Juni, men blir først omtalt i dag. Legg også merke til at vår lokale journalist ikke er så veldig opptatt av å spørre den lokale gjerningsmann om drukning er en passende straff for tyvfiske. Man spør imidlertid om tyskerene ikke burde skjønne at det er irriterende med tysker som fisker i nærheten av oppdrettsanleggene. Lokalpatriotismen lever godt her ute ved kysten!)

3 Comments

 • Anonymous
  5 October, 2004 - 10:37 am | Permalink

  “Aldri mer 18.mai!” pleide vi å si…

  tb

 • Anonymous
  5 October, 2004 - 11:11 am | Permalink

  Driver forresten nå så smått og leser på “Historien om det som ikke skjedde”, av Øystein Sørensen, en rekke tankevekkende og til tider morsomme studier i kontrafaktisk historie, og der dukker det i alle fall opp en og annen annerledes 9. april 1940.

  Fikk meg til å tenke på at jeg en gang for lenge siden begynte å skrive på noe som skulle bli ei historie om en verden der akkurat den datoen aldri ble historisk viktig, rett og slett fordi Nasjonal Samling på det tidspunktet hadde hatt makta i Norge (mer eller mindre legalt)i bortimot ti år, i 1940 var “statsbærende parti” med “nyordningen” mer eller mindre fullført, og Norge var Tysklands nærmeste allierte i kampen mot verdensjødedommen og bolsjevismen.. “Aldri mer 9. april…” var arbeidstittelen. På tide å grave den fram igjen??

  tb

 • 6 October, 2004 - 1:17 am | Permalink

  Åja! Den synes jeg absolutt du burde finne frem igjen. De novellene dine som har funnet sted i en slags alternativ virkelighet har ihvertfall vært blant mine favoritter…Til arbeidet!

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: