web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Nå må vi slutte å sy puter under armene på dem!

99970930_37e64ffab1

Problemene startet da Nav anbefalte henne å søke uførepensjon. Hun fikk en beregning fra Nav. Den viste at hun ville få 9.308 kroner måneden i form av grunnpensjon, tilleggspensjon og særtillegg.

Hun mente dette var til å leve med, søkte og ble i august innvilget 100 prosent uføregrad, men samtidig kom sjokket. Pensjonen var kuttet til 2.373 kroner.
– Jeg sitter igjen med 1.519 kroner når skatten er betalt. Ingen kan leve av så lite penger.

via Kjenner seg lurt av NAV.

Nå må det bli slutt på å sy puter under armene på disse lykkejegerene som kommer hit til Norge for å tappe velferdsstaten vår. Etter bare åtte år i Norge kan altså en russisk kvinne håve inn en månedlig sum som er over halvparten av gjennomsnittslønna i Murmansk. Ja, 2373 kroner høres kanskje lite ut, men regner vi det om til rubler så er det faktisk en femsifret utbetaling. Som denne kvinnen altså får hver måned. Det er ikke mer enn jeg selv har i måneden det.  Horribelt, og er hun ikke fornøyd kan hun jo bare pelle seg tilbake dit hun kom fra.

Denne saken illustrerer også at uføretrygden er for høy. Hvor er insentivet til å jobbe når man kan håve in femsifrede beløp bare på å sitte på ræva i sofaen? Og det etter bare åtte år i Norge. Galskap!

Det er på tide at vi begynner å stille krav til innvandrere og trygdede her i dette jævla kommunistlandet. Ola Dunk må se til å få nisselua opp fra øynene og skjønne realitetene før alt går til helvete her!

Foto av Aldric van Gaver, markert for gjenbruk på Flickr. Klikk på bildet for å se flere bilder av ham.

10 Comments

 • tb
  29 October, 2009 - 11:45 am | Permalink

  Nå må du ikke glemme Poes lov, Hjorthen!
  Dette er jo som å høre FrP-politikere fra alle partier for tida, det… 😡
  http://www.telegraph.co.uk/technology/news/6408927/Internet-rules-and-laws-the-top-10-from-Godwin-to-Poe.html

  • Hjorthen
   30 October, 2009 - 2:29 am | Permalink

   Poes lov og den slags intlektuelt vas kan du ta å stappe opp i toeren!

 • 29 October, 2009 - 1:15 pm | Permalink

  😆

 • 30 October, 2009 - 12:40 am | Permalink

  Bare sånn for å holde debatten gående: Vi har et lovverk som skal gi de som trenger det, støtte til å greie seg videre. Jeg skal være den første til å istemme at dette lovverket ikke alltid fanger alle. Men det er feil med lovverket, ikke med NAV (joda, det er der jeg hever lønna mi for tiden).

  Det er ikke slik at alle som av en eller annen grunn ikke hever en vanlig lønn, skal få den fra NAV. Det fines visse inngangsvilkår for alle ytelser, og fyller du ikke dem, så har du et praktisk problem. Men det er selvfølgelig ikke løssalgsmedia – eller gjennomsnittsbloggerne – interessert i å diskutere.

  Videre er det slik at NAV ikke kan diskutere enkeltsaker i det hele tatt, ikke en gang i generelle vendinger. Ingen vil vel at NAV skal diskutere ens sykehistorikk på forsiden av Dagbladet? Det legger et stort ansvar på journalister som tar slike saker, et ansvar om å selv finne ut om det er forvaltningen som har sviktet, eller kravet til brukeren som ikke var i samsvar med vedkommendes rettigheter.

  De som har rett på en ytelse, skal få den. De som ikke har rett, bør ikke få den. Krev din rett, gjør din plikt. De som skriver skandaleoppslag i løssalgsaviser bør kjenne til begge sidene av problemstillingen.

  Kan noen vekke meg når vi får slike journalister igjen?

  • Hjorthen
   30 October, 2009 - 2:27 am | Permalink

   Hah! Du som jobber i NAV har ingen troverdighet. Sosialist er du også. Husk Pol Pot sier jeg bare. Husk Pol Pot!

 • KEE
  30 October, 2009 - 10:55 pm | Permalink

  Kan du ikke smelle opp denne posten på en VGblogg? Er i det morbide hjørnet, og lurer litt på hvor mange som hadde svelget krok, søkke, snøre, åte og flupose…

  • Hjorthen
   31 October, 2009 - 4:05 am | Permalink

   Det kunne vært morsomt ja, får se om jeg får tid!

 • 1 November, 2009 - 2:43 am | Permalink

  Dette svelger vi da rått. Det er jo sånn det er, det vet jo alle. Det er ikke bare Pol Pot, husk Stalin, og DDR! Nå må disse fæle sosialstene høre på oss, vi som er selveste folk flest,for det er vi som skjønner hvordan ting virkelig henger sammen. Det er oss, gode Norske Nordmenn fra norge som er i besittelse av den sanne innsikt, sånn er det bare!

  På vegne av veldig mange!

 • 25 May, 2010 - 4:57 pm | Permalink

  Hvorfor skal man skatte av utbetalinger man får av staten?…

  • Hjorthen
   26 May, 2010 - 6:18 pm | Permalink

   Det kan vel være flere gode grunner til det?

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: