web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Ikke lett å være Dorthe

Som alle de faste lytterene av Hjorthens Podshow (hvor mange er dere nå, fire? fem??) allerede vet så sliter min trofaste medarbeider, Hjorthe Skappel med det hun mener er stigmatiseringen av henne som dum og blond. Hun er lei av å måtte posere i ukomfortable stillinger, med dyp utringning, mens hun leser lissom-nyheter om lissom-mennesker. Jeg kanjo egentlig ikke bebreide henne. Nå viser det seg imidlertid at den litt mer velkjente Dorthe Skappel sliter med mye av det samme. Ifølge et intervju med magasinet Henne, som VG gjengir deler av, så føler Dorthe at rollen som norges ukronede glamourdronning er en tvangstrøye. Hun lider!

Hør bare:

– Jeg har gjennom min jobb som modell og rollen som ukronet glamourdronning blitt tillagt kvaliteter som kun er basert på det ytre. Det høres sikkert blasert ut, men jeg har faktisk lidd under det hele livet. Lidd under at jeg er avhengig av det ytre.

Hjertet vårt blør for Dorthe, og for Hjorthe såklart, selv om hun nok ikke er fullt så attraktiv som Flotte-Dorthe. Det er jo derfor hun er på radioen. Unnskyld…på Podshowet.

Men der Hjorthe får utløp for sin lidelse gjennom å lese Obstfelder høyt mens undertegnede er på toalettet så kaster altså Dorthe klærne for Henne! Ikke at vi har noe som helst i mot nakne damer, eller søte jenter i utfordrende positurer her på Hjortheblogg. Snarere tvert imot, men hva i all verden kommer det av at hver bidige gang et eller annet kvinnemenneske vil vise nye sider ved seg selv. sprenge imaget sitt, vise at man er noe annet enn bare en “flink pike”. Hver gang noen vil vise en side av seg selv, som Dorthe sier, som er, ” noe annet, noe som sier noe om meg, noe som ikke bare er fint og rosenrødt, men som viser temperament og mer av det jeg har.” Hver gang så ender man altså opp med å “vise mer av det man har” gjennom utfordrende bilder i VG. Hva i all verden er dette for noe? Kan de ikke bare lese et dikt liksom, eller kjøpe seg en motorsag og felle noen trær?
Hva som helst?

Her er så underligt…

2 Comments

 • 23 August, 2005 - 5:32 pm | Permalink

  Nei, dette lurer jeg på også… (hvorfor må de på død og liv kle av seg, altså).

  Jeg kan bare gjette for Dorthe Skappel sitt vedkommende, men jeg lurer litt på om det ikke er fordi det er den eneste måten hun vet å få oppmerksomhet på?

  Dessuten lever hun jo av å presentere nyheter til folket på Se&Hør-nivå ukentlig… kanskje ikke så rart at folket tror det er på det nivået hun nettopp befinner seg?

  Og OhMyG*d hvor lei jeg er av det fordømte ordet glamour!!!

  Hva er det egentlig med dette ordet?

  Vi har for eksempel ralyA eiL som kler av seg mer eller mindre alt bortimot hele tida, og kaller seg glamourmodell… og mener det er helt OK og uproblemtisk, og dessuten et eksempel til etterfølgelse, fordi hun kaller det nettopp glamourmodell og Vg, Dagbladet og andre nyhetsbringere i Norges land henger seg etter henne som forspiste unger etter isbilen, når de heller burde vært hjemme og gjort leksene sine (hmm… et lite nettsøk avslørte at Dorthe Skappel har viet den unge damen ikke rent lite TV-tid…). Men det er jo klart at frøken ralyA på sin side er et lite geni som greier å tyne så mye penger ut av den lille kroppen sin ved å tvinne høyt utdannete mennesker i landets høyest ansette nyhetsinstitusjoner rundt lillefingeren sin…

 • 23 August, 2005 - 11:42 pm | Permalink

  – Folk er alltid så opptatt av kjolene og det jeg har på meg. Men da jeg prøvde å ta av meg alle klærne hjalp det ikke noe som helst. (Dorthe Skappel)

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: