web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Guitar Hero #3

diddley
Foto: John Olson

Ellas Otha Bates, eller Bo Diddley, som han klokelig forandret navnet sitt til, rakk ikke å fylle åtti år. Han døde i juni år. I dag ville vært dagen.

Diddley er betydningsfull som en ikke akkurat missing link mellom blues og rock’n roll, kjent for sin jungle rythm (som sikkert er feil betegnelse). Flere av hans best kjente sanger, som Who Do You Love, og Hey Bo Diddley, har ingen akkordskifter. Sangene står trygt på den karakteristske rytmen.

Den karakteristiske rytmen finner du igjen i sanger som Springsteens She’s the One, og Elvis’ His latest flame, og en hel haug med andre sanger. Men som oftest tar man seg friheten å legge inn opptil flere akkordskifter.

Leave a Reply

%d bloggers like this: