web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Stjålet søppel etterlyses

Hverdagskriminalitetens brutale hånd hamret i stykker den illusoriske tryggheten vi vanligvis befinner oss i her i hjorthehiet i dag. Under helgens skippertak med rydding trippet jeg ned trappen og ut i gata for å kaste tre poser med søppel (sortert, to poser med gamle aviser og en med restavfall), bare for å oppdage at noen rett og slett har stjålet søppeldunkene våre! Alle tre var forsvunnet, komplett med søppel og matavfall. Alt som lå igjen på bakken foran huset var en tom pose med Onkel Bens ris av den typen du varmer i mikroen i to minutter. Så dermed var vel våre middagsvaner avslørt for hele byen. Jeg vurderer å skrive et leserinnlegg til lokalavisa av den typen som gjerne dukker opp med jevne mellomrom. “Lommeboken min ble frastjålet mens jeg var på Narvesen og kjøpte “narkotika” i går formiddag. Tyven var utrolig frekk og nappet den ut av vesken min mens jeg sto og kikket på pornobladene, men vi vet hvem det var. Pengene er det ikke så farlig med, men det er fortærende med førerkort og familiebilder og slikt. Så til tyven, behold gjerne pengene men lever lommeboken tilbake der og der ellers så blir politiet koblet inn.” Ja, dere har vel lest slike innlegg? Slik er det i grunnen for oss også, tyven må gjerne beholde søppelet, men vi vil jo gjerne ha tilbake selve søppeldunkene!

Vel, tatt i betraktning at det er helg og at vi bor midt i byen så er vel sannsynligheten størst for at det er noen morroklumper på vei hjem fra byen som har funnet ut at de skal ha det litt morsomt. Jeg tviler på at jeg har blitt et offer for organisert kriminalitet av en mafiabande som ved hjelp av trusler og tyverier forsøker å overta renholdsruta til kommunen. Imidlertid kom jeg til å tenke på en episode fra en av nattevaktene mine på hotellet der jeg jobber tidligere i sommer. En båtturist ved gjestebrygga trengte å lade opp mobilen sin, så han hadde koblet den til strømuttaket på brygga og lagt den fra seg på bryggekanten en time eller to mens han selv slappet av ombord med en gin&tonic eller to. Når han så skulle hente mobilen igjen så var den selvfølgelig borte. Stjålet med lader og det hele. Han kom da inn til meg på hotellet og fikk låne telefonen vår for å få sperret abbonementet og gitt beskjed til familien. Slike ting.

Det var en hyggelig fyr, og vi sto og pratet litt frem og tilbake om hvor frekke enkelte folk var. Jeg fortalte om den gangen noen hadde gått inn på det offentlige toalettet på kjøpesenteret og rett og slett skrudd løs blandebatteriet på vasken og tatt det med seg. Han var rystet over at noen bare kunne ta med seg telefonen mens han satt i båten rett ved. Så sier mannen plutselig et eller annet om “disse våre nye landsmenn”, og jeg svarer at det er vel litt så som så med noen av våre gamle landsmenn også. Fyren river da til seg et lite modellfly som vi har stående på resepsjonsdisken og sier til meg. “Vet du hva jeg skulle gjort med dem, jeg skulle stappet dem inn i et slikt fly…eller…nei, jeg skulle tatt et av de svære herkulesflyene til forsvaret, stappet dem inn i det og flydd dem ned dit de kom fra. Der skulle jeg bare åpnet lasteluka…osv.” Ja, jeg ble faktisk litt rystet, og jeg tror mannen oppfattet at han ikke her sto og snakket med en meningsfelle. Han sa ihvertfall kjapt takk for seg etter tiraden sin. Klart det er surt å miste telefonen sin, men det kvalifiserer vel neppe til kollektiv avstraffelse av typen fritt fall for alle utlendinger i riket? En annen ting er det at jeg holder det for svært lite sannsynlig at det er noen av våre nye landsmenn som har snublet over denne telefonen en sen kveld på gjestebrygga. Vi hadde en lignende episode tidligere i år hvor asylmottaket brant en lørdagskveld og stemningen av skadefryd var påfallende i drosjekøen den kvelden i følge en kollega av meg. En drosjesjåfør hadde blant annet uttalt til sine passasjerer “Kjenner dere den deilige lukta av brent neger over byen?”
Mange av dem som er mest kritiske til innvandringspolitikken som vi fører her til lands har jo som mantra at det ikke er tillat å komme med kritikk av innvandringspolitikken for da blir man stemplet som rasist med en gang. Vel…når man kan komme med uttalelser av ovennevnte type til vilt fremmede mennesker så er det vel ikke så mye som tyder på at risikoen for å få rasiststempelet på seg er nevneverdig trykkende blant folk flest. Faktisk er det vel heller tvert imot nå? Alle de politiske partiene forsøker jo nå å drive kunststykket å legge seg tett opp til Carl I Hagen samtidig som man tar avstand fra ham så godt man kan?
Alle partiene er jo enige om at innvandring er et problem som vi streng tatt helst ville vært foruten? Eneste unntaket er vel lille Venstre som jo nå snakker om å åpne grensen for atskillig flere. Uansett hva man måtte mene om innvandringspolitikken, så skulle jeg snart ønske at noen av våre politikere kunne få øynene opp for denne økende frykten for innvandrere som de to nevnte episodene illustrerer og faktisk prøve å gjøre noe seriøst for å dempe den.

Men hvor i all verden kan jeg gjøre av søpla vår nå da? Poste den på nett kanskje? Eller kanskje forsvaret stiller et herkulesfly til rådighet? Bare flyr det nedover til dette fryktelige Utlandet og så åpner vi lasteluka…

4 Comments

 • Anonymous
  31 August, 2004 - 1:39 pm | Permalink

  Har du tenkt over at du og Flopsy sannsynligvis har hatt besøk av en garbagolog? At det nettopp nåsitter en eller flere skaprsindige personer ett eller annet sted, og gjennomgår innholdet i søppeldunkene, på nitid jakt etter alt som kan gi større kunnskap om og innsikt i ditt liv og levned, for ikke å si lagnad? Og ALT som finnes i en søppeldunk kan jo gi slikte bidrag…

 • Anonymous
  31 August, 2004 - 1:59 pm | Permalink

  Men det er klart, og helt alvorlig nå, at det du skriver om er jævlig alvorlig… Fra en situasjon der det (visstnok) “ikke har vært lov” å kritisere folk av ikke-norsk opprinnelse, av redsel for å være rasist, har vi snart kommet dit hen at det ikke er lov å be folk som kommer med slike kommentarer som det du refererer om å holde kjeft og pelle seg dit de hører hjemme (og jeg behøver vel ikke å beskrive den lokaliteten nærmere?). Og rasistiske kommentarer av en valør man må til Mississippi på 20-tallet for å finne motstykket til, holder visst på å bli en naturlig og helt akseptert del av samtalen for en ganske mange… Det som for noen år siden var ny-nazisme holder visst på å bli etablert politikk og aksepterte holdninger?

 • 1 September, 2004 - 1:56 am | Permalink

  Jeg GREMMES!! Disse jeglikerikkefolkmedannenhudfargedeerkriminelleogbørsendestilbjørnøya
  folkene er farlig lav på innsikt og IQ, Vel hva med all der verbale søppelet som renner ut av kjeften på dem, hva skal vi gjøre med det?

 • 1 September, 2004 - 2:05 pm | Permalink

  Enig. Dette er en utvikling som jeg synes er skremmende. Skremmende er det også at det virker som om de som er i posisjon til å gjøre noe med det (eller ihvertfall forsøke) ikke en gang er obs på at problemet er økende…

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: