web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hva skal Stoltenberg med Vaske-Bakke villaen?

Som alle nå sikkert har fått med seg så har AP-dynastiene Stoltenberg og Brundtland sørget for at staten har blitt den rettmessige eier av noen meter strandlinje og et morkent hus til 30 millioner kroner. Men utsikten er jo fin.

Aviser og kommentatorer har kanskje vært litt forundret over kjøpet, og formelt sett så er jo ikke Stoltenberg statsminister ennå, så det kan man jo forstå. Gjengs oppfatning er at dette mest er en symbolhandling for å vise landet at det blir andre boller når pAPen kjem heim, og på spørsmål om hva man skal bruke den gamle og råtne villaen til Vaske-Bakke til så har det foreløpig vært dårlig med svar. SV lurte på om man ikke skulle kunne bruke den til barnehage, og det skulle jo tatt seg ut om det første man gjorde i regjering var å blåse penger på å skaffe landet nok et falleferdig bygg å oppbevare “onga våre” i.

Nei, dette er røbbisj fra ende til annen, og det er ingen tvil om at Stoltenberg har en plan med dette kjøpet som strekker seg lenger enn å vise handlekraft og at han har funnet pin-koden til statens VISA-kort. Spørsmålet er bare hva som er planen. Jeg har naturligvis noen teorier…

En mulighet er at huset og tomta skal spille en viktig rolle i regjeringsforhandlingene som starter opp på Soria Moria i morgen. Senterpartiet er jo kjent som durkdrevne hestehandlere, og en av tingene de har sagt seg villig til å kompromisse på er Ulven. Kanskje har Stoltenberg tenkt som så at han kan tilby Haga at Ulven skal få overta tomta på Huk. Dermed får alle i pose og sekk, ulven får leve, men blir fjernet fra distrikt og sauebønder, og med en stor Ulvefamilie halsende rundt på Huk og i Oslos gater så kan det vise seg lettere for Haga å få flyttet arbeidsplasser ut av hovedstaden. Man ser forøvrig allerede på muligheten for å flytte slottet til Hermansverk, og Oslo Kinematografer er kanskje aktuelle for en frivillig flytting til Odda.

En annen mulighet er at huset på Huk skal brukes til å stue vekk folk man helst ser holder seg utenfor medienes søkelys de neste fire årene. Huset skal ha nok av skapplass, og dermed kan man for eksempel gjøre alvor av ønskene til Ole Gunnar Ballo, (og sikkert en hel tverrpolitisk allianse) om å stue vekk Hallgeir Langeland i et skap de neste fire årene. SV er nok ikke de eneste som har en og annen person i egne rekker som de godt kunne tenke seg tilbragte de neste fire årene stuet bort i et skap på Huk. Stoltenberg har jo gitt klar beskjed om at de som er misfornøyde med regjeringssamarbeidet ikke skal ringe til pressen, men derimot til Martin Kolberg. I ettertid så kan han ha skjønt at dette vil skape store problemer i Kollbergs arbeide, da han nok har annet å gjøre enn å svare på telefoner fra ni til tre hver bidige dag. Kanskje kan huset på Huk brukes til å sette opp et call center, en slags supporttelefon, hvor de som ringer til Martin Kollberg for å uttrykke sin misnøye kan få hjelp med sine problemer? -Vi har for tiden stor pågang, vennligst vent. De rykker stadig fremover i køen…-

Det store spørsmålet, som ingen har gitt noe svar på ennå, er hvor man skal ringe hvis man er misfornøyd med Martin Kollberg.

Utsikten fra huset er allerede nevnt, og den skal visst være ypperlig. Huk er jo som kjent hyppig brukt til bading, og kanskje har Stoltenberg tenkt å utplassere en tillitsvalgt i huset med en kraftig kikkert for å holde øye med de badende. Det kunne jo tenkes at man kom over noen klær man kunne stjele?

Vel, spekulasjonene er mange, og vi får vel bare vente å se. Vi noterer oss imidlertid at folk som har greie på sånt sier at naboeiendommen til statens nyervervede tomt har falt i verdi med halvannen til to millioner, eller hva det nå var, siden man nå har fått badestranda på Huk rett inn i sin egen sfære. Man har ikke lenger Vaske-Bakke som en buffer med andre ord. Dette forekommer meg å være litt pussig, før hadde man utsikt til en dvask millionær med tvilsomme venner. Nå har man utsikt til drøssevis av 20 år gamle skjønnheter i bikini som smører seg inn med solkrem, man skulle jo tro at verdien faktisk steg når man ble kvitt Vaske-Bakke. Nåvel, vi konkluderer med at de rød-grønne har satt igang oppgaven med å minske forskjellene i befolkningen, selv om metodene er litt overraskende.

Men hvorfor ikke benytte kjøpet og tomta til å kick-starte en revival av en sosial boligpolitikk her i landet? Skal vi først ha en sosialistisk(TM) regjering her i landet, så kan de da forsøke å gjøre det skikkelig? Bygg billige utleieleiligheter og/eller boliger for unge førstegangsetablerere på krem-tomta, om ikke annet så vil det sikkert irritere vettet av de styrtrike naboene!

Leave a Reply

%d bloggers like this: