web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Damn you, Obama!

Det var et kort besøk fra den amerikanske presidenten, men når vi ser på alt rabalderet det har medført så var det kanskje like greit. Takket være Obama har vi fått Dagbladets all-time high hovedoppslag på db.no: Karin Stoltenberg fikk en klem av den amerikanske negerkongen, og det var akkurat som å få en klem av en vanlig mann forteller hun til Dagbladet.

klem

Vi har fått leke den populære leken fra Nytt på nytt, hvem skal ut:

kjoler

VG var så Obamabetatte at de ikke klarte å bestemme seg for om Trygve Slagsmål Vedum skulle hete Sp-Trygve eller Danse-Trygve:

trygve

Sp-danse-Trygve måtte i stedet danse med Mette Marit, men vi har ikke skaffet rede på om sjarmøren fra Hedmark var full nok til å danse med Anniken Huitfeldt.

michelleAftenposten på sin side kunne informere sine lesere om at en kombinasjon av personlige egenskaper, klassisk eleganse og stil gjør at Michelle Obama beundres av stadig flere kvinner. Hun er faktisk et forbilde for hele verden, og Ellen Arnstad bekrefter at det krever styrke å stå fjellstøtt ved siden av verdens mektigste mann. Fra sidelinjen skyter Flopsy inn at det ikke akkurat er sønnavind å ligge på sofaen ved siden av verdens største slabbedask heller, og er det ikke snart på tide å få skrevet ferdig de julekortene?

Og det er det jo, men først må vi bare få med oss at da Michelle la Vaughn Robinson Obama for aller første gang ankom norsk jord i går morges var hun iført glade adventsfarger. Presidentfruen har dilla på lilla, og kåpen, skjerfet og hanskene matchet godt skoene i gull.

Tilbake til VG igjen, der har man nemlig fått en skriftekspert til å slå fast at Obamas håndskrift utstråler sterk vilje:

– Hans intellektuelle kapasitet er utpreget. Han har fremragende overblikk og er så fleksibel i sin tankegang at han ikke tenker tradisjonell løsningstenkning. Tankegangen hans er selvstendig og original, sier grafolog og skriftekspert, Per F. Andersen, til VG Nett.

Grafologen og skrifteksperten kunne ikke utelukke at det var Obama som forfalsket underskriften til John Arne Riise på et dokument fra 2003, selv om han ikke anså det som veldig sannsynlig.

Og i skrivende stund lokker db.no med dette oppslaget:

mmobamaKlikk på bildet om du vil ha det større.

Bare et lite utvalg fra godtebutikken dette altså, det som Snorre Valen kaller en parade i underdaning og provinsiell journalistikk. Og det verste med det hele er at mens Obamarama har feid over landet så har antagelig gårsdagens viktigste nyhet gått de fleste av oss hus forbi. Jeg tenker på nyheten om at håndballjentene våre, som er på tur i utlandet for å forsvare landets ære i håndball-vm, satt fast i heisen i går. En svært ubehagelig opplevelse skal vi tro jentene. 17 jenter sto fast, og Dagbladet skriver:

Etter hvert ble det så varmt at spillerne måtte ta av seg litt tøy – og det dugget på speilene i heisen.

Hadde det ikke vært for at alt som kan krype og gå av journalister og fotografer var opptatt med Obamarama hadde vi kanskje hatt bilder fra dette dramaet som hadde vært bedre enn det usle private bildet VG har klart å skrape frem.

Damn you, Obama!

12 Comments

 • Avil
  11 December, 2009 - 11:25 am | Permalink

  😆

 • 11 December, 2009 - 11:38 am | Permalink

  Haha. 😆

 • V
  11 December, 2009 - 12:28 pm | Permalink

  Yes! Du tok det på kornet!

 • Per
  11 December, 2009 - 12:29 pm | Permalink

  Kjolen til Fru Schulerud er tragisk men de viser noe annet interessant. Fru Schulerud har jo vært sykemeldt siden juni måned pga. sårene på armen. Jeg kan ikke akkurat se noen sår der som kan rettferdiggjøre 6 måneder med sykemelding.
  Ryktene skal ha det til *****(her har red.hjorth vært inne og redigert litt, ryktespredning gidder jeg ikke ha i kommentarfeltet mitt)***** og hun har da sannsynligvis fått sykemelding på falskt grunnlag. Selv så opplevde jeg å bli siktet for NAV-svindel siden jeg reiste på to helgturer uten å melde i fra mens jeg fikk arbeidsledighetstrygd.

  Jeg anser da Fru Schulerud som svindler og synes det hun skal melde seg selv til Politiet. Men det er vel forskjell på oss borgere og politikeradelen – de står jo ovenfor loven og skattesystemet. Akkurat som Pepsi-Gro.

 • JILL WHITE FANEBUST
  11 December, 2009 - 11:38 pm | Permalink

  SP-nestleder Trygve Slagsvold Vedum var nok
  neppe den eneste mannen på banketten som ville
  hatt en dans med Michell Obama.

  JILL

 • 12 December, 2009 - 12:44 pm | Permalink

  Godt oppsummert!

  Dekningen av Obama-besøket var en oppvisning i uvesentligheter. Og jeg er enig i at heisdramaet fikk ufortjent lite oppmerksomhet 😉

 • JK
  12 December, 2009 - 6:54 pm | Permalink

  Siden det likevel står mer om Obama i norsk presse enn i amerikansk synes jeg vi skal ta skrittet fullt ut. Norge inn i USA!

 • 13 December, 2009 - 1:06 pm | Permalink

  Tror du det er slik høyverdig journalistikk alle de stedene han og fruen kommer til, eller er dette særnorsk?

 • IvarE
  13 December, 2009 - 10:14 pm | Permalink

  1) Hvem skal ut? Det er Sp som skal ut! Ingen tvil om det!
  2) Man kan sikkert si mye om Anniken (og Thorbjørn B. har sagt det viktigste :mrgreen: ), men her er det nok heller spørsmål om hvorvidt Anniken H. var full nok til å danse med Sp-Trygve!
  3) Kan vi håpe på at M-M vil forsøke å rykke opp et hakk? 🙄
  4) Hva? Var ikke Märtha der for å utnytte den stakkars mannen???

 • 14 December, 2009 - 2:45 pm | Permalink

  Haha, du har ett poeng! 😀

 • 15 December, 2009 - 9:42 pm | Permalink

  Utrolig bra oppsummering.

  Forøvrig synes jeg Aftenposten har sunket dypt når de lar Ellen Arnstad fokusere på stil og eleganse når de to førstedamene møttes; to førstedamer som står utmerket godt på egne bein og sikkert ikke først og fremst er opptatt av klær og te.

  Så fantastisk uinteressant. Det hadde derimot vært interessant å få vite mer hva de snakket om.

 • 15 December, 2009 - 10:14 pm | Permalink

  Og der har vi kanskje den vesentligste artikkelen om besøket? (fnis)

  Surpompfeministen sier: Litt vanskelig å mase om at likestillingen har gått for langt når landets største aviser reduserer to intelligente, velutdannede karrierekvinner til kleshengere, hvis viktigste egenskap er at de er viktige menns ektemaker.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: