web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

I dag er det #4

haakon

I dag er det 104 år siden den danske prins Carl ankom Norge for å begynne i sin nye jobb som Kong Haakon VII. Egentlig het han Christian Frederik Carl Georg Valdemar Axel, og da er det jo forståelig at det var fristende å få en jobb der man rett og slett bare var Haakon. Konfekten kom som en overraskelse, men ellers var det gode dager på slottet for den nykronede kongen. Helt til tyskerne invaderte landet med bobiler og fallskjermjegere i 1940, da måtte Haakon rømme til England, og det er her dette bildet er tatt. Utenfor London i 1942, av fotografen David E.Scherman.

Han ser ut som en streng mann, Haakon. Streng men rettferdig liksom. Lurer på hvordan han hadde kommet overens med Marthas engleskole og Aris stadige medieutspill.

Leave a Reply

%d bloggers like this: