web analytics

O du som metter liten fugl

Øystein Djupedal har virkelig fått en knallstart som kun skapsminister. Først den hårreisende idiotiske kommentaren om foreldre vs. barnehager i forhold til hvem som oppdrar barna best, og nå høster han storm fordi han ber lærerne kutte ut bordbønnen. Skjønt, knallstarten skyldes vel kanskje heller at tabloidene, som kanskje ikke var fullt så venstrevridde som folk ville ha dem til, har funnet seg et lett offer som de alltid kan ringe til når de ikke har noe annet å skrive om enn hvor dumme SV er i regjering?

Hva vet jeg, men vi sang altså O du som metter liten fugl før maten når jeg gikk på skolen, og det gikk jo ikke så bra med oss, så kanskje er det på sin plass med et sangskifte? Det som er problemet her, og som jeg ikke ser at Djupedal har tatt innover seg, det er at lærerne vil kunne få store problemer med å lære seg en ny sang sånn på sparket. Vi vet jo fra Clemets tid at lærerne ikke akkurat tilhører landets intellektuelle elite, og lærerutdanningen er vel heller ikke hva den en gang var. Det har den kanskje heller aldri vært? Ikke er det nok midler til etterutdanning heller, så dette må bli problemer så langt ute i skoleåret. Heldigvis kan Hjortheblogg bidra til å løse problemene.

For å lette byrden til de stakkars lærerne så beholder vi melodien, men endrer ørlite på teksten. Heretter må barna kanskje heller synge følgende:

O du som metter liten fugl
her er litt mat og juice
jammen

Her er det viktig at barna har med seg gammelt brød hjemmefra som de kan gi til småfuglene før, eller kanskje mens, de synger slik at teksten faktisk blir korrekt.

Om man synger bordbønn på lærerværelset vet jeg ikke, men om de gjør det så anbefaler jeg denne alternative teksten:

O du som stemte på SV
se nå hva du har gjort
Fanden

Men den beste kommentaren til hele denne saken er det vel Drusilla som har levert:

Bordbønn-saken er en fillesak. Nei, det er ikke noen som tar skade av å synge Du som metter, men det er pokker meg ingen som tar skade av å bytte ut sangen med en annen heller. Når man først har lover for sånt. Det høres jo faentameg ut som om verden kommer til å falle sammen når man hører på noen av de som har uttalt seg.

Jeg ser med gru på hvordan tiden fremover kommer til å bli: Først teite utspill fra regjeringen, dernest fullstendig hysteriske reaksjoner fra oppisjonen.

Jesus ass.

Jepp…det blir fire lange år!

11 Comments

 • 17 November, 2005 - 6:32 pm | Permalink

  Jeg var i min ungdom ikke-troende medlem av et kristent gospelkor. Da sang vi “Å du som metter liten fugl” før maten, men vi la på klapping og tramping i rytme til “We will rock you”.

  Jeg hørte aldri noen klager. Jeg bare nevner det..

 • 17 November, 2005 - 9:04 pm | Permalink

  Hei du, skylder jeg deg noe mørkt øl nå? ; )
  Men, iiiiiih, jeg blir virkelig ilter av dette surret. Først styret med annet fremmedspråk. Folk går jo helt av skaftet med sine “ungdommen kommer ikke til å klare seg i det globale kunnskapssamfunnet, japp, japp, japp”.
  Også dette forbanna barnehagetøvet. Og da mener jeg tøv fra alle retninger. Og nå bordbønn. Hva blir det neste?

 • 17 November, 2005 - 9:12 pm | Permalink

  VamPus foreslår å bytte ut bordbønn og “metter liten fugl” med noen skikkelige drikkeviser. Da blir det fart på sakene, tenker jeg!

 • 17 November, 2005 - 10:15 pm | Permalink

  Hjorthen har rett i at media har funnet et perfekt person til å komme med rare uttalelser i Djupedal. Det er bare å legge på en tier så renner det ut sitater det er lett å vri på og sette på spissen.

  Til tross for lang fartstid i politikken så er han litt som de rødgrønnes svar på Victor Normann. Uansett hva han sier så blir det galt.

 • 17 November, 2005 - 10:42 pm | Permalink

  This post has been removed by the author.

 • 17 November, 2005 - 10:44 pm | Permalink

  Tonje, det gjorde vi og (i klasserommet, inntil læreren grep inn og sa at det der ville hun ikke ha noe av). Artig å støte på noen med samme erfaring.

  Heia Djupedal! Fire år med mye moro…

 • 17 November, 2005 - 11:33 pm | Permalink

  Det jeg lurer mest på er hva Djupedal har tenkt å gjøre med dette her:

  7. ” Norske mann i hus og hytte,
  takk din store Gud!
  Landet ville han beskytte,
  skjønt det mørkt så ut.
  Alt hva fedrene har kjempet,
  mødrene har grett,
  har den Herre stille lempet
  så vi vant vår rett. ”

  Jeg venter i spenning på en revisjon, tenk å lære barn noe slikt.

  Jeg fåreslår at det byttes ut med noe om at Gro og FN reddet landet.

 • 18 November, 2005 - 1:21 am | Permalink

  Det er jo bare å lære seg en sang, og det er “sosialistiske internasjonalen”!Ha,ha,ha

 • 18 November, 2005 - 2:32 am | Permalink

  Da jeg gikk på skolen, sang vi vekselvis Darkthrone – “Skald Av Satans Sol” og Iggy & the Stooges – “Search and Destroy” før maten.

 • 18 November, 2005 - 5:45 am | Permalink

  Må bare si meg enig med Vampus her. Drikkeviser er enkle sanger ungene kan lære i en fei, og det er sannsynlig at alle som noensinne har gått på lærerskole allerede kan en god del av dem.
  Og de er ikke nær så teite som “ådusommetterlitenfugl…”

  BTW… Hvor mange vet at melodien som brukes til den amerikanske nasjonalsangen egentlig er melodien til en drikkevise?

 • 18 November, 2005 - 2:15 pm | Permalink

  hahah, fantastiske nye bordviser du har foreslått, hjorth. men drikkeviser er også en super idé!

  tonje: det er jo en forskjell på å *velge* å synge i et kristent kor og å måtte drive forkynnende greier på skolen da. sang selv i kristent kor da jeg var, eh, ung, selv om jeg ikke er kristen. samtidig ble vi som hadde livssynsundervisning og fritak fra kristendom (etter læreplanen fra ’87) nærmest behandlet som en pariakaste. i ettertid har jeg dok lært at vi radikale og frisinnede (fellesbetegnelse: SOSSIALISTAN) er veldig dårlige mennesker. for det har linda cathrine hofstad sagt. så vi fortjente nok alle de skeive blikkene.

  hva andre fremmedspråk angår er jeg super-enig med drusilla. hvem faen er det som har “internasjonalt utbytte” av å lære tysk da!? det er engelsk folk snakker. om du drar til malaga, bangladesh, kairo eller toppen av mount everest, så er det engelsk du trenger. de samme høyrefolka som dyrker USA ved hver en korsvei er plutselig opptatt av “amerikansk kulturdominans”. de samme høyrefolka som i alle år har redusert sidemålsdebatten til en parodi er plutselig så bekymra for “ungdommens språkforståelse”. høyre blir snusfornuftige i opposisjon : )

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: