web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Kjønnskvotering og annet faenskap

Debatten om kjønnskvotering i norske styrer raser videre. Skal vi tvangsoppløse veldrevne og lønnsomme selskaper bare fordi østrogenandelen i styret er for lav, eller skal vi nøye oss med å ilegge bøter som svir? Mye er sagt, og mye skal sikkert fortsatt sies. Selv skal jeg nøye meg med å fortelle historien om Montreal-massakren, som virkelig viser hvor galt det kan gå når man innfører kvotering og faenskap…

For noen få dager siden, den 6 Desember, var det 16 år siden den verste massakren i Canadas historie gikk for seg. Marc Lépine tok med seg en semi-automatisk rifle og gikk på besøk til skolen Ecole Polytechnique. Han skjøt og drepte en kvinne i inngangshallen før han stormet inni et klasserom, beordret alle mennene der inne til å forlate rommet, før han truet kvinnene til å stille seg på rekke. Så plaffet han løs på dem mens han ropte “Dere er en gjeng med feminister! Jeg hater feminister!”

Så gikk han videre, skjøt litt tilfeldig rundt seg, før han drepte tre mennesker i kafeterian. Deretter gikk ferden inn i et nytt klasserom hvor elever og lærere lå gjemt under pultene. Han klatret opp på pultene for å skyte kvinnene som lå under dem, drepte fire mennesker til, før han til slutt skjøt seg selv. Fra selvmordsbrevet som han etterlot seg kunne man lese følgende:

Please note that if I am committing suicide today … it is not for economic reasons … but for political reasons. For I have decided to send Ad Patres [Latin: “to the fathers”] the feminists who have ruined my life. … The feminists always have a talent for enraging me. They want to retain the advantages of being women … while trying to grab those of men. … They are so opportunistic that they neglect to profit from the knowledge accumulated by men throughout the ages. They always try to misrepresent them every time they can.

Morderen hadde ikke kommet inn ved denne skolen, noe han tilskrev tiltak som hadde blitt satt i verk for å øke andelen kvinner blant studentene. 14 kvinner ble skutt ned og drept. 8 stykker ble skadd. Tre andre skal ha begått selvmord i etterdønningene, og som et direkte resultat av massakren.

En slags takk til Jill fra Feministe som minnet meg på en massakre som jeg faktisk hadde glemt fullstendig.

5 Comments

 • 15 December, 2005 - 2:33 am | Permalink

  Denne morbide historien får iallefall de norske anti-feministene til å fremstå som nusselige sussebasser.
  “His father was a violent alcoholic who brutalized his family”?!
  Død og fordervelse kunne muligens vært unngått hvis Marc Lèpine isteden hadde gjennomført et godt og gammeldags fadermord.
  Og ikke utviklet så fikse idèer om kvinner.
  Grøss.

 • 15 December, 2005 - 3:38 am | Permalink

  …men heldigvis så fikk denne tragedien ihvertfall prosentandelen kvinner på denne skolen til å skyte kraftig i været de påfølgende årene.

 • trond b
  15 December, 2005 - 9:23 am | Permalink

  … men når man leser ulike anonyme kommentarer f.eks. på nettet her i gamle Gnore, så kan det jo av og til se ut som om hatet mot alt som kan kalles “feminisme”, og grovheten i angrepne også her er så stort at en kan lure på om våpnene er funnet frem?! Noen hater åpenbart så sterkt nå, hatet mot “feminister” og “sosialister” er åpnebart så rødglødende at man kan lurer på hvor lenge frustrerte BI-studenter eller skilte menn bare kaster kake eller starter underskriftskampanjer?

 • 15 December, 2005 - 11:21 am | Permalink

  […]Det er med stor skuffelse jeg fikk med meg på nyhetene i går at de innfører kjønnskvotering i styrer, med et krav om minst 40% kvinner. Og føler man ikke kravet straffes man med tvangsoppløsning eller bøter.[…]

 • 15 December, 2005 - 6:41 pm | Permalink

  Leste en lengre artikkel om dette her en dag. Fæle greier, og visstnok i ettertid mye sinne og selvklandring mot og fra de overlevende, for ikke å ha grepet inn. Hvilket førte til en utvidelse av tragedien gjennom flere selvmord, spesielt tragisk (hvis sant) er tilfellet med Sarto Blais som tok livet av seg, hvorpå begge foreldrene i sorgen bestemte seg for å gjøre det samme.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: