web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Elvis Presley

elvispresleyElvis Presley var mitt første musikalske idol. Før den tid hadde jeg stort sett nøyd meg med å høre på den møkkamusikken andre i husstanden dro med seg hjem. Kassetter med Jan Eggum og Abba, kan dere tenke dere. Men med innkjøpet av min første LP, en dobbeltplate med fransk tittel og en tegning av kongen på omslaget, så var det ingen vei tilbake. Elvis var på plass for å TCB.

Hvorfor akkurat Elvis vet jeg ikke, antagelig må da ha vært medieoppmerksomheten rundt hans død som på en eller annen måte trengte inn gjennom fotballidiotskallen, og lurte meg til å tro at det var en god ide å kjøpe akkurat ham.

Og akkurat i det jeg skriver dette dukker Tanita Tikaram opp på TV-skjermen, den gamle gode musikkvideoen til Good Tradition. Fin poplåt, og hun lignet da ikke så rent lite på Elvis gjorde hun vel? (Du kan se den nederst i venstre hjørne hvis du ikke leser dette for lenge etter at jeg skrev det)

Men hun danser dårligere.

Uansett, jeg ble hekta på Elvis-pakka, fikk etterhvert en hel del plater med fyren, så King Creole på TV og syntes den var fantatstisk, så Fun in Acapulco også. Jada, den var vel ikke noe høydepunkt da.

Så når album nummer to i 1001 album du må høre før du dør er den selvtitulerte debutplata til Elvis the Pelvis, så er det kjent stoff for meg.

Men hvor mange år er det siden jeg har hørt på Elvis nå? 20 år? Antagelig mer, men plata sitter som en kule den. Blue Suede Shoes er riktignok spilt i hjel, og jeg kan dy meg for I Love You Because, men I Got A Woman, One Sided Love Affair, Money Honey m.fl sender meg rett i barndommen, og gjør det klart at det ikke er noen grunn til å skamme seg over å spille Elvis i 2009.

I boka fremhever man Trying To Get To You som høydepunktet her, og det er greit det. Den er på en måte essensen av Elvis, både rocker, tåreperse, og et sted der inne kan man også høre et frampek av Vegas-Elvis. Her er den i en versjon fra det sagnomsuste comeback-showet fra 1968.

Han er vel fortsatt Kongen, er han ikke?

4 Comments

 • Flopsy
  20 October, 2009 - 8:13 am | Permalink

  Høh, er det noe galt med Jan Eggum-kassetter også nå?

  • Hjorthen
   20 October, 2009 - 10:54 am | Permalink

   Ikke etter at jeg skjønte at det var kjære halvbror han sang, og ikke kjære Halvor.

 • bajo
  23 October, 2009 - 4:01 am | Permalink

  Elvis Presley står som en påle den dag idag!

  • Hjorthen
   23 October, 2009 - 6:10 pm | Permalink

   Joa, han gjør jo det. I hvert fall en del av det. Men jeg spiller ham ikke ofte.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: