web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hmmm….

Jeg lurer meg på om det kan være en sammenheng her ett sted?

lurt

Aftenposten melder at vi blir lurt i kjøttdisken, mens Dagbladet har denne saken:

kebab

Drept 25 åring solgt som kebab. Jeg syntes nok at den entrecoten vi spiste her forleden smakte litt rart. Hmmm…

Sånn kan vi ikke ha det så klart, vi må få vite hva slags kjøtt vi kjøper i butikken, hvor det kommer fra, hva det er foret opp på, og vi trenger å vite hvor mye CO2 det har sluppet ut i sitt begredelige liv. Jeg ser for meg en løsning der vi kombinerer tv-overvåkning av både fjøs og slakterier, og kombinerer dette med datalagringsdirektivet på en måte som gjør at bilder av kjøttet mens det enda gikk på alle fire, eller alle to da, i denne 25-åringens tilfelle, gjøres tilgjengelig via mobil for dem som ønsker å se dyret man kjøper. Man går i butikken, ser på pakken, taster inn en kode, og får sendt filmen av dyret rett til mobilen. Så kan vi selv avgjøre om dyret er verdt å spise, om slaktemetoden er human, og det ene med det andre. Dette vil være et insentiv for kjøttbransjen til å skjerpe seg og ta vare på middagen vår.

Hvis vi kan gjøre livet bedre for en eneste middag, så er datalagringsdirektivet verdt det!

4 Comments

 • 15 November, 2009 - 10:31 am | Permalink

  Hvis du i tillegg utstyrer dyrene med en GPS-sender slik at vi kan se hvem de hatt seg med, så vil det være en stor fordel. Vi vil ikke ha bastarder som at ei NRF-ku får seg et Hereford-nyp. Eller fårikål av en blanding av sjeviot og villsau. Bør kanskje vurderes for vilt også. Hjort f. eks.

  Det er på tide å sette ned foten og stå på den.:evil:

  • Hjorthen
   16 November, 2009 - 1:42 am | Permalink

   Helt riktig, vi vil ikke ha noe blandingsekteskap. Og ingen bastarder. Men hjorten er unntaket, den er så tilpasningsdyktig at den kan ha seg med hva som helst!

 • KEE
  21 November, 2009 - 9:29 pm | Permalink

  Vi utstyrer jo allerede sauen med GPS (riktignok bare for å se til at den dør på statsforeskrevet måte som gaupefôr), så dette blir en smal sak å få gjennomført. Vil dere ha LIVE! overføringer av vanskelige fødsler også mens vi er i gang?

  • Hjorthen
   22 November, 2009 - 7:56 am | Permalink

   Alt som smaker av reality er jo godt stoff, så hvorfor ikke liveoverføringer av fødsler også? Jeg tror det kan være et godt tiltak. Ikke minst så kan det bidra til å avsløre fødsler av barn merket med 666 i hodebunnen. Da kan vi jo eventuelt få tatt knekken på dem umiddelbart!

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: