web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Store pugilister#5

joelouis

Joe Louis er en av boksehistoriens største. Kanskje den aller største, han ble verdensmester etter å ha slått ut The Cinderella Man, irsk-amerikaneren James W.Braddock, i 1937. Louis var da 23 år gammel, han skulle beholde tittelen i 12 år. Hans historie er ganske fascinerende, han bokset store kamper både mot en italiener og en tysker mot et bakteppe av fascisme og nazisme på 30-tallet. Han tjenestegjorde under annen verdenskrig og støtte på rasisme flere ganger. For afro-amerikanere var han et enormt idol på en tid der det fortsatt var vanskelig for fargede å få tittelkamper.

Han tjente gode penger på boksingen, men mesteparten av pengene var det andre som stakk av med. Et skattekrav samt flere mislykkede forsøk på å slå seg opp i næringslivet etterlot Louis i finansiell krise. Noe som antagelig var medvirkende til at han lot seg lokke ut av pensjonstilværelsen for en tittelkamp mot Rocky Marciano i 1951. Louis fikk juling, Sugar Ray Robinson gråt, selv Marciano var lei seg og ba om unnskyldning. Det var ikke slik karrieren skulle ende.

Louis bokset ikke etter dette, men han var aktiv profesjonell wrestler på femti og sekstitallet, med sin siste opptreden så sent som i 1972. Dessuten var han en dedikert golfspiller, han var faktisk den første afro-amerikaneren til å delta i en PGA-turnering.

Leave a Reply

%d bloggers like this: